23. 12. 2018

Ztichlý dům - Jenny Blackhurst

Emma Cartwrightová ještě nedávno neexistovala. Tehdy ještě byla Susan Websterovou, odsouzenou za vraždu svého tříměsíčního syna v důsledku laktační psychózy a poporodní deprese. Nyní ji propustili z Oakdale, kde si odpykala svůj trest, a ona se snaží začít znovu. Všechny vazby z minulosti byly dokonce i bez jejího většího přičinění zpřetrhány a Emma se stěhuje na místo, kde by nikdo neměl vědět, čeho se před bezmála čtyřmi lety dopustila. Nyní má ve svém životě už jen Cassie, svou parťačku z Oakdale, která je díky tomu, za jakých okolností se seznámily, jasná kamarádka na život a na smrt. Emma má pocit, že snad ani nic jiného nepotřebuje, až na jedinou věc. Vzhledem k tomu, že si z incidentu, který jí zbavil svobody, sama nic nepamatuje, začíná mít pocit, že na celém tom případu něco nesedí. Všechno pro ni definitivně znovu otevírá tajemná obálka s fotografií chlapce, jež má být údajně jejím synem. Ale jak by Dylana někdo mohl vyfotit jako čtyřletého a fotografii jí poslat, když měl Dylan její rukou zemřít ve dvanácti týdnech?

Ačkoli se před měsícem ze Susan stala Emma, prakticky v celé knize tato žena vystupuje pod svým rodným jménem. Susan je vzhledem k jejímu výpadku paměti z doby vraždy Dylana nespolehlivou vypravěčkou, ale čtenář jí tak nějak podvědomě chce důvěřovat, i když má mnoho důvodů pro to ji nenávidět. Cassie sice chladnokrevně zavraždila svého manžela, ale je to holka, na kterou je spoleh a Susan by bez ní na celém světě zůstala úplně sama. Obě se s vervou sobě vlastní pouštějí do pátrání po informacích, jak to tenkrát s celou kauzou vlastně bylo, kam zmizel korunní svědek a proč si Susan na nic nevzpomíná. V pátrání se jim rozhodne pomoci novinář Nick, který se zjeví z čista jasna a je připravený zjistit pravdu se stejným odhodláním jako sama Susan.

Recenze byla napsána pro web cbdb.cz. Její kompletní znění naleznete zde.
Za recenzní výtisk bych touto cestou ráda poděkovala webu cbdb.cz a nakladatelství Domino.
Share:

2 komentáře:

  1. Už mě to ani nepřekvapuje, ale když to čtu, tak jdu od "ty jo, to chci číst" přes "dobře, tak mě trochu vrátila na zem" až k "ehm, stejně si to píšu" :D Zní to strašně dobře a jakmile mi napíšeš, že to skvěle všechno zapadne do sebe a čtenář se nepřestane divit, mám to jasný :) Skvělá recenze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za chvilku vychází u Domina další knížka autorky a já si ji rozhodně nemám v plánu nechat ujít! :)
      Díky :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři