10. 5. 2017

Město zrcadel - Justin Cronin (Přechod #3)

Století hrůz a Viráků už je minulostí. Brány opevněných měst se začínají otevírat a potomci přeživších budují novou společnost. Osidlují opuštěné usedlosti a snaží se z popela vzkřísit starý způsob života. Někteří už Viráky a všechen ten strach považují jen za babské povídačky a věří ve světlé zítřky. Jenže v New Yorku se pořád skrývá Nula. Tim Fanning, první z nakažených žije jen pro pomstu. A tou pomstou má být vražda Amy, Dívky z Neznáma. To ona je poslední nadějí lidstva. Ale bude muset obětovat vše, na čem jí kdy záleželo.

I ve Městě zrcadel se vracíme mezi staré známé postavy, jejichž osud nás zajímá úplně nejvíc. Peter, Alicia, Sara, Hollis, Michael, Greer a samozřejmě Amy. Skoro všichni byli nuceni dospět a zestárnout poněkud rychleji, než by se jim líbilo, ale zatím se drží. Nyní je čeká vůbec největší výzva v životě.
Množství vedlejších, ale důležitých postav je někdy náročné sledovat, ale jakmile se čtenář zorientuje a opět se dostane do rytmu série, najednou jsou pro něj i oni nedílnou součástí historie.

Recenze byla napsána pro web cbdb.cz. Její kompletní znění naleznete zde.
Za recenzní výtisk bych touto cestou ráda poděkovala webu cbdb.cz a nakladatelství Knižní klub.
Share:

2 komentáře:

  1. Recenzi si nepřečtu, je to jedna ze sérií, do kterých se samozřejmě chci už asi tak dvě stě let pustit, tak abych vážně vůbec nevěděla :) Pokukovala jsem na ni na SK, ale to už bych vážně neutáhla, tvoje a celkové nadšení se mi ale dost líbí a snad k přečtení dojde brzy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neee, to si nečti, akorát by sis něco pokazila :) Nejlepší je číst ji popořadě. Je to opravdu neuvěřitelně komplexní svět a jedno čtení ani nestačí na uchopení všeho, co se tam odehrává :)
      Poslouchám v současné době audioknihy a jsem hrozně šťastná, že se do světa můžu vrátit :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři