18. 8. 2014

Konečně v Paříži (nejen s Annou a Étiennem)


Letošní léto bylo výjimečné naplánovaným výletem do Paříže s mojí milovanou sestřičkou a skvělou maminkou :) Moc často do zahraničí nejezdím, takže to pro mě byl skutečný svátek a Paříž byla přesně tak krásná, jak jsem si ji představovala :)  Navštívili jsme všechny známé památky, pobavili se stáním v hodinových frontách, protože Paříž je obrovsky turisticky oblíbené město a všude jsou stovky a stovky lidí. Ochutnali jsme některé francouzské speciality a nachodili spousty kilometrů po širokých pařížských bulvárech. Byly to skvělé tři dny a já se do Paříže určitě hodlám vrátit a to brzy :) Možná i s tou stejnou cestovkou, protože program byl vymyšlený prostě skvěle a stihli jsme vše podstatné a výklad člověka nikdy nezačal nudit :) 
S sebou jsem si samozřejmě sbalila čtečku a nějaké knížky, ale číst jsem moc nestihla. Program byl nabitý a po celodenním chození po městě jsem byla ráda, že jsem zalehla a pár hodin si odpočinula. Přečetla jsem asi půlku Scarlet (M. Meyer). Cestou v buse jsem se koukala na filmy :) Konečně jsem viděla Vykoupení z věznice Shawshank, což už jsem zamýšlela dlouho, ale nějak nikdy nebyl čas a nálada :) A teď už pár fotek z mojí cesty :) 


K Eiffelovce jsem vzala i Annu a Étienna, jako připomínku počátku jejich vztahu, který začal v Paříži :) Tuto fotografii beru jako součást projektu s názvem Vezmi knihu na výlet, který pořádá Basterka #knihanavylete



Výhled z Eiffelovy věže

Výhled z Eiffelovy věže




Nejfotogeničtější stavba Paříže :) 

Na tomto mostě si milenci, manželé a jiné romantické dvojice stvrzují svou nekonečnou lásku pověšením zámečku :) Jsou jich tam tisíce :)

Katedrála Notre-Dame

Cabaret Moulin Rouge

Bazilika Sacré-Coeur

Výhled z dómu baziliky Sacré-Coeur

Výhled z dómu baziliky Sacré-Coeur

Výhled z dómu baziliky Sacré-Coeur

Trochu creepy hrob Occara Wildea

Tuilerieské zahrady u Louvreu

Muzeum Louvre
Muž procházející zdí :) (a já)


Cestujete rádi? :) Navštívili jste někdy Francii, či dokonce Paříž? :) Jak na vás tohle město, kde se pořád něco děje působilo? :) Podělte se se mnou o zážitky z cest a navrhněte, kam bych se měla podívat příště :)

Share:

12 komentářů:

  1. Paříž ti upřímně závidím. Já tam nikdy nebyla, ale moc ráda bych se tam jednou zajela třeba jen na pár dní podívat po památkách (a taky něco nakoupit :D).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My tam byli 5 dní, resp. tři dny chození po městě+cesta autobusem (každá cca 16 hodin, takže se to dá vydržet :)) a na ty nejprofláklejší památky to stačilo :) Ale určitě tam musím znova, podívat se i na taková ta zajímavá zákoutí :) Já jsem si kupodivu nic moc nekoupila, kromě strašně skvělých sušenek, jednoho vína a asi kila sýrů :D

      Vymazat
  2. Já chci do Paříže!!! Hned teď! :D Krásné fotky, hned bych do té Paříže jela, jednou se určitě dočkám! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Paříž je rozhodně jedno z měst, kam stojí za to se podívat :) Navíc jsou tam vstupy do 26 let skoro všude zadarmo, takže pro studenty jsou i muzea a další památky krásně přístupné a penízky pak můžeš utratit za dobroty nebo další věci :) Určitě se své Paříže dočkáš! :)

      Vymazat
  3. Taky bych se hnedka teďka sbalila a jela do pryč. A Paříž je zřejmě krásné město, třeba se tam také jednou podívám, těším se na to. Škoda jen, že mi to nevyšlo kvůli práci letos. Tak snad příští rok. A nebo na Silvestra, prý je to tam na něj epické :)
    Mimochodem povedené fotky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já bych se hamounsky sbalila a jela tam znova. A nebo jinam. Kamkoli, jen abych se nemusela začít připravovat na zkoušku, kterou mám jako restík z letního semestru už příští týden!
      Na Paříž si našetři penízky a dovolenou a jeď :) Stojí to za to :)
      Silvestr musí být epický. Paříž je totální placka, takže jestli tam mají ohňostroje, tak vidíš všechny do jednoho :)
      Děkuji za pochvalu :)

      Vymazat
  4. Krásny výlet! V Paríži som bola len na jeseň a bol o niečo pochmúrnejší. Teraz to tam musí byť krásne :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano :-) je tam překrásně :-) bohužel si to vydedukovalo spousta lidí a jeli tam taky tento víkend :-D (i když tam jsou údajně davy celoročně :-))

      Vymazat
  5. Fotky jsou krásné, vyloženě dokonalé počasí na navštívení Paříže! A ta fotka s Polibkem pro Annu je suprová, takové podobné chci někdy taky nafotit, jenže já nikdy nikam necestuji -_-. Ale závidím ti, musel to být zážitek a krásný výlet :) Já bych si na čtení taky nenašla ani čas a asi ani náladu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jůůů, díky za pochvalu :-) :-) zážitek to jednoznačně byl a celkově se to dost vydařilo :-)

      Vymazat
  6. Taky jsem v Paříži letošní léto byla a taky si to užila. Byla jsem tam ale na šest dní a taky to bylo časově vytížené. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Na Paříž je potřeba minimálně týden. MINIMÁLNĚ! Je tam toho mnoho a mnoho krásného k vidění a doufám, že jsem tam nebyla naposledy :) Jsem ráda, že i ty sis to tam užila :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři