1. 8. 2015

Keškování s Tiw

Jednoho krásného prázdninového čtvrtečního dopoledne jsme se sešly s Tiw a již potřetí se spolu vydaly na lov kešek. Den byl jako vymalovaný, ale žádné horko, ideální podmínky na dlouhé procházení po Praze, mordování se do kopců a prolézání všelijakého křoví a houští, tedy míst, která jsou skryta před mudly (nekeškujícími zvědavci). 
Na geocachingu miluju právě to, že se díky němu podívám na krásná místa, o kterých jsem neměla ani tušení, že existují a dokonce v mém rodném městě. Oázy klidu uprostřed metropole, parky, lesy, kostelíky a jiná zákoutí.  Objevování více či méně zapomenutých a skrytých míst, to je to pravé kouzlo geocachingu.


S několikadenním předstihem Tiw vybrala skvělou pražskou sérii kešek, které se týkaly chemické problematiky (to víte, chemičtí nadšenci si nedají pokoj ani během léta). Jedná se o mystery keše, což znamená, že z listingu nezjistíte přímo souřadnice, kde je schovaná krabička, kterou si budete moc jednoduše zalogovat. Kdepak, tak jednoduché to nebude. K samotnému rozlousknutí umístění vede pouze jediná cesta. Musíte vyluštit nějakou šifru, úkol, kvíz nebo hádanku. Jelikož já jsem byla zaneprázdněná a občas i líná až hrůza, o většinu luštění se postarala Tiw (tímto jí ještě jednou moc děkuju), navíc vykoumala další jednoduché tradiční kešky, ležící v blízkosti předpokládaných cílů, abychom nejezdily sem a tam jen tak a odjížděly s jedním ubohým bodíkem v kapse. Já jsem pak měla za úkol vymyslet aspoň pořadí, v jakém daná místa objedeme, aby to bylo časově i místně nejvýhodnější. 
Všechny krabičky, které jsme se toho dne rozhodly odlovit byly něčím zajímavé. Překvapily mě umístěním - mnohdy jsem nemohla uvěřit, že jsem ještě v Praze a navíc třeba i kousek od domova, 
nebo od školy a přitom jsem o takovém nádherném kousku města neměla ani tušení. Teď mě mrzí, že jsem udělala tak málo fotek okolí, ale stejně bude nejlepší, když se tam třeba vydáte sami. Na konci článku najdete výpis všech kešek, které jsme toho dne zvládly ulovit.

Jindy mě autoři potěšili samotným provedením kešky. Miluju, když si owner dá na kešce, nebo jejím schování záležet, takže zapadne do krajiny, jako by tam byla odjakživa, případně je tak nápadná, až to člověku neznalému tohoto skvělého "sportu" prostě nedojde.

 Sečteno podtrženo, na své geocachingové konto jsme si každá mohla připsat 11 nálezů, našlapaly jsme nespočet kilometrů, snědly a vypily asi tisíc kalorií (pizza, kafíčko, dortík, popkorn...uf), opálily se o několik odstínů, probraly nekonečné množství možných i nemožných témat od čtení až po znechucení nad vlasy ve vaně, posteskly si, že nám zatím asi nevyjde plán, který kdyby klapnul, byl by naprosto dokonalý a geniální. 
Nakonec jsem se rozhodly završit výlet kinem, kde jsme se královsky pobavily (a já jsem si samozřejmě poplakala) na úžasně roztomilém a tak trochu smutném animáku Inside out (česky V hlavě), který můžu jen a jen doporučit. 

Zkrátka a dobře, byl to zase jeden z těch naprosto skvělých dnů, kterých není nikdy dost. 
Moji milí čtenáři, scházejte se s kamarády, choďte ven, lovte kešky a užívejte léta, sluníčka, buďte vděční za to, co život nabízí, seznamujte se s lidmi se stejnými zájmy, protože máte jistotu, že se spolu nikdy nebudete nudit a vždycky si budete mít co povídat. Však i my dvě jsme toho důkazem ♥ Díky Šárko, bylo to parádní!

Chemická série
Mýdlo
Chemické rovnice
Smog
Výstražné symboly
Mendělejevův sen



Ostatní tradičky
Na vrcholu světa
Herbář - bříza
Památník padlých - Vítězné náměstí
Geocaching na ČVUT (na to, že je tahle takový kousíček od mé školy mi trvalo dost dlouho, než jsem její status mohla změnit na Found it)
ČSOB NHQ
Divadlo post scriptum (tady nás čekalo moc hezké překvápko, kterým byla odměna za log - vstupenka na představení pro dva, tak třeba s Tiw při příští příležitosti nasbíráme pár kešek a pak vyrazíme za kulturou)  


Share:

10 komentářů:

  1. Jé, to je super :-) A některých bych si asi ani nevšimla, ani kdybych je měla přímo před nosem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď? :D Kačeři jsou mazaní :) A právě ty kešky, které jsou nejnápadnější člověka vůbec nepraští do očí :D

      Vymazat
  2. Páni, o mystery keškách jsem neměla ani tušení. Vlastně jsem už strašně dlouho na žádném lovu nebyla, ale chystám se na knížku Pět a po té mě to určitě zase chytne. :D Těším se, až budu za rok na vysoké v Praze (pokud se tam dostanu) a třeba to tam s někým prošmejdím. U nás těch kešek tolik není a když, tak v nich najdeš maximálně tak kinder postavičky. Každopádně si vzpomínám i na tvůj poslední článek o keškování (i když to bylo už před nějakou dobou) a čím dál tím víc mě inspiruješ k tomu, abych vážně zase vyrazila keškařit! :)

    Nádherně napsané, obzvlášť ten závěr před shrnutím kešek vyznívá strašně krásně a pozitivně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně ne? :) No vidíš, tak jsem ráda, že ses ze článku aspoň něco dozvěděla! :) Zase vyraž! :) Je to pořád stejně skvělá sranda :D
      No to jednoznačně :D Já jsem měla chuť jít odlovit kešky zmiňované v té knize :D
      Pokud budeš v Praze (doufám, že jo!), tak se ozvi, můžeme vyrazit spolu :) Aspoň bych tě konečně poznala :) Já nikdy nic z kešek nevyměňuju, nejsem zrovna sběratelský tip a stejně tam vždycky najdu jen hrozně krámy :D I když uvažuju o vytvoření vlastních CWček :)
      Jeee :) To jsem ráda :) Baví mě tyhle články psát a teď jsem potěšená, že je někdo i čte! :) Rozhodně vyraž a myslím to vážně, klidně se ozvi a vyrazíme společně :)
      Díky moc! :) Jsem teď nabitá pozitivní a milující energií, tak je super, že se to přeneslo i do psaní :)

      Vymazat
  3. Ha! My jsme spolu taky našly kešku! :D Škoda, že jsme o ní doslova "zakoply" na procházce, která neměla s lovem kešek nic společného (ale historie se neptá, že jo) :D
    Nechtělo se mi věřit, že ty fotky jsou z Prahy, vypadá to jak někde na odlehlém venkově. A 11 nálezů to je také dobrý výkon :) Ne že bych tohle někdy zkoušela, ale myslím, že si dovedu představit, kolik námahy a kilometrů to muselo stát.
    Skvělý článek a úžasné fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D :D Někdy musíme vyrazit na právoplatný lov!!! :) Pokud na to máš teda chuť! :)
      Taky se mi mnohdy nechtělo věřit, že jsem ještě v Praze, často doslova pár kroků od metra.
      11 je príma :) Asi by se dalo zvládnout i víc, kdybych nebyla lenoch :D
      Díky moc! :)

      Vymazat
  4. Ty jo, super, kamarádka ještě na gymplu také lovila kešky a párkrát jsem s ní byla a vždycky jsme si to hrozně užily :) Já sama tomu moc nerozumím, nebo jako základu jo, ale mystery kešky slyším poprvé :) Věřím, že to byl parádní den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Tak to je fajn! :) Keškování je skvělá příležitost k procházkám, objevům a tak vůbec :)
      Bylo to super skvělé :)
      Chystám možná i nějaké tutoriály, nebo seznámení se základy geocachingu, pokud by to někoho zajímalo, což musím nejprve zjistit :D No...uvidím :)
      Byl :)

      Vymazat
  5. Já také děkuji za skvělý den a doufám, že to brzy zase zopakujeme! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to boží!! :) Tak snad brzy a pro změnu zase u tebe! :) Už se nemůžu dočkat :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři