24. 9. 2017

Blog tour aneb Zpověď autorů (2017) - odpovědi autorů (Tereeeza M.)

Stejně jako v loňském roce, i letos se nejmilejší Melinda z My addictions, Ellen z Between paper and mind a Ivcca z Obsessed with books rozhodly uspořádat další blog tour. Opět jsem se rozhodla zapojit, přestože svůj blog stále nemám.

Autory jsem oslovovala loni poprvé a se svým úspěchem jsem byla poměrně spokojená. Měla jsem radost z každé odpovědi. Na základě toho jsem do Blog tour 2017 šla už bez určitých rozpaků ze psaní těm, které, dá se říct, obdivuju a mám ráda. Měla jsem však větší práci s vymýšlením otázky, pořád to nebylo ono. Už jsem ale chtěla rozesílat e-maily, proto jsem se spokojila s jedním spontánním nápadem. Možná jsem měla přemýšlet dál, letos mě odpovědi zase vrátily hezky na zem. I těch pár zpráv mě ale potěšilo a příští rok si dám víc záležet. Jaká byla moje otázka? Odepsal mi vůbec někdo? To zjistíte níže v tomto příspěvku.

Kdyby se z Vás teď stala literární postava se všemi Vašimi vlastnostmi, do jakého příběhu byste vstoupil/a? Udělal/a byste v něm nějakou změnu? Případně jakou a proč?

Po řadě reakcí a automatických e-mailů typu: „Pokud obdržíte tuto zprávu, budu buď: a) mimo zemi, b) zavalená deadliny, c) péct ze stresu nebo d) všechno dohromady, …“ (Victoria Schwab), „Děkujeme za e-mail, bohužel Ian nedokáže na jednotlivé žádosti odpovědět, proto Vám s otázkami v rámci blog tour nemůžeme pomoci. V rámci projektu Vám ale přeji hodně štěstí.“ (asistentka Iana McEwana), či „Moc se omlouvám, nestíhám :( “ (Kateřina Tučková) a podobně, zůstala druhá polovina bez odpovědi.

Letos mám tak pouze tři odpovědi. A to vlastně pouze jednu, která se drží otázky. Asi jsem toho chtěla vědět moc.

Andy Weir (Marťan)
Existuje kniha (později film) s názvem Jumper. Chtěl bych být hlavní postavou právě v ní. Mohl bych se prakticky okamžitě teleportovat kamkoliv ve světě. Neměnil bych zde nic, nechtěl bych dělat ani chaos, jen bych si užíval tu moc. Oběd v Paříži, večeře v Tokiu. Postavil bych si sídlo někde uprostřed ničeho, kde je země levná, a kdykoliv bych se tam teleportoval.

Jodi Picoult (Vypravěčka, Je to i můj život)
Pýcha a předsudek! A pana Darcyho bych rozhodně sbalila dřív, než jak to udělala Elizabeth Bennetová.

Petra Soukupová (Pod sněhem, Zmizet)
To mě nikdy nenapadlo. Asi bych nic takového nechtěla udělat – maximálně v tom světě žít. A to stejně nejraději v knize, jako jsou Děti z Bullerbynu, kde je život snadný a jednoduchý.

Autorka článku: Tereeeza M., která sice nemá blog, ale určitě omrkněte její instagram!
Share:

4 komentáře:

  1. Já miluju odpovědi Andyho :D On je přesně takový, jakého si ho představuju (oživlý Mark Watney :D). Škoda, že neodpovědělo víc autorů :( Otázka je super, já osobně bych se na ní tedy vyřádila a změnila toho spooustu. Snad bude příští rok úspěšnější <3

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně, je nejlepší! A celkově i hrozně ochotný. :) Budu si muset Marťana minimálně zase aspoň pustit, chybí mi. Děkuju, příští rok na to budu muset jít jinak <3

    OdpovědětVymazat
  3. Andyho odpověď je super :-) To bych brala taky :-P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On je vážně super a odepisuje snad vždy a téměř okamžite. :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři