28. 10. 2014

Druhý hrob nalevo - Darynda Jones

Charley Davidsonová je smrtka a na poloviční úvazek také soukromé očko. Její spojení s duchy je užitečné při vyšetřování případů. Když jí totiž oběť prozradí, kdo ji zabil, ušetří jí to spousta pátrání a papírování. Tentokrát se Charley soustředí na zmizení Mimi, Cookieiny kamarádky. Při hledání souvislostí natrefí na další zločiny, odehrávající se ve stejnou dobu. Spousta dalších Mimiiných spolužáků ze střední školy začíná umírat. Kdo za těmi vraždami a únosy stojí? To je na Charley, aby to zjistila. To by totiž nebyla ona, aby se do všeho nevrhala po hlavě a na vlastní pěst. 

Ve druhém dílu série se opět setkáváme s Charley. Skvělou, vtipnou, sexy, sarkastickou a odvážnou hrdinkou, která by za své přátele položila život. Stejně jako v prvním díle srší hláškami a vašim břišním svalům zapojovaným při smíchu nedá chvíli oddechu. Na téhle knize nemůžete nezbožňovat styl, kterým je napsaná. Charley je správná hrdinka, které kromě krásy byla do vínku dána i inteligence, břitký smysl pro humor a neskutečná paličatost. 
Zrovna ve chvíli, kdy už máte pocit, že o fungování světa, ve kterém se Charley pohybuje víte všechno, autorka vytáhne z rukávu další trumfy, které vám nejen vyrazí dech, ale nedovolí vám ho znovu popadnout. Duchové se trochu dostávají do pozadí, ale jsou vám naservírovány další reálie a další šokující informace, díky kterým se o Charley začnete trochu strachovat.
Reyes, kterého si všechny čtenářky zamilovaly snad ještě víc než Charley (já tedy ne, nic proti) samozřejmě nechybí ani ve druhém díle. Naopak, užijeme si ho možná ještě více, než kdy dřív. 
Všechny vedlejší postavy jsou milé a sympatické (obzvlášť Garret, Cookie a strýček Bob), ale jako by pouze dokreslovaly úžasnost postavy hlavní. Díky nim dokáže Charley vyniknout a stává se tak nepřehlédnutelnou a nezapomenutelnou hrdinkou nejen žánru urban fantasy
Detektivní zápletka dostává mnohem více prostoru než v prvním díle, což bylo z mého pohledu spíš na škodu. Z celé té paranormální podstaty příběhu se dalo vyždímat ještě o ždibec navíc a já vím, že autorka to umí a v prvních dvou dílech si pravděpodobně pouze připravuje půdu na další čtyři. 
Protože jsem při čtení druhého dílu měla méně času, než u prvního, příběh se mi tím hrozně moc roztříštil, což samozřejmě není chyba knihy samotné. Setkávám se spíš s názory, že druhý díl, byl lepší než první. Já to z tohoto důvodu cítím naopak. Kniha se nicméně řadí mezi to nejlepší, co jsem letos četla. Dostává ode mě takové lepší 4 hvězdičky. 
Knihu bych doporučila jednoznačně všem příznivcům prvního dílu, protože pravděpodobně kouzlu Charley Davidson a Reyese propadnou ještě více. Kdo se s Charley ještě neseznámil, tak dělá velkou chybu. Milovníci sarkastického humoru, záhad, detektivek a trocha té romantiky (tento díl byl méně erotický a více romantický), popadněte První hrob napravo a hned potom Druhý hrob nalevo a dejte se do čtení. Autorka dokázala, že psát prostě umí, její smysl pro humor je nezapomenutelný a Charley se jí vážně povedla. 

“I WAS AN ATHEIST UNTIL I REALIZED I WAS GOD. —BUMPER STICKER”
Darynda Jones, Second Grave on the Left


“SOME GIRLS WEAR PRADA. SOME GIRLS WEAR GLOCK 17 SHORT RECOIL SPRING-LOADED SEMIAUTOMATIC PISTOLS WITH A LOADED CHAMBER INDICATOR AND A NONSLIP GRIP. - T-SHIRT”
Darynda Jones, Second Grave on the Left


“She shook her head then took off again, and I found myself struggling to keep up with her in my bunny slippers. With a sigh, I realized I was getting way too much exercise. I'd just have to counteract it later with cake.”
Darynda Jones, Second Grave on the Left


“Chocolate and coffee ? Together ? Whoever came up with that combination should have won a Nobel Peace Prize. Or at least a subscription to Reader's Digest.”
Darynda Jones, Second Grave on the Left


“...and then she glared at me, the same glare my stepmother used to give me when I gave her the Nazi salute. That woman was so touchy about her resemblance to Hitler.”
Darynda Jones, Second Grave on the Left


“I do not," I felt oddly appalled by her statement. "I'm an excellent liar. Ask my dentist. He swears I floss regularly.”
Darynda Jones, Second Grave on the Left
Share:

2 komentáře:

  1. Přistihla jsem se, že vůbec nesmím číst tvé recenze, protože je píšeš tak poutavě, že bych si knížky hned chtěla koupit!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Moc si toho vážím, Wichitko ♥♥
      Ale tahle série je vážně hrozně super :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři