13. 5. 2014

[buzz] - Anders de la Motte

Druhé díly mají takovou zajímavou vlastnost a to takovou, že mají přímo iritujícně napínavé závěry! Takže musím konstatovat, že jsem fakt ráda, že mám hned po ruce díl třetí!
HP je zase v průšvihu. Po vítězství ve Hře se rozhodl, že bude nejrozumnější, se na chvíli uklidit mimo rodné Švédsko. Na svých cestách, kdy se snaží ztratit z očí Pořadateli, se dostane až Dubaje. A to by nebyl HP, aby se kolem něj nezačaly dít podivné věci. A proč ne zrovna v době, kdy je na tripu a zkouřenej? Anna Argosová, kráska jak vystřižená z časopisu se kterou ještě minulou noc dováděl v jistém hotelu je nalezena mrtvá a HP je hlavním podezřelým z její vraždy. Po nějaké době strávené v podivně vazbě se Henrik rozhodne se uklidit zpět do Švédska a přijít záhadě Anny Argosové na kloub. Všechno spolu totiž začíná podivně souviset. Hra Henrikovi nedá pokoj. Henrik už byl za poslední rok mnoha osobami, ale během svého pobytu ve Švédsku se rozhodne vystupovat jako jeho dávný přítel Magnus a nastoupí do firmy ArgosEye, nyní pod vedením Annina exmanžela. Co se HP podaří vyslídit?
Příběh je střídavě vyprávěn z pohledu HP a Rebeccy, která má potíže v práci u ochranky, kvůli jistému zásahu, který udělala. Navíc ji začal obtěžovat velice populární blogger, který na ní vytahuje nejrůznější špínu, ať už se zakládá na pravdě nebo ne. Odhalí Rebecca kdo se skrývá pod přezdívkou MayBey?
Ačkoli bych si s Henrikem jako člověkem nejspíš nerozuměla jako literární postava je prostě boží. Tak trochu lempl, tak trochu lucker a tak trochu pako. 
Někdy mi přišlo, že v některých větách je použití anglických slov trošinku redundant (nadbytečné) " Ten chlap ani neměl guts na to, aby mu dal punch do fejsu..." (strana 391). Ale jinak se mi použití anglických frází moc líbí, protože někdy prostě danou situaci popisují mnohem výstižněji.
Líbil se mi hodně popis toho, co všechno má pod palcem ArgosEye. A zároveň mě to trochu děsilo.
[buzz] rozhodně stojí za přečtení :) A pokud jste ještě nečetli [game], tak směle do toho, protože tahle severská série je bloody amazing! ;)
A ti z vás, kdo jdou na Svět knihy a vlastní některou z knížek této série, nezapomeňte se zastavit na autogramiádě autora :)
Share:

4 komentáře:

  1. Souhlasím, autor si nás prostě vždycky krásně motá kolem prstu! :) A jak říkáš, já bych se v reálném životě s HP nesnesla, ale jako postava je dokonalý! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeho styl prostě nejde zapomenout :) Jsem zvědavá, co si na nás vymyslel v [bubble] :) Jsem unavená z dnešní celodenní školy/práce, ale pár kapitol snad zvládnu! :)

      Vymazat
  2. Po tejto sérií pokukujem riadne dlhú dobu :) Vkuse si ju chcem kúpiť, no nejak mi to nikdy nevydá :( :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale tahle vážně stojí za to, takže se přimlouvám :) Je podle mě neskonale originální, nic okoukaného :) Takže až nějak zbydou penízky, tak nebudeš litovat ;) :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři