22. 1. 2016

Útěk z teritoria smrti - Tom Isbell

Po tom, co Omega, jak přezdívali obrovské dávce elektromagnetického záření, usmažila veškerou elektroniku na Zemi na škvarek, bylo vyhlášeno stanné právo a všichni, kdo přežili, byli umístěni do speciálních, takzvaných přesídlovacích táborů. Byli cvičeni a zocelováni, aby nakonec prošli obřadem dospělosti a posunuli se dál, ve jménu povinnosti a lepší budoucnosti republiky s názvem Pravá Amerika. Po dvaceti letech od Omegy se skupina šestnáctiletých chlapců začne pídit po tom, kam vlastně odchází všichni ti, kdo prošli obřadem dospělosti. Zjištění, ke kterému dojdou, je vyděsí natolik, že se rozhodnou uprchnout do sousedního teritoria. Takový útěk však vyžaduje důkladné plánování, odhodlání a odvahu.

Tom Isbell se rozhodl své zkušenosti s psaním divadelních her zužitkovat a pustil se do psaní katastrofického románu pro mladé a svezl se na vlně popularity, kterou si v poslední době získaly knihy odehrávající se po apokalyptické události, která zplundrovala Zemi, jak ji známe dnes, byly nastoleny nové autority a přeživší jsou nuceni žít podle nových zákonů těch, kdo jsou na vrcholu. Na jeho prvotině s názvem Útěk z teritoria smrti je jasně vidět, že dobrých nápadů má více než dost. Škoda, že nedokázal využít ani zlomek jejich potenciálu.







Share:

4 komentáře:

  1. Pěkná a výstižná recenze :) Od knížky jsem čekala trochu víc, tohle bylo zmatené, nelogické, ale aspoň se to dobře četlo :) No uvidíme, jestli se to s dalším dílem zlepší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :)
      Když knížka vyšla, fakt mě znepokojovalo, kolik kladných ohlasů se na internetu objevilo. Po přečtení jsem byla úplně šokovaná a říkala jsem si, jestli jsme všichni četli to samé a jestli jsem blázen já, nebo ostatní :D
      Já teda další číst už neplánuju...

      Vymazat
  2. Recenzi jsi napsala moc hezkou, i kdyz je nelichotiva :) Potvrdila jsi mi pocity, ktere jsem mela po precteni Ivciny recenze - necist. Trochu skoda, ze Yoli nebylo trochu vic kriticke, je spousta jinych knizek, ktere by za to staly a treba i s jinym tematem, nez jsme cetli dalsich dvacet knizek. Ani jsem nevedela, ze je to zase trilogie,v dnesni dobe snad uz nikdo neumi napsat skvelou solo knihu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Vždycky se snažím všechno svoje rozhořčení vysvětlit a nepsat jen neodůvodněný hejt :)
      Jako tohle je asi první knížka, kterou vyloženě nemůžu doporučit :D Prostě...fail...
      Ale četla jsem i hodně celkem nadšených ohlasů. Ale nechápu je, i když každý má prostě jiný vkus...
      Rozhodně bych pro vydání taky radši vybrala něco jiného, ale co se dá dělat.
      Taky jsem to nevěděla a hrozně mě to nakrklo a překvapilo :D :D

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři