3. 8. 2017

Zmizelý - C. L. Taylor

Patnáctiletý Billy je už půl roku nezvěstný. Každý člen jeho rodiny se s tou ztrátou vypořádává po svém a každý má zdá se důvod mít výčitky svědomí a pocit, že za jeho zmizení nese díl viny. Nejhůř se však se vším vyrovnává Billyho matka Claire. Když má po půl roce opět promluvit do televize a odvysílat prosbu o jakékoli informace vedoucí k nalezení syna, bolí ji to skoro stejně jako v den, kdy zmizel. Naději neztrácí, ale zdá se, jako by pomalu přicházela o rozum. Ocitá se na místech daleko od domova, aniž by si uvědomovala, jak se tam dostala, v kabelce nachází předměty, které tam vědomě nedala a jednou se probere s krví na rukou a bez jediné vzpomínky na to, co se v posledních okamžicích událo.

Celá rodina Wilkinsonových bývala poměrně obyčejná a šťastná. Rodiče se občas hádali, nebo procházeli momentální krizí, chlapci dělali vylomeniny a Billyho sebevyjadřování občas hraničilo vandalismem. Každou rodinu však některé věci nevratně změní a takovou událostí může být třeba právě ztráta dítěte. Claire je matka, pro kterou je udržení rodiny pohromadě hlavní životní prioritou. A když se její snažení hroutí jako domeček z karet, hroutí se i ona a její podvědomí. Vždyť ona ten večer, kdy se Billy ztratil nebyla doma. Odešla. Mark byl na Billyho jako otec často velmi přísný. Měl dojem, že si to chlapec, který si nevážil majetku ani vzdělání sám zasloužil. Ten večer, kdy se Billy ztratil se ošklivě pohádali. Křičel na něj. Jake svého bratra měl většinou rád. Jako malí si rozuměli. Ale ten večer, kdy Billy zmizel se pohádali. Dokonce došlo i na pěsti. Uhodil ho. A pak se všechno změnilo.

Recenze byla napsána pro web cbdb.cz. Její kompletní znění naleznete zde.
Za recenzní výtisk bych touto cestou ráda poděkovala webu cbdb.cz a nakladatelství Domino.
Share:

2 komentáře:

  1. Káťo, takhle to nejde, já si nemůžu chtít přečíst všechno, co přečteš ty :D Já teď nevím, tu Lež jsi četla, nebo ne? Ono to jsou ale asi solo příběhy, viď. Zní to strašně dobře a já mám tak ráda, když mě autor tahá za nos, jsem přesvědčená, že vím a pak bum :) Skvělá recenze.

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělá recenze a ráda vidím ty superlativy a vysoké hodnocení - naprosto se shodneme, i já byla nadšená :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři