29. 4. 2018

Už nikdy pěšky po Armenii a Gruzii - Ladislav Zibura

Ladislav Zibura alias princ Ládík se opět vydává sám vstříc cizí zemi, která, aby toho nebylo málo, používá svou vlastní abecedu. Když se mu do cesty postaví zdravotní problémy znemožňující chůzi, rezignuje na své rozhodnutí přesouvat se pouze pěšky. Okusí tedy krásy Arménie, Gruzie a Náhorního Karabachu ze sedla bicyklu a již se nebrání ani cestování stopem. Ladislav se při svém putování setkává s lidmi, poslouchá jejich příběhy, popíjí litry místní pálenky a vše si pečlivě zapisuje, aby život na Kavkaze zprostředkoval zejména těm, kteří cestovat nemůžou.

Cestovatel, propagátor cestování pořádající přednášky o vlastních výpravách, facebooková osobnost a člověk, jež nosí infantilní trička s hrdostí a grácií, kterou by mu mohla závidět i královská rodina. To vše a mnohem víc je pětadvacetiletý Ladislav Zibura. Se svým ohromujícím tempem kniha za rok přináší již třetí svazek o vzrušujícím dobrodružství, jež zažil během dvou měsíců na cestách, tentokrát po krásách Kavkazu. Zatímco čtenáři těžce nestíhají držet krok, Ladislav během roku zvládne být dva měsíce pryč, sbírat inspiraci i příběhy lidové slovesnosti, poté slušně prokrastinovat a nakonec v nadlidském tempu výrazně osekat své poznámky z cest a vydat hotovou knihu.

Tato recenze byla napsána pro KNIHCENTRUM Revue.
Celé její znění si můžete přečíst zde.
Share:

3 komentáře:

  1. Vy mě vždycky svými recenzemi dokážete tak nalákat, že mám vždycky nutkání alespoň jednu jeho knížku zkusit. Já si ale prostě myslím, že by mě to nebavilo a ani sám autor mi úplně vždycky nesedí, i když je to třeba minimem zkušeností s tím a měla bych mu dát šanci. Ale zatím asi ještě ne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já začala facebookvými příspěvky a ty mi napověděli, jestli mě ten člověk baví :)
      Nutit se nemá smysl. Já si nikdy nemyslela, že by mě mohl cestopis tak nadchnout. A hele. Ono jo :)

      Vymazat
  2. Myslím, že jsem Ziburu jako fenomén trochu prošvihla. :D Ale jednou si ho určitě přečtu. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři