2. 9. 2017

Book haul za červenec a srpen 2017

Léto je pro nakladatele obvykle takovou "okurkovou sezónou". Moc toho nevychází, čtenáři konečně dostávají šanci dohnat resty ze zbytku roku, aniž by se stresovali hordou novinek, která jim utíká mezi prsty a všichni svorně nabírají síly na šrumec, který se obvykle strhne na podzim a před Vánoci. Jak je tedy možné, že se mi doma opět podařilo nakupit takovou hromadu nových knížek? Co vám budu povídat. Je to nemoc. Sešlo se toho víc, některé knihy jsem dostala díky spolupracím, některé se ke mně přesunuly z mamčina vlastnictví a některé jsem si i koupila, protože zatracené slevy a provokativní kamarádky, které si pořád něco kupují! Kromě fyzické knihovničky se mi utěšeně rozrůstá i ta elektronická. Jestli dobře počítám, prázdniny mě obohatily o 17 knih a 8 e-booků.

Jelikož miluji knihy S.J. Bolton, Volavku jsem zkrátka musela mít. série s Lacey Flint je skvělá. Mám ji komplet přečtenou (recenze na Už mě vidíš?, Tak to je, tak to bude zde, jak jsem právě zjistila, recenzi na Volavku jsem nedopsala, tak jsem na sebe zvědavá, jestli to někdy napravím) a držím si palce, aby Domino nemuselo vydávání knih této autorky zrušit.
Kavárna na pláži je jedna z knih, která se od mamky přesunula ke mně. Bude to dobrý rok od Lucy Diamond se mi moc líbilo, byla to taková ta správná ženská oddychovka, tak si někdy v zápalu touhy po nenáročném čtení ráda odpočinu i u Kavárny na pláži.
Zmizelý je další pecka od Domina, která mi vyrazila dech. Skvělý thriller zabývající se vinou, výčitkami svědomí, tajemstvími v rodině a důležitostí naděje jsem přečetla jedním dechem a můžu vřele doporučit.

Třetí díl série s Kim Stone s názvem Tichá modlitba jsem pochopitelně nemohla vynechat. S Kim jsme si k sobě musely chvíli hledat cestu, ale za ty tři díly se mi dostala pod kůži a já jí v jejím nezlomném a paličatém úsilí hrozně fandím.
Slyším tě všude je neskutečně užvaněná kniha s obrovsky nadějným potenciálem. Hlavní hrdinka je "na přes držku", ale námět je skvělý a má nápad. Zkraťte rozsah na polovinu a máte perfektní letní čtení.
Novinka Maminčin mazánek se mi sotva dostala do ruky, takže o ní ještě nedokážu říct nic jiného, než že má krásnou obálku, která mě donutila mít o knihu zájem a anotace zní taky lákavě, prostě přesně podle mého gusta. Snad bude i obsah stát za to.

Co by můj syn měl vědět o světě je útlá sbírka rad a vyznání, která nejspíš neunikla pozornosti žádného Backmanova fanouška. Je to kratičká knížečka plná koncentrované lásky a radosti a jediná příručka, kterou čerstvý rodič potřebuje.
Chris Carter mě zaujal jedinou knihou, kterou jsem od něj zatím měla tu čest číst. Co čert nechtěl, byl to poslední vydaný díl série, nicméně to mi vůbec nevadí, protože na rozdíl od zbytku fanoušků, kteří si teď zoufají, já mám před sebou všechny předchozí díly. Teď už tedy hodlám začít od začátku a v Levných knihách jsem pořídila Dvojitý kříž.
Dobré duše jsou první detektivkou Ireny Obermannové, které se dostalo poměrně dost pozornosti v médiích. Za mě to byl spíš naprostý průměr a znovu si ji už asi nepřečtu.

Kdo by nemiloval tuhle pestrobarevnou a peckami nabitou edici Světová knihovna Odeon. Já jsem si za poslední měsíce vypěstovala slušnou závislost na jejich nakupování a poměr přečtených a vlastněných se nebezpečně posouvá ve prospěch těch, které na svou chvíli stále čekají. Ale nevadí. Skvělých příběhů není nikdy dost a poslední dobou mě často přepadne touha přečíst si něco závažnějšího a hlubšího.
Hrad a Doplavat domů mě zaujaly svou anotací. Enjoy sleduju už snad půl roku, kdy jsem tak padesátkrát změnila názor na to, jestli ji chci, nebo nechci číst, Zabila jsem naše kočky, drahá se mi líbí podle názvu a Chtělo by to nový jména je jediná, kterou jsem stihla přečíst a kterou jsem si dokonale zamilovala. Je to knížka o pocitech vykořeněnosti emigrantů a neschopnosti někam patřit, smutku a stesku po domově a faktu, že doma už vlastně nejsou nikde. Neuvěřitelně silný příběh, který je aktuální v každé době.

Maminka neříká pravdu je pro mě velká neznámá. Autora předchází poměrně dobrá pověst a já jsem zvědavá, co skrývá tahle bichle. Vím zatím jen to, že mamka nadšená nebyla, takže asi chápete, že se do ní tolik nehrnu.
Poslední hra je novinka, která mi taky přišla teprve pár dní zpět a je o muž, kterého z úmyslu spáchat sebevraždu vyruší záhadná událost. No těším se. Co vám budu povídat!
Boží oko je pak thriller zabývající se problematikou sledování veřejnosti a je založená na skutečných událostech. Myslím, že bude příjemným okořeněním mého jinak poměrně úzce zaměřeného záběru spočívajícího takřka výhradně ve fikci.

Mé jméno je nikdo mě nostalgicky navrátilo do mých mladších let, kdy jsem špionážní s dětskými agenty knížky přímo hltala. Jaké pak bylo moje rozčarování, když jsem zjistila, že toto je jediný díl série, který zatím vyšel i v originále. Nevím, jak to do vydání dalšího vydržím.
Není cesty zpět pro mě byla první kniha Tima Weavera. Mohu potvrdit, že si své úspěchy mezi čtenáři zaslouží a nepotrvá dlouho, než si objednám další detektivku z jeho pera.
Rudý úsvit právě čtu a zatím jsem z něj trochu rozpačitá. Pravděpodobně jsem si tím potvrdila, že jde klasické YA už opravdu trochu mimo mě.
O prázdninách bylo spousta akcí a slev a mimo jiné se vyznamenaly i palmknihy a ereading, kde jsem buď zadarmo, nebo za 20 korun pořídila Pod vlivem Jupitera, První konec a Zloději luridia. Kdy se k nim dostanu, to už je věc jiná.
Po Dřív než ji najde pokukuji od vydání a zdá se, že se názor většiny na tuto knihu mění ze dne na den. Těším se, až si udělám obrázek sama.
Černé lži pak byly jedním z mých největších letošních překvapení. Je to knížka, ve které je mnohem víc, než by se na první pohled zdálo. Udělá radost všem milovníkům thrillerů, kteří se nečervenají při explicitně sexuálních scénách a přitom touží po trochu originální zápletce.

A to je ode mě za poslední dva měsíce vše. Z celkového počtu 25 přírůstků jsem jich přečetla 11 s tím, že většinu těch dalších jsem přivítala ve svém domově teprve před pár dny. Mimo to jsem četla i nějaké starší restíky, takže jsem se sebou spokojená.

Co jste si během léta pořídili vy? Znáte některou z výše uvedených knih a co si o nich myslíte? Plánujete některou z nich číst?
Share:

12 komentářů:

  1. Myslím, že jsem své přírůstky zmínila v posledním článku, tak se nebudu opakovat. Je ale pravda, že jsem toho oproti předchozím ročníkům nepořídila tolik, vlastně skoro nic. Snažila jsem se dohánět čtecí resty a zapojila jsem po dlouhé době i čtečku, takže jsem asi spokojená.

    Užij si zbytky léta a šetři na Vánoce! :) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobře, že jsi doháněla resty. Nečtené knihy jsou smutné :)
      Díky, ty taky ;)

      Vymazat
  2. Teda, toho je. U mě se moc nových knih bohužel neobjevilo. :)) Knihy vypadají zajímavě, takže si užij čtení a budu se těšit na další recenze. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkné knihy. Hlavně ať se všechny líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je pěkná sbírka :) Samé zajímavé kousky :) Chystám se na Slyším tě všude a Mé jméno je nikdo byla výborná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :)
      Nechystáš se na Slyším tě všude už déle? :D
      Jinak souhlas :)

      Vymazat
  5. Náááádhera a hodně knih sdílíme :) Zmizelý se mi taky moc líbil, celkově mě C. L. Taylor neskutečně baví a doufám, že nás od ní další knihy čekají. Od S. J. Bolton jsem četla Obětinu a novinku Má ji rád, nemá ji rád, obě se mi líbily, i když je to možná trochu přeplácané. Ale tak čtivé detektivky jsem snad neviděla. Série s Lacey mě teprve čeká. Taky na mě doma zatím čeká Maminka neříká pravdu a Dvojitý kříž, od obojího mám velká očekávání :) Tichou modlitbu jsem dočetla nedávno a nevím no, úplně mi to nesedlo, přišlo mi, že autorka ten parádní námět nevyužila tak, jak by si zasloužil. Maminčin mazánek ke mně teď taky konečně doputoval a jsem na samém začátku, podle anotace to ale vypadá famózně, tak uvidíme. Ať se Ti líbí, užij si čtení! :) A k odeonkám - pro mě nejsou vůbec jednoduchým čtením, ale málokdy jim odolám, takže jich mám doma docela dost. Vlastně celou Tvoji hromádku! :) Na Hrad se moc těším, ten vypadá skvěle. Zkoušela jsem to Zabila jsem naše kočky, drahá, ale to mi úplně nesedlo stylem, tak to nechávám uležet. A před pár dny jsem přečetla Doplavat domů a to zase naopak moc a moc doporučuji, to je opravdu báječný! To jsem se rozepsala, už radši končím :)) Užij si všechny novinky a měj se krásně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      Já právě další knihy od C.L. Taylor ještě nečetla, ale mám to v plánu. Lež mám a Nehoda se mi líbí obálkou, takže nebude trvat dlouho a taky si ji pořídím :D
      Obětina mi jako jediná od Bolton chybí k přečtení, ale mám ji doma, tak se těším :) Má ji rád, nemá ji rád byla naprostá pecka, přečetla jsem ji za pár hodin :)
      Na Dvojitý kříž se těším, jen mě mrzí, že je to s těmi hardbacky už takové zoufalé, budu mít tu sérii namixovanou asi :(
      Mně Angela Marsons baví a těším se na další díly, i když je fakt, že tenhle byl možná nejslabší....
      Děkuji moc!
      Na Doplavat domů jsem nedávno četla právě nějaký nadšený ohlas, možná právě tvůj? Tak jsem měla radost a dám ji asi z výše uvedených jako první :)
      Krásně ses rozepsala a za to ti děkuji ♥

      Vymazat
  6. Teda, to začáteční vytučnění přecházím :D :D Protože tvoje kamarádky nejsou vůbec provokativní a samy se perou s tím, aby tolik neutratily :D
    K S. J. Bolton jsem se dostala díky tobě a s knížkou Tak to je, tak to bude jsem si dala takový soukromý maratonek, který byl naprosto perfektní, proto jsem zvědavá i na další kousky série :) A taky doufám, že prodejnost posledního dílu byla slušná natolik, aby ji Domino dál vydávalo.
    C. L. Taylor a Kim Stone mě taky dost lákají, musím se po tom podívat. Tohle je mor!! :D Ale tvoje kamarádky jsou provokativní, to jasně :D A to se vyjadřuju postupně a ještě jsem nedošla k Odeonkám :D
    Co by můj syn měl vědět o světě je další backmanovská srdcovka, už se strašně těším na Medvědín.
    Dvojitý kříž je perfektní!! Jednu scénu mám pořád před očima a to rozuzlení! Těším se, až se do ní pustíš :) A pak bychom mohly dát dalšího Cartera spolu.
    Ach ty Odeonky :D Enjoy a Zabila jsem... jsem si pořídila ve slevě taky, asi mě teda víc láká Enjoy, ale ještě jsem se k němu nedostala. Každopádně Doplavat domů a Chtělo by to nový jména musím mít. Tohle je závislost a strašně mě baví.
    Od Bussiho jsem loni četla Vážku a moc se mi líbila, bylo to pro mě takové letní čtení, stránky mizely pod rukama a člověk potřeboval vědět, jak to vlastně všechno bylo :) O téhle jsem toho ani moc neslyšela, tak jsem zvědavá, docela mě teď ale lákají ty Černé lekníny.
    Ty sis pořídila První konec? :D To si myslím, že tě nebude bavit.
    Mně toho za prázdniny taky docela přibylo, co se Odeonek týká, tak Malý život, Pohádka, Noc nic nezadrží, Podle skutečného příběhu, dál jsem vyhrála Caraval, První lásku a To a pořídila si Slyším tě všude, Psí hvězdy, Návrat z temnoty, Hadohlavce, Co by můj syn měl vědět o světě, Colorado Kid a Spící obři :) A na všechny se strašně těším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No že jsou ve svých snahách úspěšné :D :D
      S.J. Bolton!!! ♥
      Stejně za všechno můžete vy. Fakt! :D
      Medvědín bude skvělý, už se nemůžu dočkat!
      Na Dvojitý kříž se těším, jen mě mrzí, že nemám tu pevnou vazbu :( Ale nebudeme rýpat, že jo. Paperbacky mají něco do sebe :)
      Enjoy má takové smíšené ohlasy, nějak pořád fakt nevím, co si myslet :D Největší závislost. Já je fakt miluju!
      Na Černé lekníny jsem koukala a právě mě asi moc nelákají :) Možná to přehodnotím :D
      Já si taky myslím, ale byl zadarmo myslím :D Neber to :D
      Ty jsi nějak vyhrávala!!! :)
      Psí hvězdy možná ještě pořídím, stejně jako Spící obry, uvidíme :)
      Jak jinak ♥


      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři