26. 11. 2018

Balíček - Sebastian Fitzek

Emma se vzpamatovává z nedávno prožitého traumatu. Se svým osudem se vyrovnává tak, že nevychází z domu, vše co je možné si obstará online a jedinou útěchou jsou jí její psí přítel a pozorný manžel. Jednoho dne u jejích domovních dveří zazvoní pošťák. Jde se rozloučit, má svou poslední roznášku a poprosí Emmu o laskavost. Aby převzala balíček pro souseda, který není doma. Na tom by nebylo nic divného a pro běžného člověka ani nic tak děsivého. Emmu to však uvrhne do stavu permanentní paranoie. Jméno jejich údajného souseda totiž nikdy neslyšela a od chvíle, kdy balíček přenese přes svůj práh, se kolem ní začnou dít vážně divné věci.

Emma byla uznávanou psycholožkou, ale jak už to tak bývá, i ji dohnala situace velmi blízká tomu, co musela dennodenně řešit, byť ji nikdy nenapadlo, že by se nakonec měla tak bezprostředně týkat jí samotné. Je šťastně vdaná, ale někdy se jí zdá, že se nemůže spolehnout ani sama na sebe, natož na druhé, včetně vlastního manžela. Poté, co se stala obětí znásilnění a psychopat, přezdívaný Holič, ji připravil o vlasy, o důstojnost i o důvěru v lidstvo, není schopna vést normální život, natož snad pokračovat ve své praxi. Jediné, na čem jí záleží, je její pes a fakt, že se k ní už Holič nikdy nepřiblíží a bude dopaden a postaven před soud za to, co provedl jí i obětem, které neměly tolik štěstí jako ona, aby po útoku vyvázly živé.

Tato recenze byla napsána pro KNIHCENTRUM Revue.
Celé její znění si můžete přečíst zde.
Share:

6 komentářů:

  1. Vypadá to zajímavě a hlavně to má boží obálku! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta obálka je naživo ještě zajímavější, vypadá opravdu velmi přesvědčivě jako kartonová krabice :)

      Vymazat
  2. Jasně, toho jsem se bála.. chci si to přečíst, i když podobných vypravěček už mám dost, ale vím, že ty máš načteno a jen tak něco tě nedostane :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pardon :D Já prostě nemůžu jinak :) Tohle bylo dost dobré!

      Vymazat
  3. Tahle kniha mě okamžitě zaujala svou obálkou i anotací. Mám chuť si ji jednoho dne přečíst. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obálka zaujme na první pohled, je velmi neobvklá :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři