13. 4. 2017

Patnáctý skandál - James Patterson a Maxine Paetro (Ženský vyšetřovací klub #15)

Lindsay by nejraději trávila každou volnou minutu se svým miminkem, práce jedné z nejlepších sanfranciských policistek jí však dává zabrat.
Čtyřnásobná vražda v luxusním hotelu Four Seasons je o to záhadnější, že při ní zmizí krásná svůdná blondýna, jejíž role v celém případu je nejasná. Byla obětí nebo pachatelem? Je na útěku, unesená či mrtvá? Když se ale z povrchu zemského vypaří i Joe Molinari, manžel Lindsay, detektivčin svět jak ho znala se začíná hroutit. Je Joe nějak zapletený do chladnokrevné vraždy, nebo dokonce na útěku s neznámou novodobou "Mata Hari"?

Lindsay Boxerová si naplno užívá mateřství. Julii miluje nade vše, stejně jako svou sousedku a chůvu v jedné osobě, paní Roseovou, která je jí v momentálním pracovním nasazení obrovskou oporou. Jakmile se Joe záhadně ztratí, Lindsay si její pomoci cení více, než kdy dřív. Naštěstí má také kamarádky Yuki, Claire a Cindy, se kterými tvoří už sehraný vyšetřovací tým. Do záhad, na které je policie krátká se pouští s přirozenou vervou a to by v tom byl čert, aby na Lindsayinu situaci nevrhly alespoň ždibec světla.

James Patterson a Maxine Paetro jsou sehraná dvojka. Společnými silami vydali už nespočet románů a mezi jejich korunní dílo patří bezesporu série Ženský vyšetřovací klub. Jejich spolupráce nese kýžené ovoce a jejich fantazie nezná hranic. Dokonalá souhra všech detailů, napínavé zápletky, nápaditá řešení a mistrovské zvládnutí dramatických situací z nich právem dělá autory jedněch z nejčtenějších detektivek na světě.

Čtení knih z této série je jako návrat ke starým známým. Je to pocit, jako když si oblečete svoje oblíbené obnošené džíny. Všechno zapadne na svoje místo a vyvolává ve vás pocit bezpečí a jistoty a starého známého mrazení. Patnáctý skandál se podobně jako všechny knihy se jménem James Patterson na obálce, dá snadno přečíst na jedno posezení. Přispívá k tomu nejen poutavý motiv nastíněný v anotaci, ale i neuvěřitelná lehkost náročných témat, pro knihy této série tak typická.

Patnáctý skandál se v ničem neliší od ostatních dílů série a vlastně ani ostatních "pattersonovek", což možná zní jako kritika. Je to však právě naopak. Právě ta konzistentnost a soulad mezi díly dělá sérii tak úspěšnou. Autoři mají stále co nabídnout a nějak se nebojím, že by někdy v nejbližší době došlo k vyschnutí inspirace. To ostatně naznačuje i samotný závěr knihy, který je jasným příslibem pro fanoušky série.

Patnáctý skandál nevybočuje ze zaběhnutého schématu a drží laťku již dlouho rozjeté série. Hrdinové jsou nám důvěrně známí, stejně jako peripetie jejich soukromých životů. Čtenáři se k Lindsay vrací nejen kvůli detektivní lince, ale také kvůli jejímu osobnímu životu, který krásně propojuje všechny ty roky u policie a dělá sérii tak přitažlivou pro své věrné i pro ty, kdo mají pocit, že jim již jednodílné detektivky nemají co nabídnout.

80%

Ráda bych touto cestou poděkovala nakladatelství Alpress za posktnutí recenzního výtisku.
Patnáctý skandál objednávejte zde.

Share:

2 komentáře:

  1. K tomuhle už není moc co dodat, líbí se mi tvá vytrvalost a oddanost autorovi/autorům :) Prakticky každá jeho anotace zní skvěle a ještě to podání a krátké kapitoly, budu si muset zase něco sehnat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, už jsem s tím otravná, ale já nemůžu jinak :)
      Právě :) všechno je super a dobré je i to, že můžeš začít prakticky čímkoli :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři