23. 5. 2014

Zapomenutá - Catherine McKenzie

Líbilo, líbilo :) Moc :)
Hned od začátku jsem se nemohla ubránit srovnání se Seznamem tajných přání. Maminka měla pro svou dceru připravené poslední přání před smrtí, které dceři značně zkomplikovalo život. Maminka však měla dané přání s vyšším cílem. Jako by předvídala, co se stane a že dceřin život po tom bude lepší, ač se to dceři zpočátku tak nebude jevit. 
Emma se tedy na přání své maminky vydá na měsíc do Afriky. Ale mezitím zde vypukne zemětřesení a Emma v Africe neplánovaně uvízne na celých šest měsíců, bez možnosti spojit se se svými blízkými. Navíc měla na dosah slibnou kariéru spolupartnera obrovské a úspěšné právnické firmy, ale to je po téhle události nejspíš pasé. Jaké je pak její překvapení, když dorazí domů a v jejím bytě bydlí úplně cizí chlápek, její přítel si změnil telefonní číslo a její kamarádka je nedostupná, neboť se ji vydala do Afriky hledat na vlastní pěst. Když se Emma snaží dopátrat, co tohle vše má znamenat, zjistí, že byla v době své nepřítomnosti prohlášena za nezvěstnou a později dokonce za mrtvou. To je pořádný šok nejen pro Emmu, ale samozřejmě pro všechny její známé, kteří už ji oplakali a ona se mezitím zničehonic objevuje živá a zdravá.
Všichni se Emmě snaží namluvit, že tohle je její ideální příležitost začít znovu a udělat svůj život mnohem lepším. Ale chce Emma na svém životě vůbec něco měnit? Pár věcí se samozřejmě změnilo i bez jejího požehnání. Nyní musí sdílet byt s Dominikem, který si pronajal její starý byt a ona nemá kam jinam jít. Její kancelář ve firmě zaujala její úhlavní nepřítelkyně Sophie. Ona musí v práci začít od začátku. A jak utrpěl vztah s jejím přítelem? Jak vůbec utrpí všechny vztahy po tom, co se všichni smíří s vaší smrtí? Návrat do normálního života, tak jako ho Emma zná se najednou nezdá být tak snadný. 
Příběh je neuvěřitelně klišoidní, ale naprosto roztomilý. Nemůže chybět sarkasticky vtipný pan Úžasný, v tomto případě jménem Dominik, ze kterého se každé dívce musí podlamovat kolena. A co by taková dáma z vyšší společnosti jako je Emma dělala bez nefalšovaného homosexuálního francouzského kadeřníka?
Kniha je také perfektně zpracovaná graficky. V textu se vyskytovaly různé fonty, zejména při rozhovorech s jistou asistentkou jedné talkshow a já jsem úplně slyšela její afektované vyjadřování, právě díky několika málo slovům zdůrazněným jiným písmem. To mi přišlo geniální.
V knížce se také vyskytovalo hodně odkazů na seriály, zejména Star Trek a dvakrát se objevila i zmínka o mém oblíbeném seriálu Lost :) 
Jediná věc, za kterou jsem měla chuť knížku zahodit a překladatelku nakopat do zadku je název kapitoly na straně 47. Panebože, co je tak těžkého na správném skloňování a přivlastňování? Grrr...Fuj...
Příjemná oddechovka ideální pro ty, kteří si užili Seznam tajných přání a taky pro ty, kdo čas od času ocení příjemný romantický příběh o hledání sebe sama 
4 hvězdičky se mi zdají adekvátní :)
Share:

12 komentářů:

  1. Tak tos mě potěšila! Seznam tajných přání se mi hrozně lovil a tohle zní taky pěkně mile už se těším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to absolutně nejvíc milé :) Klišé není nikdy dost :) :D Těš se, těš :)

      Vymazat
    2. Ježiš kde ten mobil vzal lovil místo líbil :D

      Vymazat
    3. Mně to přišlo zvláštní, ale automatické opravy mi nejsou cizí. Můj mobil mnohdy vyvádí horší věci :D

      Vymazat
  2. O knižke som ešte nepočula, ale ako som si prečítala recenziu mám chuť ihneď si knižku zaobstarať :) Vyzerá super !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je vážně moc prima :) Určitě si ji přečti :) U nás ji prodávali hrozně levně. Obstarala jsem ji vlastně náhodou, ale hned mi bylo jasné, že se mi bude líbit :)

      Vymazat
  3. Ještě jsem o ní neslyšela, zajímavé. Ale nejspíš po ní zapátrám, podle tvé recenze vypadá super! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu to brát jako lichotku :D Určitě se po ní mrkni. Vážně se mi moc líbila a navíc jako bonus stojí pár korun. Neuvěřitelné! :)

      Vymazat
  4. má to moc pěknou obálku, poslední dobou se nějak daří postavě zezadu ve stromořadí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm...cítím se natvrdle, když si neuvědomuji jinou knížku s podobnou obálkou :D Ale měla jsem náročný den :D Nicméně se mi obálka taky líbí :)

      Vymazat
  5. Zapomenutou jsem si před nedávnem koupila, takže jsi mě touhle hezkou recenzí moc potěšila! :D Teď se na tu knížku těším o to víc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ooo, děkuji, děkuji :) Rozhodně to nebyla špatná koupě. Myslím, že si čtení užiješ :) (doufám! :))

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři