2. 6. 2018

Útěk - C.L. Taylor

Měl to být obyčejný den. Joanna Blackmorová se po práci chystala vyzvednout svou dvouletou dceru ze školky, když v tom ji zastavila neznámá žena a požádala o svezení. Joanna ji v životě neviděla, zdá se však, že žena jménem Paula Joannu zná. Co hůř, má s ní zřejmě nevyřízené účty. Ví, jak se jmenuje, i když se Jo určitě nepředstavila, zná jejího manžela i jméno jejich dcerky Elisy. Dokonce má u sebe Elisinu malou rukavici. Tu s jasně mířenou výhružkou předává Joanně a mizí stejně rychle, jako se objevila. Joanna propadá panice a její život se proměňuje v noční můru. Celý svět se spiknul proti ní, i vlastní manžel se k hysterické Jo obrací zády a kvůli několika závažným přešlapům začne svou ženu považovat za špatnou matku a podává žádost o převzetí Elisy do své výhradní péče. Když se do Joannina života začne míchat policie a sociálka, Jo nemá na vybranou a utíká i s malou Elisou, co nejdál od všeho a od všech.

Joanna Blackmorová není psychicky v pořádku. V její diagnóze nechybí úzkosti, panické záchvaty, agorafobie ani poporodní deprese. Narozením dcerky se mělo všechno změnit, ale ona je nyní ještě úzkostlivější, bojí se vlastního stínu i jakékoli konfrontace. Manžel Max pro ni dle svého názoru měl po celé jejich manželství naprosté pochopení a dělal vše pro to, aby svou ženu viděl šťastnou a v mezích normálu. V momentě, kdy však její psychický stav podle něj začíná ohrožovat bezpečí milované malé Elisy, se však karty obrací a jeho potlačovaná přirozenost se dere na povrch. Investigativní žurnalista Max je odhodlán získat dcerku do péče stůj co stůj a zahajuje nelítostný hon na svou vlastní ženu.

Recenze byla napsána pro web cbdb.cz. Její kompletní znění naleznete zde.
Za recenzní výtisk bych touto cestou ráda poděkovala webu cbdb.cz a nakladatelství Domino.
Share:

2 komentáře:

  1. Nespolehliva vypravecka, agorafobie - ano, uz to tu parkrat bylo, ale vim, ze jsi vzdycky nadsena, takze knizky autorky mam (pozor, to je prekvapeni :D ) v hledacku :) Ted me psychothrillery spis zklamavaly, potrebuju nejakou pecku.
    Skvela recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nečekané, že? :D Ale tak pořád to funguje :)
      Taky bych brala nějakou pecku, už mám delší dobu také takové průměrnější období v tomhle poli.
      Díky!

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři