26. 12. 2014

Vánoční pohoda a překvapení večera

Když se vás zeptám, co nejvíc milujete na Vánocích, konkrétně Štědrém dni, jaká bude Vaše odpověď? Budou to dárečky? Cukroví? Kapřík, řízky a bramborový salát? Zdobení stromečku? Koledy? Pro mě je to určitě ta pohodička, kterou si mohu bez výčitek po náročném semestru dopřát. Maminka mi uvaří sladký černý čaj s citronem tak, jak ho umí jen ona a já si zalezu do postele s knížkou, kterou jsem našla pod stromečkem a čtu a čtu.
Tentokrát jsem popadla Manželovo tajemství a musím říct, že si čtení mimořádně užívám. Posledních 14 dní před Vánoci jsem měla režim úplně vzhůru nohama, pořád jsem lítala mezi prací, školou, učením, sháněním dárků a hospůdkami s kamarády. Málokdy jsem byla doma večer, abych měla čas číst, procházet blogy, nebo psát články. Chybělo mi to, ale zároveň jsem ráda za to, co jsem všechno stihla udělat a že jsem strávila nějaký čas taky mezi lidmi, které mám ráda. Čtení mě netěšilo, vinou nedostatku času a špatné volby recenzního výtisku. Měla jsem čtecí blok. Poprvé v životě. A bylo to hrozné. Přečetla jsem sotva dvě tři stránky a šla buď kvůli únavě spát, nebo si radši pustila pár dílů seriálu. To se mi nikdy nestalo, že bych se vyhýbala čtení a doufám, že už se to nebude opakovat. Vánoce mi však vlily do žil chuť ke čtení a s novou, voňavou a zajímavou knížkou jsem se do akce pustila jako za starých časů.
A co mi kromě čajíčku z nového hrníčku umocňovalo vánoční pohodu? To, že jsem celou dobu nemusela vyzout nové bačkůrky, které jsou úžasně roztomilé, měkoučké a teploučké. 
Nejsem zvyklá nosit bačkory, ale tyhle už asi nikdy nesundám. Jsou jako ponožky, takže je člověk nemusí sundavat ani do postele, nebo když si chce skrčit nohy na židli. To je můj hlavní problém s bačkorami, když je jednou sundám, tak už je nechám ležet a vzpomenu si na ně bůhví kdy. 
Také jsem celý den prakticky nesvlékla svůj nový, měkký a skvělý vánoční svetr. 
A samozřejmě jsem nepustila z ruky knihu :) 
Jak bych mohla svědomitě odpočívat bez ní? 

Už nebydlím u rodičů, ale nemám to k nim daleko :) Celý Štědrý den a První svátek vánoční jsem samozřejmě strávila u nich. Navečer jsem si musela pro něco skočit domů a málem mě ranila mrtvice radostí, když jsem v pokoji objevila ještě jeden, podezřele povědomý, placatý balíček z IKEA.
Miluju to, že mě rodiče pořád chtějí a umějí překvapit. Miluju je za to, že vědí co potřebuji a co mi udělá radost.
Jakmile jsem balíček objevila, letěla jsem za nimi zpět domů, pištěla, poskakovala a objímala a pusinkovala všechny, kdo měli tu smůlu, že se mi dostali do cesty. Dnes ráno jsem knihovničku sestavila a začala pomalu zaplňovat knížkami, které byly různě nouzově nacpané v knihovně původní. Udělala jsem CooBoo - Yoli poličku (od CooBoo mám ještě další knížky, ale ty docela zapadají na původní umístění, ale beztak knihovny ještě desetkrát přeorganizuji, protože je to jedna z mých nejoblíbenějších činností) a dál se uvidí, jak ji začnu uspořádávat.

No není prostě skvělá? :)
Rodina mě má dokonale prokouknutou. 
Kromě posedlosti knížkami na mě poznali i posedlost sovami, jejichž motiv se objevil hned na pěti z mých dárků :D Ale o těch až jindy, protože ještě nejsou umístěné tak, aby se daly fotit. 

Jaký dáreček nejvíc potěšil a překvapil vás? Jak trávíte vánoční svátky? Co na Vánocích milujete nejvíce? :)
Jak máte uspořádanou knihovnu vy? :) Podle nakladatelství, sérií, autorl, barev, nebo velikosti? :) Poraďte!

Share:

16 komentářů:

  1. Já mám na Vánocích ráda to, že se vždycky sleze velká část naší rodiny a taky miluju to cukroví :D
    Ty tvé bačkůrky jsou úžasné! Neskutečně roztomilé, také bych je z těch nohou už nesundala :) Já si knížky do knihovny dávám tak jak se tam vejdou :D Už bych potřebovala novou, ale budu to muset ještě nějakou dobu vydržet :/ Ale když to jde, tak to dělám asi podle sérií a velikosti :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rodina pohromadě je samozřejmě nejdůležitější :) A o cukroví ztrácím zájem ve chvíli, kdy ho udělám :D Pak už mi sladký leze hrozně krkem :D
      Děkuju moc :) :3 Jsou úplně ňuňaté :D
      Podle sérií to samozřejmě dávám také :) A schůdky v knihovně nejsou žádoucí, takže i podle velikosti je důležité kritérium, jen to ne vždy jde. Proč to všechna nakladatelství tak komplikují a dělají různé formáty? :D

      Vymazat
  2. To jsou vážně úžasný dárky. A s bačkorama mám podobný problém. Větší knihovnu mám slíbenou příští rok, ale možná si ji do té doby koupím sama :D mně největší radost udělal plyšový jednorožec :-D
    A taky miluju sovy. jsou hrozně roztomilý. Letos jsem s nima dostala povlečení a pyžamo. navíc mám u postele koberečky se sovama, takže se mi o nich asi bude i zdát :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :)
      Už jsem si myslela, že jsem podivín s těma bačkorama :D
      Já jsem už letos několikrát byla na vážkách s koupí knihovny, naštěstí jsem vydržela čekat :D
      Plyšový jednorožec ♥ Ten z Já padouch? :) Toho bych chtěla! :D
      Taky mám povlečení se sovami. V tom se bude spát jedna radost :) Tak snít o sovách není tak zlé :) :)

      Vymazat
    2. Mám jinýho jednorožce. Fialovýho a je k němu taková svítící hůlka a tou mu můžeš "malovat" na bříško a pak to svítí.
      Mně se většinou zdají šílený sny, takže možná by to s těma sovama nebylo moc příjemný :D

      Vymazat
    3. Ach můj bože, tak to musí být ztělesnění roztomilosti!! :) :)
      Takový nový horor - Sovy, volné pokračování filmu Ptáci :D

      Vymazat
  3. Ty bačkůrky jsou prostě boží! :) A věřím, že knihovna ti udělala ohromnou radost, rodiče jsou prostě rodiče, ti vědí, jak nás doopravdy potěšit :) Jinak jsem ráda, že nejsem jediná, kdo se naprosto vyžívá v reorganizaci knihovničky! :D Teď, když mi jich po Vánocích několik přibylo, už si plánuji, jak je všechny přetřídím a nemohu se dočkat!!! Třídím je hlavně podle sérií, aby byly u sebe všechny díly.. Pak mám jednu Cooboo poličku, protože mi přijde, že ty knihy k sobě i stylově docela sednou. No a pak se snažím, aby seděly podle velikosti, ladily barevně a aby si to bylo trochu příbuzné i žánrem. Takže ano - organizovaný chaos :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Taky si myslím! :D
      Největší!!! :) Málem to se mnou seklo :D
      Děláš si legraci? Osahávat knihy, mazlit se s nimi a dávat je na nová místečka, kde vyniknou je jeden z mých největších koníčků! :D Po čase, když si zvykneš na to, jak knihovnička vypadá, tak knížky jakoby zapadnou, ale jakmile je přesuneš, najednou si jich všímáš víc, jako jednotlivých diamantů v krásném šperku :)
      Výhodou knih od jednoho nakladatelství (speciálně CooBoo) je právě jejich uniformita. Bohužel to už není úplně pravidlem, ale mám to tak ráda :) Třídění podle sérií a žánrů se mi zdá nejpraktičtější, barvy jsou spíš podružnější záležitostí, alespoň co se mě týče :)

      Vymazat
  4. Příběh s knihovničkou je úžasný, je úžasné, když tě rodina dokáže překvapit a ještě tě překvapit tak moc, až nevíš, jestli máš brečet, nebo se smát, nebo co vlastně dělat :)) No a samotné zdobení a plnění knihovničky je další dárek k tomu :))

    Jinak doufám, že si vánoční pohodu doužíváš. Odpočinout si, strávit čas s rodinou,... o to o Vánocích jde snad nejvíc :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :) Jsem ráda, že i zdánlivě obyčejné střípky z mého života vyznívají dostatečně poutavě, aby to někoho zaujalo :D
      Přesně tak! Já jsem knihovničku trochu čekala. Taťka mi ji vyrábí už nějakou dobu, ale když jsem pod stromečkem žádný náznak knihovny nenašla, tak jsem nad tím mávla rukou a řekla si, že to nevadí, že snad na přes rok. A pak přišel šok a infarktové stavy po tom, co jsem ji objevila doma :D
      Sestavování a plnění knihovničky je legrace a snad mi nějaký ten měsíc místo na knížky vystačí :D
      Pohodu si užívám nadále :) S rodinou jsem, stejně tak s přáteli, takže prožívám takřka dokonalé chvíle :)

      Vymazat
  5. Tak jsem ráda, že jsi se čtecího bloku zbavila, to je naprosto příšerná situace, kterou moc dobře znám. Bohužel se mi to stalo už několikrát a bojím se, kdy na to zase dojde. :/
    A tu knihovničku ti závidím! :D Strašně se mi tahle knihovnička z Ikey líbí, ale mám smůlu, protože nemám jak se do Ikey dostat a případně si ji koupit. I když bych na ni asi stejně neměla nikde místo, no. :D :)
    Dárek, který mě nejvíce překvapil? Rozhodně nový telefon, protože jsem neměla nejmenší tušení, že ho mamka koupila. Když jsem dárek rozdělávala, čekala jsem nějakou novou voňavku. Takže telefon byl vážně šok. :D Radost z něho mám velkou, i když ta se určitě ještě víc projeví, až ho budu moci používat - nejdřív si potřebuji nechat oříznout tu SIM kartu, jop. :)
    Jak řadím svou knihovničku? Nu, zrovna teď upřednostňuji řazení podle žánrů s tím, že jednotlivé knihy/série (ty nechávám vždy u sebe, že jo) řadím i podle velikosti. Patřím mezi ty lidi, které by rozdílná velikost knih na poličce rozčilovala, vždycky to musím mít od nejvyšších po nejnižší nebo jinak řazené, aby to k sobě pasovala, byl v tom nějaký řád, jop. :D Takže pak mám například fantasy poličky, urban fantasy poličku, detektivní poličku, contemporary poličku a tak, jop. :) Zrovna teď jsem sice knihovničku přerovnávala, takže mám pár namixovaných poliček, ale brzo dám i těm nějaký řád. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :) Manželovo tajemství mě vysvobodilo! :D Vážně ta knížka stojí za přečtení, zrovna jsem dopsala recenzi :) :)
      Chi :) Jo, je moc pěkná, pohledná a poměrně prostorná :) Dokonale zapadá na své místečko v mém pokoji a já ji s největší radostí zaplním :) Jen uvidím, jak se knížky ve spodní poličce budou kamarádit s mým králičkem :D
      Páni, telefon! :) Tak to ti přeju :) Já si ho vždycky vybírala sama, takže jsem o něm věděla :)
      Já mám taky trochu OCD na tyhle věci :D Různě vysoké knihy vedle sebe, to je peklo, ale zdaleka ne takové, jako když někdo dá do ledničky pomačkanou PET láhev, nebo dá na držák toaletní papír obráceně, než jsem zvyklá :D :D Jo, jsem úchyl :D
      Podle žánrů asi neřadím vůbec, když o tom tak přemýšlím. Prostě série a hotovo :D Ale právě proto jsem se ptala, abych se nechala inspirovat :)
      Díky moc! :)

      Vymazat
  6. Krásné dárky :) Taky se mi moc líbí ty bačkůrky, jsou úplně úžasné :) Musí být krásně měkoučké, plyšové..asi bych je z nohy taky nesundala :) A nová knihovnička je vážně parádní a i velká, tak snad chvilku vydrží ;) Ta moje už praská ve švech, knížky už mám srovnané ve dvou řadách, tak doufám, že příští rok, bych taky mohla dostat novou a větší..Prozatím mi nezbývá nic jiného než knížky nekupovat ( to asi nedodržím) nebo je pořád přerovnávat :) Tak ať ti tvá nová knihovnička dobře slouží :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :) Jsou prostě božské a já je miluji :D
      Děkuji :) Snad pár měsíců vydrží :D :D Třeba od nového roku budu schopná nakupovat knihy v maximálně takovém tempu, abych stíhala číst aspoň ty nové - haha :D
      Já už pomalu taky strkala knihy do dvou řad, ale byla jsem smutná z toho, že ty zadní neuvidím, tak jsem jich spousta strkala i do nočního stolku a podobně, abych je měla nablízku :D
      Díky moc, snad bude :)

      Vymazat
  7. Ten svetr je super! Je takový lehce šílený ale přitom lehce dětský a roztomilý ale určitě aj pohodlný! Prostě dobře Vánoční.
    A k té knihovničce nemám co dodat než jen že se máš! Takovédle překvapení od rodičů je nádhera. Doufám, že si ječela nadšení fakt pořádně! :D
    Já mám doslova nedostatek místa a tohle by mi tak pomohlo! Ale já upřímně nemám ráda přeorganizování knih. Nedávno jsme musela předělat stávající stav a byla jsem z toho s nervama v kýblu, protože jsme nevěděla co kam dát a nepřišlo mi to v žádném pokusu dostatečně uspokojivé. A já knihy řadím asi podle velikosti, podobnosti jak obálek tak obsahu což jde většinou ruku v ruce. A když jsou ještě ke všemu knihy od stejného nakladatelství vedle sebe, je to největší potěšení :D

    A kvůli zkoumání do podrobna tvé fotky jsem si všimla, že je Selekce větší než Svůdné zlo (a Panika), což se mi nějak nezdálo, tak jsem to musela jít sama pořešit ke svým knihám a ono to tak fakt je! Divné. Vždyť je to jedno nakladatelství, tak kde je chyba?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) Je hodně crazy :D A je měkkoučký a heboučký :D Nevím, jestli ho budu nosit na veřejnosti, protože jsem v něm jak medvídě, ale miluju ho :D
      Ječela, hopsala, zářila a objímala :D
      Mě uspořádání vždycky taky časem omrzí a pak přichází posvátná chvíle přerovnávání :D Je tolik možností! A já musím mít vše dokonalé :D
      Taky jsem si toho při přerovnávání všimla a dost mě to krká! :D Přitom má CooBoo sklony k dokonalosti, ale tohle nějak nevychytalo :( Škoooda!

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři