1. 4. 2019

Book haul za březen 2019

Jestli se stárnutí pozná podle toho, že člověku šíleně utíká čas, tak jsem stará. Opět si musím opakovat, že nechápu, kam ty čtyři týdny zmizely. Vždyť to není tak dávno, co jsem psala poslední haul! A přesto je to pravda. Máme tady konec března, konec zimy, konec prvního čtvrtletí.

Ani březen nebyl výjimkou a přibyly mi nějaké nové knížky a já se o své nové přírůstky s vámi ráda podělím. Ani tentokrát to není slavné na poli poměru nové/přečtené, ale to nechme stranou. Březen byl pro řadu lidí trochu krizovým měsícem v oblasti čtení, co jsem tak vypozorovala na sociálních sítích a ve svém bezprostředním okolí, ale jak se říká, není každý den posvícení a nic se nemá lámat přes koleno. Však ona ta chuť do čtení přijde sama a čas se pak vždycky nějak najde. 

Tento měsíc ke mě obzvláště štědré bylo nakladatelství Slovart a jedna za druhou se mi doma objevovaly jejich knížky vycházející pod Young adult značkou Booklab. Jelikož nejsem fanynkou Cassandry Clare, měli byste z těchto přírůstků mít radost především vy, protože série Lovci stínů pravděpodobně poputuje k někomu z vás formou soutěže. To asi až bude kompletní. Zatím mám doma Město z kostí a Město z popela. Série u nás vychází pokud se nepletu již potřetí, pokaždé u jiného nakladatelství a Booklabu se tyto nové obálky moc povedly. Představte si, jak bude ta šestice vypadat vedle sebe v knihovně!
Podobně dopadnou zřejmě další dvě série, které se mi doma pomalu ale jistě schází. Série Nepoutaný Chaos opět vychází již podruhé u jiného nakladatelství a celkově potřetí (zaznamenala jsem bílé a černé obálky) a jelikož já mám doma již komplet vydání od Joty, jedno z nich určitě poputuje k jednomu z vás. Na fotce vidíte druhý díl s názvem Najdi odpověď. Popravdě se mi tohle Slovarťácké vydání zamlouvá o dost více!
A do třetice všeho dobrého mi Booklab posílá také sérii Sedmiříší v troskách. Možná je vám povědomé jméno Cinda Williams Chima, protože série je v zahraničí poměrně populární a Síla stínů určitě udělá radost nějakému fanouškovi Young adult fantasy.
Nejvíc mě Booklab potěšil zkompletováním série od Holly Bourne. Jsem holka, co s tím? uzavírá trilogii, jejíž první díl se mi myslím loni opravdu hodně líbil a já se nemůžu dočkat, až v sérii budu pokračovat. Čtivosti série napomáhá především skvělý překlad Romany Bičíkové, s níž jsem kdysi dělala rozhovor a jejíž práci obdivuju.
Neméně radosti mi udělala i další miniknížečka do sbírky, tentokrát Místo, kde bydlím od Brendy Rufener. Popravdě jsem o této knize nikdy neslyšela, ale bude mi rozhodně dělat parádu v knihovničce vedle Dej mi své jméno a Ten, kdo stojí v koutě.

Nezanevřelo na mě ani moje nejmilejší nakladatelství Domino a i od nich mi připutoval balíček. Každé vydání nové Sharon J. Bolton je pro mě svátek a vydání knihy Malé temné lži mě opět vytáhlo z depky, že už mi z její tvorby zbývá k přečtení pouze Obětina. Mám takhle před sebou ještě dvě její knihy, než budu úplně na suchu. Nevím, co pak budu dělat.
Podivná holka je dalším počinem Jenny Blackhurst, které loni vyšel Ztichlý dům. Ten mě příliš neoslovil, přesto věřím, že v autorce něco je a hodlám jí dát další šanci. Věřím, že mě Podivná holka bude bavit víc!


Velké překvapení mi připravilo nakladatelství Paseka, od nichž mi dorazil balíček skrývající třetí díl nádherné série Amulet. Tyto komixy mají tak pohádkově krásné ilustrace až se tají dech a jsem ráda, že mám konečně o důvod víc se pustit do druhého dílu, který mi doma zatím leží nedotčený. Zkrátka jsem se bála, že se ke třetímu dílu jen tak nedostanu a bude mi smutno, tak jsem se čtením otálela. Ale teď se do toho hodlám pustit a bude to nejspíš právě Výprava v oblacích, která podlehne jako první z této hromádky nových knih, které jsem zatím neměla tu čest otevřít.
Náš manžel mi dorazil díky mé spolupráci s knihkupectvím Knihcentrum. Tento thriller právě čtu a zatím nejsem úplně přesvědčená, že si doporučení C.J. Taylor a Julie Heaberlin na zadní straně zcela zaslouží.

No a v neposlední řadě na mě nezapomnělo ani nakladatelství Cosmopolis s nejnovějším Bryndzou. Pozornější čtenáři jistě zaznamenali, že Smrtící tajnosti chybí v souhrnné hromádce. Je to proto, že jsem hlava děravá a původně jsem knihu měla pouze v elektronické podobě. Přišlo mi už ale i toto krásné finální papírové vydání, které jsem si s láskou zařadila do své kompletní sbírky knih o Erice Fosterové.

Sečteno podtrženo je tedy finální skóre 11 přírůstků, z čehož všechny jsem dostala díky spolupracím. Tímto bych chtěla ještě jednou poděkovat nakladatelstvím Slovart, Domino, Paseka, Cosmopolis a knihkupectví Knihcentrum. Moc si vážím příležitostí, které mi dáváte.
Smrtící tajnosti (vynikající!) mám přečtené a Našeho manžela právě čtu. Několik dalších poputuje do soutěže a na zbytek se chystím v nejbližší době. Jako asi tak na deset tisíc dalších věcí. No, znáte to.

Pochlubte se, jaké knihy si v březnu našly cestu k vám!

Četli jste některou z výše uvedených? Nebo po některé toužíte? Pokud máte zálusk na některou Slovartí, dejte vědět! Ráda bych soutěž uspořádala k nějakému jubilejnímu číslu na instagramu. Pomůžete mi dosáhnout nějakého kulaťoučkého počtu sledujících, aby se soutěž konala co nejdřív? Omrkněte účet @melinda.bookaddict a pokud se vám bude líbit, hoďte mi tam lajk a třeba napište něco hezkého do komentářů, nebo sdílejte můj profil na stories a napište mi DM. Nezůstane to bez povšimnutí a třeba získáte nějakou výhodu do budoucích soutěží!

Mějte se krásně a napište, na jaké knížky se těšíte v dubnu!
Share:

8 komentářů:

  1. Slovart byl teď opravdu štědrý a já jsem taky spokojená s takovou nadílkou! Jen to fantasy no, já nevím. :D To není úplně moje záležitost.
    Knihu Místo, kde bydlím už mám přečtenou a moc se mi líbila. :)
    Amulet je úžasná série!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje vůbec :( Já to prostě musím poslat dál. Vím, že jiným se to bude líbit moc! :)
      Jeee, tak to abych jí opravdu dala šanci!
      Je, miluju ji a chci další díl!

      Vymazat
  2. Jsem stará s tebou :D Nenechám tě v tom!
    Nová Bolton, Bolton! Já se na ni tak těším. Máme nepřečtenou ještě Obětinu, jak říkáš, a je co to dočteme, tak určitě vyjde další :)
    Hezké přírůstky!
    Já měla sice čtecí krizi, ale v nakupování jsem se moc neovládala :D Doplnila jsem si Hanišovou a Mornštajnovou, podlehla Zlodějům dýmu, využila akci v Luxoru... Nejsem na sebe úplně pyšná :D Ale na všechno se těším samozřejmě.
    A mám radost z book haulu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :D No víme, jak jsi stará, viď :D
      Já taky! doprčic, myslím, že padne v nejbližších dnech!

      Děkuji :)
      Nakupování je taková terapie na čtecí krizi :D
      Mornštajnová a Hanišová - já se tak těším. Předobjednávka je již v procesu ♥
      Díky, já taky. Snad mi to vydrží :D

      Vymazat
  3. tak to jsem zvedava, co reknes na Male temne lzi, ty byly moc dobry

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bolton je moje milovaná, tak se vsadím, že budu nadšená :)

      Vymazat
  4. V tom případě jsem i já ve svých devatenácti pěkný staroch. Protože mám pocit, že před chvílí bylo léto, a najednou je zima pryč a dny se zase prodlužují. :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři