1. 4. 2015

Book haul alias Měsíční chvástačka za březen 2015

Znáte ten pocit, když se chystáte sepsat Book haul a zjistíte, že jste si za uplynulý měsíc nic nekoupili? 
Já tedy ne! Za poslední rok se mi nic takového ještě nestalo. To je šílenství, co blogosféra způsobuje, ale jsem si jistá, že je mi knižní průmysl vděčný.

Březen byl knižně bohatý měsíc a to i přes to, že jsem za knihy skoro nic neutratila. Vlastně v přepočtu jen asi 100 Kč. A to mi prosím přibyly 4 papírové knihy a 12 e-knih. Jsem kouzelník? Zloděj? Ani jedno, jen mám své metody a o těch vám teď povím :)


Prvním úlovkem byly dvě knížky od skvělé, vtipné a osobnostně zajímavé novinářky Caitlin Moran. Jestli s ní ještě nemáte zkušenost, rozhodně vám doporučuji tuto chybu napravit. Je vtipná, upřímná, ukecaná, správně trhlá a má talent na proměnu trapasů v legendární příběhy. Četla jsem zatím jen Morantologii, která mě skutečně mile převapila. Tenhle nákup byla střela naslepo. Nikdy jsem krátké útvary, povídky, eseje ani fejetony ráda neměla, Caitlin mě však dokonale uhranula. Jak být ženou mě teprve čeká. Tyhle dvě krásky jsem si koupila za poukázky, které jsem si jednak šetřila od svých narozenin a druhak jsem další dostala od sestřičky, která pro ně neměla využití, ale jelikož platí jen půl roku, musela jsem je na něco uplatnit a Hostovské knížky byly jasnou volbou. První placení, které v podstatě nešlo z mé kapsy.
Víte co se vážně vyplatí? Mít kamarádky, které mají extra výtisky knížek, které vám darují. Nespavost mi zcela nezištně dala Ellen, za což jí ještě jednou moc děkuju! Moje Yoli sbírka nabírá povážlivých rozměrů a já ji zbožňuji, stejně jako slečnu, která se postarala o její obohacení ♥.
Třetí hrob přímo před nosem je nový díl série, na který jsem se půl roku neskutečně těšila a měla jsem to štěstí, že jsem ho dostala ke zrecenzování od Knihcentra. Právě ho čtu a Charley Davidson pochopitelně opět nezklamala a opět se mi potvrdilo, že tahle série je jedna z nejvtipnějších fantasy všech dob. 


V březnu jsem obecně měla na recenzní výtisky velké štěstí. Ivcca mě dokopala k účasti v konkurzu o recenzák Policie, nejnovější Holeovky, která vychází 8. dubna, jež pořádala Kniha Zlín. Měla jsem kliku, vybrali mě a knihu mi zaslali. Jelikož se pro mě jednalo o první zkušenost s autorovou tvorbou, bála jsem se, zda se mi více než 500 stránková kniha bude líbit. Tyto obavy se však ukázaly jako liché, protože Jo Nesbø se ikonou severské detektivky rozhodně nestal jen jen tak náhodou. Policie je úžasně propracovaná, skvěle napsaná a napínavá jak kšandy. Rozhodně se na předchozí díly s Harrym Holem chystám.

Knížku, kterou asi není třeba dlouze představovat jsem dostala od e-shopu knihy.idnes za článek, který by co nevidět měl být publikován na jejich blogu. Váhala jsem mezi e-knihou a audioknihou, ale nakonec jsem zvolila psanou verzi. Doufám, že jsem neudělala chybu jak s výběrem titulu, tak jeho formy. Četli jste Muže jménem Ove? Líbila se vám?


Třetí měsíc tohoto roku pro mě znamenal novou posedlost a fascinaci. Amazon mě dostal do svých spárů. Objevila novelku k sérii Hopeless od Colleen Hoover za úchvatnou cenu 0,00 $. Jaké bylo moje nadšení, když jsem zjistila, že Finding Cinderella není zdaleka jedinou e-knížkou, která se dá na Amazonu sehnat úplně zdarma. Musíte umět hledat a natrefit na akce, ale dá se tam najít velká spousta titulů, které rozhodně nelze označit za braky u kterých se nedivíte, že jsou zdarma. Tudíž za následující knížky jsem též neutratila ani korunu.







Mým posledním úlovkem a zároveň vlastně jedinou zakoupenou knihou tohoto měsíce je Goodnight tweetheart jejíž získání se pro mě
stalo naprostou nutností po přečtení recenze na blogu Olgy. Na Amazonu jsem ji sehnala za krásné tři dolary a teď už na mě netrpělivě čeká ve čtečce. Hrozně moc se těším, protože je to údajně knížka, kterou si musíte přečíst, pokud si dokážete vybavit první polibek Kate a Sawyera, či tušíte, co je to Survivor. Je plná moderních popkulturních odkazů a navíc je psaná v tweetech a dalších dialozích. Tahle kombinace je pro mě naprosto neodolatelná a mít jsem ji prostě musela. To je tedy za březen vše, myslím, že toho není úplně málo, takže moje knihovnička nezeje prázdnotou, ale dokonce i v mé peněžence ještě nějaké ty drobáky cinkají. Část nových knih jsem dokonce zvládla rovnou přečíst, takže mám ze sebe radost. Co číst rozhodně mám a to jsem se ani nezmínila o 18 knihách, které mám momentálně půjčené z knihovny...ehm....Spokojenost tedy na všech frontách. Jak jste na tom v březnu byli vy?
Share:

22 komentářů:

  1. S Nespavostí bych si dala říct :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Tak si dej říct! Podle mě to bude super jízda! :)

      Vymazat
  2. Super nové knihy :-) Finding Cinderella a V is for Virgin mám také ve své čtečce a jsem na ně opravdu moc zvědavá .-) knihy ve čtečce jsou úžasná věc ale také je pravda, že se hooodně hromadí :D Také mám velkou sbírku knih od Yoli a také od CooBoo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Taky si myslím! :)
      Snad se ti budou líbit :) Mně se Finding Cinderella líbila možná víc než originální duologie :)
      Hooodně se hromadí, zvlášť, když nic nestojí :D
      CooBoo má u mě v knihovničce taky vyhrazenou zvláštní poličku a jejich knížek mám vážně hodně :) Líbí se mi, že k sobě ladí :)

      Vymazat
  3. Moje peněženka v březnu těžce zaplakala, protože není zvyklá. Po únoru, kdy jsem na ni ani nesáhla si asi myslela, že jí nic nehrozí. :-)
    Muž jménem Ove je moc hezká kniha. Určitě sis nezvolila špatně. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cítila se v bezpečí a myslela si, že jsi na její obsah zapomněla asi :D
      Díky za ujištění! To jsem potřebovala! :)

      Vymazat
  4. Ty se máš, jak jsi obdarovávaná ze všech stran. Ove je určitě nejlepší knížka. Morantologii mám taky a na Jak být ženou a Nespavost se též chystám:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, to se mám :3 :D Je to jako narozky každý měsíc :D
      Morantologie je naprosto skvělá :)

      Vymazat
  5. Krásné přírůstky :) Tu sérii s hroby si budu muset také konečně přečíst, když ji tak vychvaluješ! :) Policie se čte sama, v tom s tebou souhlasím a jsem moc ráda, že jsem tě "dokopala" k tomu, zkusit konkurz a že ti Nesbo padl do noty. Moc se těším až přečteš a zrecenzuješ Goodnight Tweetheart. Slyšela jsem o ni poprvé od tebe a teď jsem si přečetla Olgy recenzi a dospěla k názoru, že potřebuji ještě trochu víc nakopnout a nalákat, abych si ji koupila :)
    A jsem ohromně zvědavá, jak se ti bude líbit Muž jménem Ove!!! Mě to ze začátku moc nebavilo, ale ten pocit po dočtení?? No už aby jsi měla přečteno a mohly jsme to spolu probrat!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :)
      Doufám, že tě Charley dostane do kolen tak jako mě :) Někdy mám pocit, že máme stejný vkus, jindy zase, že se dost liší, tak těžko soudit, jestli se ti bude líbit, ale myslím, že tam je takový ten univerzální (a skvělý) humor, tak by tě to mohlo oslovit :)
      Těším se na tvou recenzi Policie a až to spolu pěkně proberem! :)
      Na čtení Goodnight tweetheart se fakt moc těším, tak snad bude recenze a lákání brzy :)
      Tak díky, přesně takováhle slova jsem o Ovem potřeboval slyšet! :)

      Vymazat
  6. E-knihy jedou. :D Ale taky asi opráším čtečku, v knihovně nemám místo a shromažďování knih, to je prostě... však víš. :) Knihy od Moranové jsem viděla v Hostovi a chtěla bych je zkusit, snad se k nim dostanu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. E-knihy jedou úplně maximálně :D Nedá se jim odolat a ještě za takové ceny :D
      Opraš, čtečka je perfektní vynález. Já ji ocením teď na cestách až se vydám na pár dní mimo ČR, tak jsem fakt ráda, že jsem si ji tak napakovala pěknými knížkami :)
      Myslím, že ač máme poměrně rozdílný vkus, Moranová se ti líbit bude :) Takže rozhodně neváhej, pokud budeš mít příležitost si ji přečíst :)

      Vymazat
  7. Všetky knižky v čítačke čo sú, vyzerajú skvelo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že tě zaujaly :) Můžeš omrknout amazon, možná, že tam ještě pořád budou zdarma :)

      Vymazat
  8. Pááni, já jsem se za březen držela, ale na duben už jich mám pěkně vyhlídnuto :D Já jsem za březen ráda za dva přírůstky do sbírky Sparkse a to Vzkaz v lahvi a To nejlepší z nás, zároveň jsem se obdarovala Ovem, ale knižním a na cestě mám Seznam tajných přání :) Nespavostí hodlám rozšířit svoji Yoli sbírku a na Morantologii bych se taky ráda podívala. Zaujalo mě i Goodnight tweetheart, musím si o tom něco najít :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však já se taky držela, ty knihy ke mně přicházely samy! :D
      Od Sparkse jsem ještě vůbec nic nečetla, abych řekla pravdu a nevím, jestli by se mi to líbilo :)
      Ove by se možná hodil na společné čtení, i když těžko říct, asi tam není úplně nějaký souvislý děj, ale jen takové epizody? Nejsem si jistá... :)
      Seznam tajných přání ti schvaluji, snad ti přijde brzy! :)
      Nespavost vypadá námětem naprosto skvěle, tak se na ni těším :) Morantologie je mega vtipná a skvělá a miluju ji :D
      Najdi, třeba tu nabízenou recenzi si pročti, nebo počkej, než ji zrecenzuji já :) :D Což snad bude brzy :)

      Vymazat
  9. Ove,Ove,Ove!! Prostě nejlepší :D Miluji a doporučuji všem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super!!! :) Tak to mě snad nezklame, když se tolika z vás líbí! :)

      Vymazat
  10. No jasně, třeba milion ebooků, že jo :D závist totálně všeho! Ale díky srazu mě nejvíc zaujala Morantologie a Jak být ženou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Minimálně milion! :D
      Nedivím se, jsou to nádherné kousky ;) :D
      Myslím, že by se ti Morantologie líbila :) Jak být ženou zatím nemůžu objektivně posoudit, ale pokud to bude aspoň z poloviny tak dobré jako Morantologie, pořád to bude spadat do kategorie "boží"!

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři