6. 12. 2018

Dokonalá kořist - Helen Fields (Luc Callanach #2)

Během hudebního festivalu přímo uprostřed davu umírá muž, vyznamenaný charitativní pracovník. Nikdo jeho pádu na zem nevěnuje pozornost, dokud dva cizinci nezpozorují, že má rozříznuté břicho. O pár dní později je nedaleko v popelnici nalezená oblíbená učitelka, uškrcená vlastní šálou. Objevem jejího těla však vražedná série bohužel zdaleka nekončí. Po pár dnech vyšetřování jsou objevena znepokojivá graffiti, u nichž se ukáže, že oznamují příští oběť. Jako by se vrah, nebo vrahové snažili závodit s policií. Moc fér závod to ale není, protože jak by policie mohla uhlídat několik desítek hlídaček přechodů, které pracují na území Edinburghu a podle všeho je minimálně jedna z nich ve smrtelném nebezpečí?

Luc Callanach se teprve nedávno přestěhoval z francouzského Lyonu do Edinburghu, odkud pocházel jeho otec. Luc se stále vzpamatovává z incidentu, který jej stál místo ve Scotland Yardu. Profesně už se stačil zotavit poměrně rychle, ale v osobní rovině to nejspíš bude ještě nějakou dobu skřípat a k tělu si jen tak nikoho nepustí. Od doby, co přesídlil do Skotska, se mohl vždycky spolehnout alespoň na svoji parťačku Avu, ta se ale poslední dobou chová dost podivně a to i když uvážíme, čím vším si zrovna prochází.

Recenze byla napsána pro web cbdb.cz. Její kompletní znění naleznete zde.
Za recenzní výtisk bych touto cestou ráda poděkovala webu cbdb.cz a nakladatelství Plus.
Share:

2 komentáře:

  1. Kůže z něčích loktů, tělesné tekutiny protékající každou druhou kapitolou? :D To je nechutný a skvěle vyjádřený zároveň! Ale rozhodně mě to neodrazuje (možná spíš naopak?) :D Ach jo - detektivka, ústřední duo, zvrácená mysl... No nic, měla bych začít, než to bude mít 200 dílů. Parádní recenze.

    OdpovědětVymazat
  2. :D :D
    Zatím jsou dva, ještě je čas! :D
    Díky :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři