27. 4. 2018

Génius: Hra - Leopoldo Gout

Osmnáctiletý vizionář Kiran Boswas pozval dvě stovky mladých nadaných géniů, aby hráli jeho Hru. Ta má vítězi nabídnout odměnu, která se neodmítá. Výherce si bude moci kdekoli na světě zřídit laboratoř se vším, o čem by se mladému vědci jinak ani nesnilo. Na Hru se do Bostonu sjíždějí mozky ze všech koutů světa, včetně nejchudších géniú samouků. Ve Hře dostane šanci každý, kdo si ji zaslouží díky svým schopnostem, nikoli společenskému postavení. Ale je všechno tak docela košer?

Jedním z pozvaných účastníků je Tunde, čtrnáctiletý technologický génius z Nigérie, schopný ze šrotu postavit téměř jakýkoli fungující stroj nebo přístroj. Bohužel na sebe svými schopnosti upozornil nejen pořadatele Hry, ale také diktátorského generála. Ten se rozhodl Tundeho talent využít ke svému neetickému cíli a vydírá jej ohrožením rodné vesnice a nejbližší rodiny. Dále je tu Rex, šestnáctiletý geniální programátor a hacker z rodiny ilegálních přistěhovalců, jež má svůj soukromý cíl. Více než cokoli jiného si přeje nalézt svého pohřešovaného bratra a účast ve Hře by mu v tom mohla pomoci. A v neposlední řadě Barevná vlčice, čínská aktivistka a bloggerka, která úspěšně odhaluje korupci a podezřelé praktiky politiků a podnikatelů, čili je trnem v oku nejednoho vysoce postaveného člověka. Barevná vlčice zpočátku nemá v plánu se Hry účastnit, ale okolnosti se v průběhu rozhodování mění a víc, než na její anonymitě jí nyní záleží na pomoci nejbližším přátelům.

Recenze byla napsána pro web cbdb.cz. Její kompletní znění naleznete zde.
Za recenzní výtisk bych touto cestou ráda poděkovala webu cbdb.cz a nakladatelství Fragment.
Share:

2 komentáře:

  1. Knížka vypadá na první prolistování opravdu nádherně, líbí se mi, jak si v poslední době umí nakladatelé pohrát i s touto stránkou. V recenzi samozřejmě i děsně nalákáš, za co jsi pár hvězdiček ubrala? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je moc hezky zdělaná, fakt :) Na takovém tom těžším papíře, což je pěkné, i když nepraktické :D
      Přece jen to není zas tak zamotané a do detailu promakané, jak bych chtěla, ale to je dáno cílovou věkovou skupinou. Číst to před deseti patnácti lety, jsem u vytržení (i když bych zase nestíhala některé faktické věci). Je to tak na pováženou, kdo je vlastně ta pravá cílovka :) Styl odpovídá middle-grade, obsah klidně dospělácké nebo aspoň YA tvorbě :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři