4. 6. 2018

Víkend v Londýně - Jan Folný

Tři bývalí spolužáci ze střední se chystají na víkend do Londýna, aby oslavili své čtyřicáté narozeniny, které mají totiž příhodně pár dní po sobě. Nikdo z nich sice nemá pocit, že by tento milník chtěl slavit, protože jej vnímají jako vstup do druhé, horší poloviny života a přitom bilancují, jak uboze tu první prožili. Společný víkend však vnímají jako poslední příležitost ke změně, nebo aspoň k opravdu divoké pařbě se vším všudy. Čeká je spousta alkoholu, experimentování se sexem a drogami, fotbal a nevázaný pokec o všem a o ničem zároveň.

Petr žije už sedmnáct let v manželství, ze kterého se takřka vytratila vášeň i intimita a byly nahrazeny stereotypem a zapšklou setrvačností. Své děti miluje a manželku má pořád rád. Ale něco mu ke štěstí přece jen chybí. Marek je rozvedený alkoholik se srdcem bohéma a plánuje sebevraždu. Bývalá manželka mu zakazuje kontakt s jedinou osobou, na které mu záleží a on už nemá pro co žít. Adam našel své štěstí v Londýně. Už deset let žije s partnerem Richardem. Jejich seznámení bylo dramatické, ale jak drama ze vztahu postupně ustoupilo, přestali se také posouvat dál. Adam chce svatbu, možná i děti, ale Richard odmítá přijmout paradigma obvyklé pro heterosexuální vztahy, gayové podle něj zkrátka žijí jinak. Nyní je na Adamovi, jestli mu bude stačit život ve dvoučlenné rodině.

Recenze byla napsána pro web cbdb.cz. Její kompletní znění naleznete zde.
Za recenzní výtisk bych touto cestou ráda poděkovala webu cbdb.cz a nakladatelství Host.
Share:

2 komentáře:

  1. Nevim proc, ale u tehle knizky se mi porad strida - chci cist, nechci cist, chci, nechci :) Autor me nejak minul, takze nemam zkusenost ani s Buzicky, ale jestli, tak asi zacnu spis timhle titulem. Moc hezka recenze, cesti autori ti desne sedi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem to podobně. Nakonec jsem se přiklonila ke čtení a jsem ráda, že jsem tak učinila. Já naopak Buzíčky četla a to mě navzdory mé nechutí číst povídky dost bavilo!
      Díky :) Taky si myslím!

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři