28. 6. 2017

Posvátné lži Minnow Blyové - Stephanie Oakes

Když bylo Minnow pět let, její otec rozhodl, že bude celá rodina následovat Proroka Kevina, jehož oslovil sám Bůh. Keviniáni založili Komunitu uprostřed lesů, jsou zcela odtrženi od civilizace, udržují mnohoženství a jakákoli neposlušnost se trestá neslýchanou krutostí. Keviniáni bezmezně věří v Prorokovo učení, ale jak Minnow dospívá, začíná v náboženství vidět mezery, které nedokáže déle ignorovat. Ve dvanácti letech potká Judea, chlapce žijícího na samotě v lesích se svým otcem. Jude jí poskytuje jiný pohled na svět, ale hlavně útěchu, porozumění a později i lásku, cit, který mezi Keviniány není nijak běžný.

V sedmnácti letech se Minnow konečně vzepře všemu, čemu věřila, ale Prorok ji za to připraví o ruce. Nakonec se dívka vlivem okolností ocitá ve vězení, kde poznává nesvobodu v jiném pojetí. Ačkoli je za mřížemi, její momentální situace je mnohem méně svazující, než byl život v Komunitě. Učí se číst i nadávat, ale hlavně získává přátele a také naději. Se sektou je konec, Komunita byla od základů spálena na uhel. Policista FBI, který byl k jejímu případu přidělen se snaží zjistit, jak to vlastně u Keviniánů chodilo a co vedlo k tomu, že Minnow skončila v nápravném zařízení. Minnow však mlčí, i když je jasné, že cosi tají.

Recenze byla napsána pro web cbdb.cz. Její kompletní znění naleznete zde.
Za recenzní výtisk bych touto cestou ráda poděkovala webu cbdb.cz a nakladatelství Host.
Share:

2 komentáře:

  1. Asi na základě obálky jsem myslela, že se to odehrává v nějakém smyšleném světě rádoby v minulosti, vůbec jsem netušila, že je to takhle. Já prostě někdy ty anotace úplně ignoruju :D Hrozně se mi líbí "učí se číst i nadávat" :D Docela jsem na knížku zvědavá, nalákalo mě víc lidí, a zvlášť když vím, jak rychle se ti to četlo, je to Host, takže asi neprohloupím. Prokládám si dneska tvé recenze mezi prací a začínám být zoufalá ze svého seznamu :) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky původně měla dojem, že to bude nějaký středověký příběh, nejsi v tom sama :)
      :D :D
      Je to rychlovka a Host je tak trochu záruka kvality :) Seznamy, seznamy, ani mi nemluv :D

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři