2. 12. 2014

Book haul alias Měsíční chvástačka za listopad 2014

 Je to neuvěřitelné, ale zase je konec měsíce a já se jako obvykle přicházím chvástat se svými novými úlovky .Vzhledem k tomu, že se blíží Vánoce a já bych ráda své blízké obdarovala nějakými dárky, měla jsem v plánu tento měsíc šetřit. Povedlo se to? Posuďte sami.
Na komínku vidíte 8 knížek, ale zdaleka jsem si všechny nekupovala sama, případně nebyly nijak závratně drahé :) Mimoto mi přibyly ještě dvě e-knihy a pak ještě jedna knížka, kterou jsem půjčila mamce, takže ji nemám u sebe, abych ji mohla vyfotit. Celkové skóre za listopad je tedy 11 knih. 
Listopad byl na novinky až přehnaně bohatý a já se chvílemi musela vážně hodně hlídat a knížku pouze připsat na seznam pro Ježíška, abych taky pod stromečkem nějaké to čtení našla :)


První dvě knížky, které jsem si za listopad pořídila, obě od osvědčených spisovatelek. Pokračování série Věk X od Richelle Mead s podtitulem Nesmrtelná koruna jsem musela mít po ruce hned po dočtení prvního dílu. Recenzi už mám sepsanou, ale už mi tři týdny hnije v konceptech a já ji v záplavě dalších nápadů na články nemám kdy zveřejnit. Dočkáte se však určitě brzy. 
Pekáč buchet od Kateřiny Petrusové, který má tak roztomile kýčovitou obálku se mi jako obvykle vážně líbil a rozhodně nelituji, že jsem si jednu kopii pořídila. Recenzi naleznete zde
Solitaire je novinka od CooBoo, která mě zaujala nejvíc tím, že je to příběh o blogerce. Už jsem ho přečetla. Protivná Tori mě fakt bavila a celou recenzi si můžete přečíst zde.
Na knihu Bílý kůň jsem viděla recenzi u Shax, která ji sice zkritizovala, ale téma mě celkem zaujalo a za 49,- jsem ji v tom obchodě nějak nemohla nechat. Navíc má zajímavou a tajemnou obálku, která na poličce vypadá krásně :)


 Další přírůstek jsem si odnesla z oslavy 5. narozenin nakladatelství CooBoo, kde jsme v tombole soutěžili o krásné ceny. Já jsem měla to štěstí, že jsem si vylosovala V šedých tónech s podpisem autorky. Knihu už sice mám, ale tahle podepsaná je moc drahocenným kouskem do mé sbírky a rozhodně se jí nemíním vzdát :) 
Na tuto knížku jsem slyšela samou chválu a doufám, že si ji brzy přečtu, ale budu muset mít náladu na nějaké těžší téma, protože tuším, že mě po přečtení čeká pořádná depka.
Podezřelý je recenzním výtiskem od knihcentrum.cz. Je to bohužel od první knížka, která mě pranic nebaví a nevím, jak se mi podaří ji dočíst. 
Žádný sex, je úterý je recenzákem od knihy.idnes.cz. Tahle jednohubka mě naopak bavila moc a moc a recenze už visí na blogu.
Dalším recenzákem od knihcentrum.cz, který jsem tento měsíc četla byla Dokonalá iluze od Jamese Pattersona, kterou nemám teď u sebe a z té jsem byla maximálně nadšená, u vytržení a hrozně šťastná, že jsem se k ní díky recenzi dostala, protože jinak by mě asi nenapadlo, si ji přečíst. Recenze zde.
V listopadu Jota vyhlásila konkurz na recenzní e-knihy Losing it a já po té příležitosti skočila. Tuhle sérii jsem si chtěla přečíst už dlouho a mé nadšení, když jsem zjistila, že bude i česky neznalo mezí. Knížka se mi líbila moc a sepsala jsem na ni recenzi a článek, kde se dozvíte, zda vám má Losing it co nabídnout.
Le Pétit Nicolas je originál mojí oblíbené dětské knížky Malý Mikuláš. Sestřička byla tak hodná, že mi k svátku darovala tohle roztomilé vydání. Moc jsem si tuhle knížečku přála mít ve francouzštině, protože doufám, že opráším svoje znalosti tohoto jazyka a s Mikulášem by to mělo být snazší. 
No a konečně můj opěvovaný a milovaný Monument 14 - Cesta pustinou. Čekala jsem celý rok a vyplatilo se to. Nemohla jsem samozřejmě už v čekání pokračovat ani minutu a hned ho přečetla. Recenzi a moje peripetie při nakupování tohoto dílu si přečtěte zde :)

Tak to jsou všechny moje listopadové přírůstky za listopad. Zdá se vám jich hodně? Uvidíme, jak bude vypadat povánoční haul. Moc se těším, protože pod stromečkem jistojistě nějaké knížky najdu :)
Mějte se krásně a ukažte mi svoje přírůstky!
Share:

18 komentářů:

  1. Solitaire neskutočne chcem joj :3 Pekné kúsky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Je to super počtení :) Tori asi nesedne každému a většinu čtenářů bude asi spíš štvát, ale já se v ní trošku našla, tak mě bavila :) :D
      Děkuju! :)

      Vymazat
  2. Tyjo, šedé tóny s podpisem bych brala taky! :D tak knížka je úžasná. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď už vlastním dva výtisky a ještě jsem ji nečetla. Ostuda je to. Ale podpis mě hřeje u srdíčka :)

      Vymazat
  3. Krásné přírůstky! Hlavně Solitaire ti závidím :) Bílého koně už mám také nějakou dobu doma, ale moc se mi do něj nechce, četla jsem na to vážně kritické recenze. Držím ti palce s tím Podezřelým - zatnout zuby a dočíst! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :)
      Solitaire je príma, ale na Tori si nezvykne každý :) Mně však dokonale sedla :)
      Taky ho asi neplánuji úplně hned, ale téma mě zaujalo :)
      Díky moc! Děsí mě, že to čtu tak dlouho a teď jsem navíc vůbec na čtení neměla čas. Ale já to dám :) Musím :)

      Vymazat
  4. Ale ale, tady se někdo chvástá a s takovými zajímavými kousky!
    Z tvého sezznamu mě zaujal asi nejvíce Soliteire. Sice o tom nic nevím, tak si jdu přečíst tvoji recenzi, ale ono to má tak divnou obálku, že jsme na ni už tolikrát koukala v knihkupectví, že mě fakt zajímá, o čem je :D
    A vlastnit jakoukoliv knihu podepsanou autorem je vždycky super! Toho se nevzdávej, to je super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, mně to prostě nedá a musím se pochlubit :)
      Solitaire je super :) Tori je správná protiva a hrozně mě bavila a líbil se mi prostě styl, jakým to bylo napsáno, protože jsou tam hrozně aktuální odkazy na popkulturu a je poznat, že je autorka mladá (v dobrém slova smyslu!) Člověku je ten styl pak hrozně blízký :)
      Má pěknou obálku právě! Mně se hrozně líbí jak je kontrastní a má oranžový hřbet, což je roztomilé :D
      Nevzdám! To si piš, že ne! :) Moje druhá podepsaná :)

      Vymazat
  5. Samé skvělé přírůstky :) Mně se Podezřelý líbil, ale chápu, že někomu nemusí sednout. Já mám na severskou krimi literaturu docela úchylku, takže tím se to možná vysvětluje ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :)
      Já jsem právě ještě asi žádnou severskou krimi nečetla a Podezřelý mi v oblíbení si tohoto žánru moc nepomohl :D Bohužel :( Moc jsem chtěla, aby mě bavil...

      Vymazat
    2. Ono to má takovou specifickou atmosféru, která prostě asi není pro všechny. Příště zkus třeba Larse Keplera nebo Jussiho Adler-Olsena, jestli tě to teda neodradilo úplně a nebudeš se radši od severské literatury držet dál :D

      Vymazat
    3. Dám na tvou radu :) Adler-Olsen už mě zaujal v knihkupectví a Keplera mají dokonce naši nebo babička doma myslím, takže bude nejjednoduší začít s ním :) Díky za tipy :)
      Od severské literatury se teď budu držet dál nějakou dobu, ale rozhodně ne navždy :)

      Vymazat
  6. Skvělé přírůstky! :) Vážně uvažuji nad tím, že si začnu tu sérii Věk X také pořizovat, když mě ten první díl tolik bavil, ale asi ještě radši pro jistotu počkám, než si přečtu ten druhý díl a až pak se rozhodnu, jop. :)
    V šedých tónech doma už mám, ale podepsaný výtisk ti závidím! Upřímně doufám, že k nám autorka nakonec zavítá, jak se loni plánovalo, abych mohla vyrazit na autogramiádu a také si nechat své knížky podepsat. :)
    Potřebovala bych nabrat znalosti slovíček ve francouzštině, tak že bych se pokusila si sehnat nějakou francouzskou knihu? :D Pokud se do toho Mikuláše pustíš, ráda uslyším, jak těžkou francouzštinu to má. :D :)
    Já měla na mé poměry ten listopad ohledně přírůstků také docela bohatý. Kupodivu mi přibylo osm knížek, tři z toho jsou sice e-booky, ale i tak toho je dost. :) Pod stromečkem určitě taky něco najdu, takže jakmile si rozbalím dárky, sepíšu své dvouměsíční přírůstky, tak. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :)
      Mě dvojka bavila o poznání méně, ale je spousta lidí, kteří naopak byli ze dvojky nadšenější, než z jedničky, takže se názory různí. Držím palce, aby tebe bavila, protože v knihovničce knížky vedle sebe vypadají moc hezky :)
      Ono je to prý složité. Na oslavě narozenin CooBoo jsme se na to ptali a tím, že u nás její knihy nejsou úplně bestsellery, tak se jí "moc nevyplatí" sem jezdit, protože toho má fakt hodně.
      Určitě dám vědět, ale co jsem do toho nakoukla a přečetla první dvě stránky, tak mi to přišlo jednoduchoučké a to už je moje francouzština fakt zarezlá :D
      Jupí! :) Těším se na tvé listopadovo-prosincové úlovky! :)

      Vymazat
  7. Teda, parádní hromádka. :-) Moc gratuluju k takové vzácné výhře, podepsané knížky jsou super a rozhodně se jich nevzdávej. Kdybys chtěla třeba tu nepodepsanou prodat, možná mi dej vědět. Nevím sice o čem je, ale tuším, že se někomu známému líbila. :-D
    Bílého Koně jsem četl, recenzi máme na blogu a ani já z ní nejsem nadšená. :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) Rozhodně :) Jsem šťastlivec :)
      Ok, budu na tebe myslet :) Už se mě na ni ptala i Míša Vavřínová, ale ta doufala spíš v tu podepsanou, tak budu pamatovat na vás obě :) Podle mě se V šedých tónech líbilo všem, co to četli :D
      Jo, Vaši recenzi na Bílého koně jsem četla tuším :) A vím, že z toho není nikdo nadšen, ale pořád doufám... :D

      Vymazat
  8. Krásné knihy.. Já se tento měsíc hodně krotila, protože jsem musela nakupovat dárky :D Ale to teď máme asi všichni, ale představ si potom tu hromadu po Vánocích :D To bude zase něco... Jinak krásná hromádka.. četla jsem asi jen Pekáč buchet, který se mi líbil.. A Věk bych si chtěla hodně přečíst :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Já jsem na sebe pyšná, protože jsem dneska konečně koupila první dárek! :D
      Krotit jsem se snažila a no...lépe to už asi nesvedu :D
      Po vánocích doufám ve chvástačkový masakr! :D
      Děkuji :)
      Věk X je super :) Mně se teda více líbil první díl, ale názory se různí, snad si zamiluješ oba (+další co mají vyjít :))
      Pekáč buchet je roztomilý :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři