3. 3. 2019

Book haul za únor 2019

Skromná hromádka, říkáte si? Co by taky ne, je za nejkratší měsíc v roce. Ale i tak jsem na sebe hrdá z hlediska počtu přírůstků. Co už je horší je moje čtecí morálka. Nevím, čím to je, ale únor pro mě byl co se týče čtení velká slabota. Možná jsem neměla úplně nejšťastnější ruku při výběru knížek ke čtení a tyto slabé čtenářské zážitky mi pomalu ale jistě nejspíš zavařily na lehký čtecí blok, který tak nějak trvá. Znáte ten pocit, kdy přijdete domů a poslední co byste měli chuť dělat je číst něco, co vás tak úplně nebaví? Tak to se mi v únoru dělo často. Je fakt, že jsem měla i poměrně nabitý program a tak zkrátka nebylo tolik času, kolik bych chtěla, přesto, kdybych četla něco jiného, jistě bych si ten chybějící čas mezi vší tou prokrastinací našla. Klíčem je chtít, ale mně se prostě nechtělo. I proto bohužel z této hromádky nemám ani jednu knížku přečtenou. Celkem mi tedy za únor přibylo sedm kousků. Na všechny se hodně těším. Teď jen doufat, že mě některá z nich vysvobodí z krize. Co myslíte, která má potenciál to dokázat?

Bude to jeden z recenzních výtisků od Knihcentra? Všechny krásné lži jsem netrpělivě vyhlížela ještě  před vydáním. Poslední česky vydaná kniha Petera Swansona Na zabití mě hodně moc bavila (jako audiokniha) a já se autorova černého humoru nemohla nabažit. Proto jsem byla nadšená, když se Bookmedia rozhodla vydat jednu z jeho dalších knih a právě na ni se plánuji nejspíš vrhnout, jen co dopíšu tenhle článek.
Náš manžel je jeden z těch psychothrillerů, které vzbudily poněkud větší všeobecnou pozornost. Reakce jsou spíš smíšené, než vyloženě nadšené, ale já se nemůžu dočkat, až se sama přesvědčím, jestli na novince Náš manžel něco je, nebo je to zase jen jedna velká marketingová bublina.

 V úterý 26.2. přijela do Prahy francouzská spisovatelka Delphine de Vigan (vyslovte si to v hlavě s dokonalým francouzským přízvukem!) a já jsem proto neodolala a pořídila jsem si Ani později, ani jinde. Nakladatelství Odeon tuto knihu vydalo již podruhé, s trochu odlišnou obálkou a právě včas pro její návštěvu Prahy. Protože Podle skutečného příběhu patří k mým vůbec nejoblíbenějším knihám, v Ani později, ani jinde vkládám velké naděje. A budu doufat, že budou znovu vydány i její další knížky a že informace, že se jedná o práva na tu nejnovější nebyla lichá.
Absolutní miláček je svým destruktivním dopadem na čtenáře přirovnáván k Malému životu. Máme údajně očekávat opravdu drsné scény, které berou dech a nakopou zadek i těm nejdrsnějším knihám, co jsme kdy četli. No nemůžu říct, že by mě tato informace trochu masochisticky nepřiváděla k extatickému nadšení.

Poslední trojice přírůstků náleží naší milé současné české próze. Vězněnou jsem nahonem kupovala ještě před Book clubem ke Klubu vrahů s Pavlem Renčínem, ale nakonec mi moje čtenářské tempo nedovolilo stihnout Vězněnou ještě před setkáním s autorem. Navíc možná bude lepší, když budu mít mezi jeho knihami lehký odstup. Tak snad někdy.
Nulorožce jsem samozřejmě pořídila kvůli březnovému Bookscalling Book clubu. Číst jej hodlám opět těsně před samotným setkáním, abych všechny detaily měla v co nejčerstvější paměti.
Sentimentální román, respektive cokoli od Biancy Bellové už jsem plánovala pořizovat dlouho a když jsem kamarádkám položila obligátní otázku Jezero nebo Sentimentální román, odpověď zněla jasně. A tak ho mám doma a on smutně strádá v připravené hromádce k přečtení, stejně jako všichni jeho únoroví kolegové.

Co jste si v únoru 2019 pořídili ke čtení vy? Četli jste některou ze zmiňovaných knížek? Doporučíte mi, co mě zaručeně vytáhne z mého čtecího útlumu? 
Share:

12 komentářů:

  1. Na knihu Náš manžel se také těším a také mě zajímá, jestli je to opravdu tak dobré jak všichni říkají nebo je to jak jsi ty napsala další marketingová bublina. Doufám, že si ji co nejdříve pořídím a jsem zvědavá co na knihu řekneš ty. :)
    Přeji nádhernou neděli! :)
    Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já se těším, potřebuji zase nějaký super thriller, který budu doporučovat dál :)
      I tobě krásný zbytek dne! :)

      Vymazat
  2. Jako ale hodně skromná! :D Jsem za tebe sama překvapená.
    Jinak já ten únor má podobný. Taky jsem měla nějaký blok a to se mi moc často nestává a vyloženě se mi nechtělo.
    Bude to jeden z recenzních výtisků od Knihcentra? - to mi opět hrozně připomnělo naše oblíbené - to se dozvíme na konci pořadu, teď se podíváme na... :D :D
    Delphine už mi nebudeš jinak číst než s tím přízvukem! Nechoď k té knížce s očekáváním opakování Podle..., ani Pout, je zase úplně jiná. :)
    U Miláčka mám stejná očekávání, jsme fakt trochu ujetý :D Začala jsem dneska, tak uvidíme.
    U Vězněné víš, jak to mám. Ten čtecí blok bohužel přišel v období, kdy jsem do sebe obě Renčínovy knihy naprala trochu pod tlakem (vytvořeným mnou samozřejmě :D ), tak nevím, jestli to nemělo vliv na hodnocení knížky, ale prostě mi nesedla, přitom tam potenciál je.
    Na Biancu se taky chystám a rozhodně chci začít taky touhle.

    Když na to tak koukám, tak jsem sama v únoru ani moc neutrácela. To je taky dost divný :D Koupila jsem si jen Nulorožce, Vězněnou a druhý díl Akta Themis Probuzení bohové - sice nemám přečtenou jedničku, ale vydání trojky se blíží (jo, to je moje logika :D ). Jinak mi přišel Absolutní miláček a nejnovější Gayle, na kterou se těším a od kolegyně jsem dostala nejnovějšího Miniera - Sestry, což je průšvih, četla jsem jen Mráz a ještě z knihovny, takže víš jak :D

    Držím palce, ať se zase rozečteš, já myslím, že ověření autoři nebo nějaká odeonka by tě z toho dostat mohla :)
    A pěkně, že druhý měsíc jedeš haul! Držím palce i dál :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď! Až jsem nevěřila svým očím a kontrolovala a kontrolovala, jestli jsem se nespletla :D
      Asi něco mezi nebem a zemí, fakt mi to nešlo. Vůbec!
      Bude, bude! Spoiler alert :D
      Nejdu, nejdu, už se mi to nevyplatilo u Pout :)
      Ty jo, já myslela, že budeme číst spolu :D :D :D Haha :D
      Tlak vytvořený sám sebou je nejhorší :D Myslím, že budu mít lepší pozici, když ji budu číst trochu s odstupem od té první.
      Takže společné čtení Sentimentálního románu? :D

      No jo, skvělá logika :D Probuzený bohy taky trochu chci, ach jo :D Měla bych vážně začít číst :D

      Jo, je mi to jasný :D Neúplná série, peklo :D

      Díky! :)

      Viď! Taky držím :D

      Vymazat
  3. Všechny krásné lži už mám nachystané na čtení. Knihu Náš manžel teď vídám všude a nejspíš proto o ni nějak nemám zájem, zatím :D
    Vězněná je skvělá, z té knihy jsem měla doslova noční můry :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už jsem začala prvních pár stránek, doufám, že si autor udrží humor jako v Na zabití :) Láká mě i v podobě audioknihy, i když z ukázky mi příliš nesedl ten, kdo to čte.
      No, já tomu šílenství propadla, tak uvidíme :D Na Vězněnou si musím získat trochu odstup po Klubu vrahů, který pro mě byl průměrný :)

      Vymazat
  4. Myslím, že ta hromádka je docela sympatická. :) Já jsem si pořídila akorát skripta na literaturu, jinak nic. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné přírůstky, ať se líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Náš manžel si chci přečíst, Vězněnou mám zrovna půjčenou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knížky, které proletěly sociálními sítěmi a vzaly je útokem :) Nedivím se, i na mě to funguje :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři