11. 11. 2017

Pláč - Helen Fitzgerald

Pro cestující z Glasgow do Melbourne se už tak dost náročný mnohahodinový let proměnil v čiré utrpení. Joanna a Alistair totiž vzali na palubu svého devítitýdenního chlapečka, který po celé dlouhé hodiny nebyl k utišení. Alistair se do vzdálené Austrálie potřebuje dostat kvůli soudu o opatrovnictví své čtrnáctileté dcery Chloe z prvního manželství. Poté, co letadlo přistane na australské půdě však nastává ta pravá noční můra pro oba mladé rodiče. Rozjíždí se mediální šílenství a zběsilé pátrání po zmizelém kojenci. Podezření se týká místních pedofilů, ale i samotné Joanny, která s malým neměla během šíleného letu příliš trpělivosti, čehož byli svědkem všichni ostatní cestující. Žena byla zjevně na pokraji nervového zhroucení a nedokázala se již ovládat. Alistair oproti tomu jako vždy uchoval chladnou hlavu a se všemi problémy si během letu i při následujícím stresujícím období zdánlivě bez potíží poradil.

Joanna se stala Alistairovou partnerkou ještě v době, kdy byl ženatý se svou první manželkou Alexandrou. Svůj románek dokázali tajit devět měsíců až do chvíle, kdy byli přistiženi přímo při činu Alistairovou dcerou a její matkou. Alexandra v ten moment sbalila všechny jejich věci a odvlekla Chloe na opačný kontinent, co nejdál od svého nevěrného muže a jeho nové mladé sexy milenky. Dokonale šarmantní a přesvědčivý politik Alistair má vše promyšlené a je odhodlaný nyní za každou cenu dostat Chloe do své péče. Zmizení jeho novorozeného dítěte situaci maličko komplikuje, ale to není nic, s čím by si okouzlující veřejný činitel neporadil. Alistair má vždy pohromadě přesvědčivé argumenty a má rád poslední slovo. Joanna je naopak lehce chaotická, zapomnětlivá a impulzivní.

Ve čtení recenze pokračujte zde.
Za recenzní výtisk bych touto cestou ráda poděkovala webu cbdb.cz a nakladatelství Kniha Zlín.
Share:

2 komentáře:

  1. Skvělá recenze, hrozně mě lákala už první knížka a tahle není výjimkou a právě vím, že se ti dost líbí. Musím si uspořádat nějaký harmonogram (ha ha), ale chci tenhle žánr zase trochu, aspoň trošku, dohnat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc :) Pláč je řekla bych lepší než Virál, takže kdyby sis měla vybrat jen jednu... :) Ale obě jsou teda super, to zas o tom žádná :)
      Doháněj, máš pěknej skluz! :D

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři