1. 9. 2015

24-hodinový read-a-thon (Terra - srpen 2015)

Terra z blogu She is a bookaholic 30.8. pořádala letní 24-hodinový read-a-thon, takže jsem si s dostatečným předstihem toto datum zapsala do kalendáře a rozhodla jsem se ho zasvětit relaxaci u knížek. Tentokrát jsem konečně jednou měla mít v době naplánovaného read-at-honu čas a příležitost a nemusely mě pronásledovat výčitky svědomí, že bych měla věnovat den jiným záležitostem, než je čtení. 

Pro ty, kdo by náhodou netušili, co takový read-a-thon obnáší je to zkrátka den, kdy se vynasnažíte přečíst co nejvíc zvládnete. V tomto konkrétním projektu Terra vymyslela také tři volitelné výzvy, které jste mohli během čtení splnit, abyste si trochu zpestřili výběr knížek, které si na osudných 24 hodin vyberete.

Přečti si knihu z tvé knihovny, kterou sis koupil(a) v minulém roce a dodnes ji nečetl(a) 
Přečti jeden komiks
Přečti tři knihy

Jak jsem si nakonec vedla?

Největší obavy jsem měla z toho, že když budu mít dopředu striktně naplánováno, že budu celý den číst, nebudu na čtení mít vůbec chuť, budu unavená, nebo mi do toho na poslední chvíli něco vleze. Z části jsem měla pravdu ve všem. 

Navzdory výzvám jsem si neplánovala dopředu, co přesně budu číst. Jako vždy jsem to nechala na poslední možnou chvíli a na chatu se radši zásobila absurdním množstvím knih, na které bych během dne mohla dostat chuť.
Myslela jsem si, že takhle mimochodem, je pro mě splnitelná pouze první výzva, ale paradoxně se mi podařilo zabodovat v těch ostatních, zatímco knížka, kterou jsem si koupila v minulém roce (Spáleniště: Zkouška) se nakonec ani nedostala do užšího výběru. 

Poslední tropický prázdninový víkend, jsem se rozhodla strávit na chatě, kde se mi v létě čte úplně nejlépe (a taky tam toho přečtu nejvíc), protože si můžu hovět na sluníčku a jakmile se moje tělesná teplota začne blížit kritickému bodu, skočím se svlažit do bazénu. Navíc se mi tam skvěle odpočívá, jelikož mi tam nehrozí skoro žádné domácí práce a povinnosti a s internetem je to tam komplikované, takže mě tolik nerozptyluje od bohulibějších činností.
Read-a-thon začínal samozřejmě úderem sobotní půlnoci a já se zapřisáhla, že si aspoň pár stránek přečtu, než upadnu do bezvědomí po náročném dni, když jsem ještě navíc předchozí noc spala sotva čtyři hodiny. Po shlédnutí skvělého a dokonale vtipného animáku Home (hlavního mimozemšťana dabuje Jim Parsons a já si nemohla pomoct a celou dobu jsem v něm slyšela i viděla Sheldona. Podle mě takový musí být Jim i ve skutečnosti a píšou mu role rovnou na tělo, jinak si nedovedu jeho genialitu vysvětlit), který jsem si s kamarády pustila někdy v deset hodin se mi ale už před půlnoci klížily oči a do srdce se mi vkrádalo zoufalství, že nezvládnu ani kapitolu, natož snad plánované dočtení rozečteného Lásko, kde jsi? (Nick Spalding) 

Nakonec se mi něco málo přečíst podařilo. Knížku mám ve čtečce, takže nevím stránky (a bohužel ani procenta), ale posunula jsem se z lokace 2697 na 3129(četla jsem nějakých dvacet minut).

Ráno jsem však knížku bleskově zvládla až do konce a trochu jsem si vylepšila dojem, který jsem z ní z počátku měla. Tím jsem si mohla do pomyslné maratonské tabulky zapsat prvních zvládnutých 90 stránek a jednu dočtenou knížku.

Na chatu jsem ale nejela kvůli čtení. Jelikož jsem věděla, že právě prožívám jeden z posledních víkendů, které můžu strávit na venkově, vyjela jsem si jak v sobotu, tak v neděli na kole. Pokud se divíte, proč vám o tom vykládám, tak proto, že si dovoluji audioknihu, kterou jsem během jízdy poslouchala, počítat do read-a-thonu. Za ty zhruba 3 hodinky (a 34 kilometrů) jsem si poslechla velký kus Harryho Potetra a Relikvií smrti (asi po stopadesáté) a to od vloupání do Gringottovy banky přes značnou většinu bitvy o Bradavice. Po konzultaci s rejstříkem papírové knížky se jednalo o zhruba 100 stránek, což je výrazně méně, než bych za stejný čas přečetla normálně, ale já si ty audiopottery tak užívám, že mi to nevadí.

Po návratu z výletu už jsem se ale plně ponořila do poflakování u bazénu, kde mi společnost dělaly dva díly komixu Zámek a klíč (168+160 stránek), které jsem za odpoledne zvládla celé.
Večer jsem den plný čtení završila třetím dílem (160) a pocitem skvěle stráveného dne. 


Sečteno podtrženo, v neděli jsem zvládla přečíst krásných 678 stránek. Asi to není nijak oslnivý výsledek, když přihlédneme k tomu, že většinu z nich tvoří komixy, ale prohlížení obrázků taky zabere dost času. Jasné? Jo a taky se nemůžu dočkat, až vyjde čtvrtý díl Zámku a klíče (Za doporučení děkuji a zároveň proklínám Tiw!)! Kdo má vydržet to čekání? Měla jsem se o téhle sérii dozvědět až ve chvíli, kdy bude venku všech šest sešitů!
Share:

12 komentářů:

  1. Tohle je tak krásně letní článek, že z něj mám pomalu depresi :D Chci ještě jezdit na chaty, užívat si tepla a bazénů! Každopádně ty sis poslední teplý víkend užila evidentně opravdu parádně :) Já na kole nejela ani nepamatuju, tady v Praze moc není s kým a samotné se mi nikdy nechce.
    Já se read-a-thonu nezúčastnila, samozřejmě jsem úplně zapomněla, že se nějaký koná. Tobě ale gratuluji k té spoustě přečtených a odposlechnutých stran :) Skvělý článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To snad ne, měl působit právě naopak! :D
      Taky by mi nevadilo pokračovat v zaběhnuté rutině víkendů na chatě a u bazénu, ale nevím, jestli to ještě do podzimu aspoň jednou zvládnu... :( Nádherně!
      Kdybych měla kolo v Praze, tak můžeme někdy vyjet spolu :) Sice to není jako v přírodě, ale i tak se dá vymyslet spousta výletů :) Mně teda vůbec nevadí podnikat tyhle věci sama :)
      No teda! :D Díky! :) :)

      Vymazat
  2. Já si dala read-a-thon na Den nepřečtených knih. Vážně jsem si myslela, že zvládnu 550 stránek. :D Četla jsem opravdu celý den, od půl sedmé do osmi večer, jen s třemi pauzami na jídlo a dvěma na povinnosti. Devadesát stránek mi zbylo na včerejšek. :) (četla jsem Hostitele, báj d vej :D)
    Jak se ti líbilo Lásko, kde jsi? Chystáš se i na Láska na třetí? :)
    Komiks se určitě počítá. :)
    Kdo namluvil audioknihy HP? Vím, že Kámen mudrců byl kdysi od Lábuse. :)

    Mimochodem, nominovala jsem tě v Mišmaš tagu a budu ráda, když se zapojíš (nebo aspoň zvážíš možnost... :)) Je to poslední článek na mém blogu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem doufala, že o dni nepřečtených knih taky něco zvládnu, ale nakonec jsem nastoupila do nové práce, takže nebyl čas a večer pak už ani síla :(
      Páni, jsi dobrá, že jsi přelouskala skoro celého Hostitele, není to žádný hubeňour! :)
      Recenze bude co nevidět, už ji mám napsanou. Líbilo, ale spíš si to říkám až zpětně :D Během čtení mi tam pár věcí vadilo...ale teď celkem uvažuju nad druhým dílem, i když je podle všech horší, než ten první...Vážnější. Ale upřímně si myslím, že to tomu příběhu nemůže uškodit :)
      Tak fajn! :)
      Já mám první díl od Lábuse, druhý tuším od Zedníčka a ty další namluvil Hyhlík a ten je nejlepší :) I když některá jména vyslovuje pochybně :D

      Omrknu to a uvidím! :) Zní to vtipně :D Každopádně díky! :)

      Vymazat
  3. Já jsem nakonec za celý den přečetla asi 40 stránek. Byla jsem z předchozích dní tak strašně unavená, že to prostě jinak nešlo. :D
    Jsem moc ráda, že se ti Zámek a klíč líbil. :) Omlouvám se za to "utrpení", ale neboj. Nejsi v tom sama. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D :D Chápu :D No jo, tvoje hardcore keškování člověka vyždíme :D
      Jsem ráda, žes mi ho doporučila a že shodou náhod měli všechny díly v knihovně! :) No jo, odpouštím ti :D

      Vymazat
  4. Super výkon! :-) Tak já si Zámek a klíč taky přečtu, no...Škoda, že u nás jsou ty komiksy extrémně drahý. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :)
      Přečti, je to fakt boží. Teď ještě sehnat Ságu, kterou všichni tak chválíte :)
      Přesně. Jako 499 za jeden Zámek a klíč je dost. Díky bohu za knihovny. Ale nutno říct, že jsou fakt krásně udělaný ty komixy. Možná jednou budou moje....až budu slavná a bohatá :D

      Vymazat
  5. Tvoje léto vyznívá z tvých článků tak naprosto kouzelně a idealisticky! :) Výletit na kole a pak celý den pročíst je naprosto dokonalá kombinace a mně by nevadilo strávit tak celé prázdniny (komu taky jo) :D Gratuluju k tolika stránkám! :) Protože komiksy se rozhodně počítají! O Zámku a klíči už jsem něco slyšela a vypadá to slibně... Nebudu ale opakovat tvou chybu a počkám si na vydání všech dílů, díky za upozornění :D Super článek a skvělé fotky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) Taky letos bylo! :) Nejlepší :) Já tak strávila pár víkendů a bylo to prostě perfektní :)
      Díky! :) Že jo! :D
      Je to fakt super! A dobře děláš! Měli by na to psát varování - pozor, extrémně návykové, budete si rvát vlasy, pokud to začnete číst v době, kdy nebudete mít po ruce všechny díly :D
      Děkuji, děkuji :)

      Vymazat
  6. Skvely clanek, snad mi tenhle cteci den taky brzy vyjde :) Planovani taky nemam moc rada, co se knizek tyka, je to pak vzdycky uplne jinak :D
    Asi budu muset taky zkusit toho Harryho, audio mi moc nesvedci, ale tohle by mohlo byt super :)
    V komixech se moc neorientuju, cetla jsem jen pak UKK od Marvelu, ale o tomto jsem uz slysela z vice zdroju a vim, ze Terka je obecne cte dost, tak se tomu asi nekdy taky podivam na zoubek :)
    Prekvapilo me, jak je Bradbury tenky :D
    Uz jsi docetla Jeden den? Tesim se na recenzi :)
    Trochu depka z toho, ze to byl posledni prazdninovy vikend, kam ty dny jako zmizely, ale jinak skvely clanek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) Budu držet palce, abys na něco takového měla čas co nejdřív, protože to byla fakt perfektně strávená neděle :) Právě!
      Já se v komixech taky neorientuju, jsem nováček, do tohoto víkendu jsem četla jen kvant Kačerů Donaldů, Čtyřlístek a Nezadanou...a to se asi nedá úplně počítat :D
      Marvel mě třeba moc neláká, nikdy jsem nějak nenašla zalíbení v superhrdinech no :D
      No...je to taky komix právě :D
      Četla :) Recenze je napsná už pár dní, jen čekám na vhodnou chvíli ke zveřejnění :) Možná dnes? :)
      Neeee...další depka :D Tenhle článek neměl být depresivní :D Díky! :)


      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři