4. 7. 2016

Book haul za květen a červen 2016

Zkouškové je za námi, léto se aktivně hlásí o slovo a to znamená i #vicecasunacteni. Za poslední dva měsíce se moje knihovnička opět značně rozšířila a já hlásím přírůstek devíti kousků. I když jsem měla poslední dobou pocit, že nevychází nic moc, co bych nutně potřebovala, nakonec se to nějak zvrtlo a já jsem slintala po spoustě novinek (což stále platí). 

Navzdory poměrně našlapanému rozvrhu povinností jsem stíhala i hodně odpočívat (jak jinak než s knihou) a tak mohu hrdě říci, že většina novinek nezůstala nepřečtená a já se tak držím svého předsevzetí knihy nejen hromadit, ale i číst. 

Bez šance už sice úplně horkou novinkou není (v originále je starší než deset let), ale já jsem jejímu šarmu dlouho odolávala. Ne že by se mi hnusil koncept rozpojování, nebo něco podobného, ale zkrátka jsem byla všemi těmi dystopiemi už trochu přesycená. Nakonec jsem se však ke čtení dostala a nelituji. Není to žádná nezapomenutelná pecka, nicméně když vezmeme v úvahu, že světlo světa spatřila dávno před mánií po Hunger games, musím smeknout pomyslný klobouk.
Jako největšímu fanouškovi a propagátorovi knihy Ready player one mi nemohlo uniknout její nové krásné vydání. Sama jsem si v současné době knížku koupit nemohla, ale mám to štěstí, že mám v životě člověka, který mi naslouchá a plní mi co mi na očích vidí a jednoho krásného dne mě překvapil právě touto knížkou a já se málem zbláznila radostí. DĚKUJU TI, že tu pro mě jsi ♥
Koho zajímá, zda se nová nějak obsahově liší od staré - zaznamenala jsem jen jiný přepis jmen Shoto a Daito (nyní Šótó a Daitó, což jak jsem se doslechla je zcela korektní přepis z japonštiny) 


Tady byla Britt-Marie jsem původně zakoupila jako dárek babičce k narozeninám. Jí však tvorba Fredrika Backmana nějak nepadla do noty a tak jsem knížku adoptovala a ta si nyní hoví v mojí vlastní knihovně po boku Babičky (té od Backmana, aby bylo jasno). Recenze už je napsaná a čeká na vás v konceptech. Dočkáte se již brzy. Farmu pak dostala mamka na moje doporučení od dědečka k narozeninám a jelikož je sice vášnivou čtenářkou, k hromadění knih má opačný postoj než já, i Farma nakonec skončila v mých spárech. 

Proč jsme se rozešli je krásně ilustrovaná knížka, kterou napsal můj oblíbený autor. Raději však předstírám, že Daniel Handler je někdo úplně jiný, než Lemony Snicket, protože tahle sladkobolná teenagerská ubulená porozchodová hysterie se mu teda bohužel moc nepovedla
Naprostým opakem je pak Sochař, který byl pro mě obrovským a milým překvapením. Krásné grafické provedení může už soupeřit jen s modernistickým pojetím staré legendy, která musí být blízká snad každému, kdo někdy po něčem toužil a kdo se někdy zamiloval. 

Již tradičně nemůže chybět novinka Jamese Pattersona Čtrnáctý hřích, která jako jediná zůstala zatím nepřečtená.
Řezníka jsem netrpělivě očekávala už od chvíle, kdy jsem zaklapla poslední stránku Wonderlandu od stejné autorky. Řezník nezůstává v ničem pozadu, naopak je ještě o trochu zvrhlejší, děsivější a psychopatičtější, než autorčiny předchozí dvě knihy. 
Lovci lebek jsou dílem české autorky Hany Hindrákové, která mi knihu laskavě sama nabídla. Ve své recenzi jsem vypíchla věci, které lze ještě zlepšit, ale rozhodně mohu bez výčitek říci, že má na poli thrillerů slušně našlápnuto. 

A to je za květen a červen vše. Jaké novinky vás oslovily natolik, že jste si je pořídili? Četli jste některou z devíti výše uvedených (pokud ne, přímo v textu článku naleznete přímé odkazy na mé recenze)? Co byste mi doporučili, jako čtení vhodné na parné letní dny?
Share:

16 komentářů:

  1. Četla jsem akorát Řezníka a ten byl super. Doma mám bez Šance, ale zatím si jen leží v knihovně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jennifer Hillier je láska ♥
      Bez šance zkus. Pokud si ještě jedeš na vlně dystopií, jistě to oceníš :)

      Vymazat
  2. Řezník a Farma, ach, ty musím mít :D
    Já si hýčkám své vydání Ready Player One z Levných knih a odolávám koupi nové verze :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to teda musíš! Jsem přesvědčená, že tě obojí bude bavit :)
      Původní vydání RPO mám samozřejmě taky, i když ne z LK. Koupila jsem ho dáááávno, tenkrát za plnou palbu, ale zrovna u této knížky mě to netrápí a dala bych i dvojnásobek :D

      Vymazat
    2. Joo? Tak já při příští návštěvě knihkupectví asi cestou vykradu banku :D Můj -must-have-list je vážně plný :( :D
      Každopádně, RPO je prostě poklad. Pokukuju i po jeho knížce Armada :)

      Vymazat
    3. :D Budu ti krýt záda :D
      Je ♥ a na Armadu se děsně těším, měla by u nás brzy vyjít! :) Ale podle zahraničních čtenářů je o dost slabší...nicméně věřím, že mě bude i tak bavit :)

      Vymazat
  3. Parádní kousky, a fakt smekám, že jsi je skoro všechny už stihla taky přečíst :) Ready player one je opravdu srdcovka, pořád se rozhoduji, jestli si druhé vydání taky pořídit :) (jee, užívej, není nad takové překvapení :))
    Jsem zvědavá na většinu z nich, však víš z reakcí pod recenzemi, na Farmu momentálně asi úplně nejvíc, a na Sochaře :) Akorát Proč jsme se rozešli mě neláká, a identita autora mi měla být skryta :D
    Já jsem si díky Hostovské akci paperbacků za 170 korun doplnila sérii Oddělení Q od Adlera Olsena a pořídila si trilogii z ostrova Lewis, tak se na všechno hrozně těším, trilogii bych si chtěla dát naráz, tak snad ještě o prázdninách na ni přijde řada :) Nenechala jsem si ujít ani nového Kinga, povídky Bazar zlých snů, Bábovky a Ódinovo dítě :) Četla jsem zatím Bábovky, úspěch :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) Jsem na sebe patřičně pyšná :D
      Právě. Zatím úplně nekupuju pravidelně několik vydání stejné knihy, ale HP a RPO jsou prostě výjimka, tak jsem je musela mít. U RPO uvažuji ještě o anglickém vydání, i když ta jejich obálka se mi moc nelíbí.
      Užívám ♥ Šíleně
      Vím, vím :) Však už se začínám bát, aby ses z tolika doporučení nezbláznila :D
      Jojo, všechny stojí za to. Sochař je zajímavý v tom, že je to komix a přečte se i přes tu délku klidně za pár hodin :)
      No vidíš, tu jsem naštěstí nakonec propásla tu akci :D Vím, že jsem si chtěla koupit Oveho konečně, ale jak mám ty ostatní v pevné vazbě, tak jsem nakonec odolala.
      Vše od Hostu o čem mluvíš mě taky láká :) Na Kinga se asi nechystám a Bábovky a Ódinovo dítě ještě nevím :)

      Vymazat
  4. Krásné přírůstky! :) A je jich tooolik, závidím <3 Taky ti moc moc přeju osůbku, která ti věnovala RPO a udělala ti tím tak obrovskou radost! :) Mě osobně se nové vydání v hardcoveru líbí víc, než to staré. Recenzi na Britt-Marii chci! Šup sem s ní :D Jsem hrozně moc zvědavá a potřebuji vědět, jestli pro ni mám okamžitě vyrazit do knihkupectví. I když mi ta postava moc nesedla, tvorba autora je mi strašně milá. Proč jsme se rozešli má moc zajímavou obálku, škoda, že obsah už není tak dobrej. Sochař <3 Toho prostě taky musím mít.
    Skvělý článek a jsem nadšená z fotek! Na té lavičce/stolu/nebocotoje to vypadá vážně úžasně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      No jo, já jsem prostě trochu šílenec :) I když proti některým blogerům jsem pořád žabař :) Ale vzhledem ke svému předsevzetí jsem více, než spokojený :)
      Děkuju ♥
      Mně se líbí obě. K tomu starému od Joty mám takové nistalgické vazby :)
      Recenze na Britt-Marii bude zítra ♥
      Ale předem můžu říct, že jsem ji přečetla za jeden den a děsně jsem se u toho bavila :)
      Sochař stojí za to. Fakt!
      Děkuju! To jsem ráda :) Máme teď u domu opravený dvorek s novými stoly právě, tak to se hned fotí líp, než doma s mizerným umělým světlem :)

      Vymazat
  5. Nečetla jsem žádnou, ale na seznamu mám: Farmu, Řezníka a chtěla jsem zkusit i Proč jsme se rozešli, ale teď trochu váhám... Jinak na Sochaře si dělám zálusk už nějakou dobu a pořád nevím, jestli do toho jít nebo ne, ale zatím to vypadá, že půjdu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně doporučuji vše, vyjma právě Proč jsme se rozešli. I když si ta kniha jistě najde spousta fanoušků, mně prostě nesedla.
      Sochař je krásný, už jen ta grafika je nádherná :)

      Vymazat
  6. Pěkné přírůstky!
    Lovci lebek, taktéž vlastním doma a kniha byla super!:)
    Bez šance a Ready player one bych si chtěla v budoucnu taktéž koupit a třeba i pořídit, tak uvidíme:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      Za mě byli Lovci lebek spíš takový průměr, ale dávají mi naději na to, že i u nás mohou vycházet kvalitní detektivky :)
      Doporučuju. Hlavně RPO ♥

      Vymazat
  7. Wow, máš toho dost! :)
    Já si v květnu odnesla ze Světa knihy Hru o trůny v audio podobě a přišla mi k recenzi Husitská epopej, ale jinak jsem se držela zkrátka. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Docela jo, na moje poměry :D
      Tam jsem si nekoupila kupodivu nic, byla jsem trochu na mizině, ale další přírůstky mi to vynahradily! :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři