30. 3. 2016

Jak stvořit dívku - Caitlin Moran

Johanna Morriganová není moc spokojená s tím, kým je. Obtloustlá, čtrnáctiletá, věčně nadržená puberťačka vyrůstající v chudobě, s otcem alkoholikem neustále snícím o tom, že se jednou přece jen stane velkou hudební celebritou, a s matkou rodící jedno dítě za druhým. Johanna má velký sen o tom, že zajistí lepší život pro svou velkou rodinu, odstěhuje se do Londýna, kde prožije spoustu nespoutaných sexuálních dobrodružství a bude dělat zajímavé věci se zajímavými lidmi. Pro tento účel si vytvoří alter ego jménem Dolly Wildeová. Začne kouřit, experimentuje s drogami a píše skandální recenze hudebních skupin.


"Knížka je doslova a do písmene našlapaná sexem, drogami a rock’n‘rollem. Jejím soundtrackem jsou senzační pecky, které nedostanete z hlavy a atmosféra devadesátek je vystižená na jedničku."

Share:

6 komentářů:

  1. Popravdě tohle mě tolik neláká, ale musím se konečně někdy pustit do Jak být ženou :) Ale tvoje recenze mě pobavila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud tě tohle neláká, doporučuju spíš Morantologii. Ta se mi hodně líbila a je spíš vtipná, než za každou cenu šokující. První sloupek z Jak být ženou trochu odradil i mě. To, že se s jejími názory neztotožňuju mi ani tak nevadí, ale někdy co je moc, to je moc :D

      Vymazat
  2. Doma mám Morantologii, na kterou se chystám. Uvidím podle ní a pak se rozhodnu, jestli se pustím do dalších knížek. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta je rozhodně umírněnější a doporučuji s ní začít :)

      Vymazat
  3. Jak stvořit dívku mě úplně neláká, četla jsem první stránky ukázky a sice jsem se docela pobavila, ale asi se mi nechce pouštět do celé knížky. Mám za sebou Jak být ženou a když jsem si četla začátek recenze, ty paralely jsem tam docela viděla, stejně jak píšeš :) Sloupky se mi líbí, do prózy se od ní s největší pravděpodobností pouštět nebudu :) Ale recenze super jako vždy, zasmála jsem se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem viděla, že je to od Moranové a věděla jsem, že musím, i když Jak být ženou jsem zatím nepřekousla. A nelituju, i když to někdy bylo fakt úchylný :D
      Děkuju!!! :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři