14. 6. 2017

Pohřbený život - Allen Eskens

Joe Talbert klasicky po studentsku všechny školní povinnosti odsouvá na neurčito, jenomže na hodiny literatury má za úkol sepsat životopis někoho neznámého se zajímavým životním příběhem a termín odevzdání už se začíná kvapem blížit. Joe si vybere Carla Iversona, usvědčeného vraha, který si za znásilnění a brutální vraždu odseděl třicet let ve vězení a nyní umírá na pokročilé stadium rakoviny v domově pro seniory. Joe přes jisté obavy spojené s přímým kontaktem se zločincem začne starého pána navštěvovat a zpovídat, pouze aby získal materiál na svou seminárku. V průběhu jejich rozhovorů však vyjde najevo, že Carl Iverson zločin, za který byl odsouzen, možná vůbec nespáchal. Proč ale v minulosti nebojoval za svou svobodu a spravedlnost, z jakého důvodu se najednou rozhodl svěřit zrovna Joeovi jak to všechno tenkrát vlastně bylo?

Joe je normální univerzitní student s neobvyklou minulostí. Má autistického nevlastního bratra Jeremyho a matku s bipolární poruchou, která ho v minulosti psychicky i fyzicky týrala a nyní bez ohledu na své dva syny lítá z průšvihu do průšvihu. Když byli Joe s Jeremym mladší, jejich rodina byla celkem normální. Po smrti jejich dědečka to však s matkou začalo jít z kopce a Joe musel dělat boxovací pytel, aby nezačala bít i bezbranného malého Jeremyho. Teď už toho má však Joe dost. Tvrdě dřel, aby mohl studovat a utéct z područí šílené alkoholičky, která domů tahá nejrůznější pochybné mužské a aby mohl sobě i bráškovi zařídit lepší život. Jak má však skloubit útěk před matkou, ochranu bratra, který zůstal doma, práci a studium, když teď žije tak daleko? A všimne si ho konečně ta záhadná černovláska, kterou zná jen z občasných letmých setkání na společné chodbě?

Recenze byla napsána pro web cbdb.cz. Její kompletní znění naleznete zde.
Za recenzní výtisk bych touto cestou ráda poděkovala webu cbdb.cz a nakladatelství XYZ.
Share:

4 komentáře:

  1. Týý jo, to zní taky tak strašně dobře a o to víc mě štve, že to opět není naplněno :) Natvrdlý hrdiny, kteří se ptají jen aby to čtenáři pochopili, nemám ráda :) Ale recenze opět super, jsi nám to sem nasázela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě. Ta obálka a anotace zněly skvěle. Možná kdybych ji četla před lety nebo aspoň ne po tolika skvělých thrillerech :(
      Díky! :)

      Vymazat
  2. Pěkná recenze - a zajímavá knížka, i když začátek děje zní trochu jako Mlčení jehňátek. :)
    http://jaderna-knihomolka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mlčení jehňátek moc neznám, takže to nemohu posoudit :) Každopádně díky!

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři