27. 9. 2016

Dům žen bez mužů - Karine Lambert

V jednom domě v Paříži stojí dům, kam mají muži vstup zapovězen. Žije zde pět žen, které rezignovaly na lásku a na osoby silnějšího pohlaví obecně a to z nejrůznějších osobních důvodů, prožitků a zkušeností. Nyní ale jedna z nich odjíždí na několik měsíců do Indie a místo ní se do domu přistěhuje Juliette, která mezi současné obyvatelky domu přináší čerstvý vítr. Rychle se s ostatními ženami spřátelí a všechno je jako dřív. Tedy skoro.

Domu žen bez mužů velí Královna, bývalá slavná primabalerína, která celý svůj život zasvětila tanci, úspěchu a pomíjivým známostem. Nyní ale již pouze přežívá a nikdy nevychází z domu. Dále je tu Carla, která se vydává za poznáním do exotické Indie a dočasně přenechává svůj byt mladičké Juliette, trochu oplácanější filmové fanynce, která stále hledá své štěstí a na rozdíl od ostatních obyvatelek to ještě s muži nevzdala. Rosalie, trenérka jógy, pověrčivá esoterička je velice laskavá žena i přese všechno, co ji v životě potkalo. Pak je tu Simone, divoká a nespoutaná milovnice marihuany a hrdá společnice jediného tvora mužského pohlaví, který může překročit práh domu. Guiseppina si také prožila své a její sicilská nátura perfektně doplňuje společenství žen z ostatních pater.


Recenze byla napsána pro web cbdb.cz
Její kompletní znění naleznete zde
Ráda bych touto cestou poděkovala cbdb.cz a nakladatelství Albatrosmedia za poskytnutí recenzního výtisku.
Share:

5 komentářů:

  1. Veronika Volhejnová... nějaký její překlad jsem určitě četla, jen ji nemůžu přiřadit k něčemu konkrétnímu. Teď mi to bude vrtat hlavou, ale to je vlastně jedno. :D Každopádně Lenku za přeložení Kostičasu obdivuju. A jakpak se jmenuje ta kniha, o jejíž vydání usilovala? Že bych ji dala šanci v originále. :) Těším se na další článek. Prostě opět skvělý článek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám poslední dobou štěstí s komentáři - vždycky se něco pokazí. Buď se mi po dopsání vymažou, nebo je sice dopíšu, ale zveřejním k špatnému článku.

      Vymazat
    2. Děkuji moc za komentář i dotaz :) Lence Kapsové jsem ho předala a zde je její odpověď:
      "Knížka, kterou se mi nepodařilo udat, je Salley Vickers(ová): Miss Garnet's Angel. Půvabný příběh stárnoucí anglické dámy slečny Garnetové, která v Benátkách objeví nové obzory - ale možná to osloví spíš moji generaci, nevím. Mají 1 výtisk k půjčení v pražské Městské knihovně."

      Vymazat
  2. Uz po knizce chvilku pokukuju, docela me to zajima, ale asi na ni budu potrebovat urcitou naladu :) Z prostredi Francie jsem ale uz dlouho nic necetla. Jsem zvedava :) A moc hezka recenze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To rozhodně! :) A možná nějaký pohodovější režim :)
      Díky :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři