26. 10. 2014

Geovýlet s Ellen

Blogosféra je prostě plná skvělých lidí. Stačí jen mít to štěstí a natrefit na ty, se kterými si budete rozumět úplně bezpodmínečně. A co když kromě knihomolství máte společené i další koníčky? Pak je to perfektní :)


Po dlouhém plánování a několika nevydařených pokusech jsme se konečně sešly s Ellen. Už na blogu jsme si padly do oka a z následné komunikace na facebooku nám bylo jasné, že se nejspíš žádné rozpačité momenty a mlčení konat nebudou :)
Vydaly jsme se tedy do víru velkoměsta. Sraz jsme měly na zastávce Želivského a zamířily na hřbitov. Lépe řečeno na jeden z nejpěknějších hřbitovů, které znám. Olšany se totiž pyšní hned několika keškami na svém území. Spletité cestičky nám chviličku dělaly problém na zorientování, ale jelikož to místo je se svými podzimně barevnými stromy a klídkem pro hřbitovy tak typickým prostě kouzelné, tak nám nějaké zacházky vůbec nevadily. První tři kešky jsme odlovily úplně bez potíží a pusy nám jely a jely a my jsme probíraly vše knihami a blogy počínaje, strašidelnými vlasy konče :D
Čtvrtá nalezená keška byla pak ukrytá v jedné z nejdůmyslnějších skrýší, jaké jsem vůbec kdy měla tu čest objevit. Taky nám pěkně dlouho trvalo, než jsme se ke krabičce dostaly. Tahle potvora se nacházela před klubovnou vodních skautů. Jejich hlavolam nás zabavil na pěkných pár minut. 
Než jsme začaly zmírat hlady, tak jsme ještě stihly najít dvě další potvůrky a pak už jsme chvátaly na oběd do moc pěkné restaurace s názvem Želivárna, kde jsme se nacpaly k prasknutí a vychutnaly si vynikající domácí malinovku, na kterou mě Ellen nalákala už předem:)

Po chvíli odpočinku jsme se vydaly na původně plánovanou multicache. To je typ keše, kde musíte obejít nějaký počet dalších stanovišť, na kterých získáte souřadnice místa kde se nachází kýžená krabička :) Vyrazily jsme proto do centra, kde se nalézá keš pojmenovaná Domovní znamení. Spočívala ve vyhledávání znamení nakreslených na štítech starých domů. Až jsem žasla, kolik takových existuje. Člověk si moc fasád nevšímá, když se normálně prochází Prahou, ale když zvedne hlavu, tak skutečně objeví spoustu skvostů. Když jsme už u jedenáctého stanoviště byly úplně vyčerpané a získaly jsme konečně poslední nápovědu, stačilo už jen rozluštit finální souřadnice a hurá pro krabičku. K té jsme musely ještě kousek pěšky, ale to už nás hnala naděje, že je to konec našeho pochodu :D

Umístění finálky, nebo spíš provedení ukrytí bylo hrozně roztomilé :) 


Po nalezení této poslední únavné, ale přesto krásné a zábavné kešky jsme se rozhodly, že pro dnešek nám to stačilo a vydaly jsme se domů. Povedlo se nám nachodit skoro 13 km, probrat neskutečné množství témat, najít 7 kešek a utvrdit se v tom, že blogování samotné je naprosto skvělé, ale poznávání lidí pohybujících se v blogosféře je snad ještě lepší :)


Jsem hrozně moc ráda, že mi blog tak rozšířil okruh přátel :) Nejen, že jsem se díky němu začala opět bavit s Ivccou, která je teď něco jako moje spřízněná duše, ale taky jsem poznala Ellen, se kterou jsme si snad ani nemohly víc padnout do noty :) Doufám, že jsme takovou akci nepodnikly naposledy :)
Všem, kdo se pořád bojí chodit na srazy (kde jsem taky poznala spousta úžasných osobností), nebo vylézt z ulity a oslovit třeba svého oblíbeného blogera...nebojte se :) Poznávat nové lidi je součást života a kamarádů, kteří jsou díky knihám na stejné vlně, není nikdy dost :) 

Ellen také zveřejnila svůj report, takže pokud jste zvědaví, jak tenhle sraz dopadl z jejího pohledu, mrkněte se na její blog.

P.S.: Mám v plánu zveřejňovat více příspěvků o geocachingu, tak snad vás neunudím k smrti :)

Share:

12 komentářů:

  1. Byl to skvěle strávený den ! Jsem opravdu moc ráda, že jsme to podnikly a já tě mohla poznat osobně ! :) Těším se na další geovýlet nebo jen obyčejný pokec nad kafem :))
    Zítra snad stihnu sepsat i svůj report ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že to cítíme stejně :) Hrozně mě to bavilo a pokec i lov s tebou byl balzám na duši :)
      Těším se ať už na další výletování, kafíčko nebo videosession :)
      Nemůžu se dočkat tvého reportu :)

      Vymazat
  2. Můžeme jít někdy lovit spolu ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ráda!!! :)
      Další knihomol kačer :) Asi jich je víc, než jsem si mysela :) Geocaching je takový vděčný koníček :) Člověk se aspoň dostane na vzduch :D

      Vymazat
  3. Jééé.. taky bych šla lovit,.. Škoda jen, že jsi tak daleko :/ Ale je skvělé že sis to tak užila, seznamovat se s novými blogery je prostě skvělé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky hledáš kešky? :) Jeee :) Škoda, že nebydlíme blíž :(
      Je to naprosto nejlepší a jsem ráda, že jsem součástí téhle komunity :)

      Vymazat
  4. Jo jo tohle na blogování miluji :) Nechceš mě někdy vzít na kešky sebou, už asi dva roky se k tomu odhodlávám, ale nejdřív bych si to potřebovala s někým vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně Basterko :) Moc ráda!! :) Je to skvělé a doufám, že si to zamiluješ :) Vypadá to buď na velký kačersko-knihomolský výlet, v kterémžto případě bychom však museli vyjet někam za Prahu, abychom nebyli při lovu nenápadní jak sloni v porcelánu, nebo klidně půjdu s každým zvlášť, až se najde nějaký volný víkend, nebo dva :)

      Vymazat
  5. Super! Možná se někdy na hledání taky vrhnu. Zatím jsme narazili náhodně jen na jednu, ale vypadá to jako velký dobrodružství. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to dobrodrůžo, člověk má aspoň cíl a důvod výletu a navíc ta radost po nalezení, nějaké oslizlé krabice v bůhvíjaké škvíře je k nezaplacení :D

      Vymazat
  6. Báječně pozitivní článek. Už pouhé přečtení mne nabíjí energií. Musím také vyrazit. Leontýna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Hodně keší bývá na podzim a zimu deaktivovaných, protože vyžadují častější údržbu, tak na to pozor :) Ale jinak rozhodně vyraž! :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři