26. 8. 2014

Would you rather tag

Ahoj, moji milí čtenáři! :)
Opět se dokazuje, že trávím příliš mnoho času na youtube a tak jsem shlédla už několik videí s tímto tagem a postupem času se mi tak zalíbil, že jsem se rozhodla otázky pro vás přeložit (no dobře, není to zas až tak složité, ale věřím, že někteří neangličtináři to třeba ocení!) a přinést tento tag k nám do ČR, protože věřím, že ho u nás ještě nikdo nedělal, alespoň v této knižní podobě ne. Před pár měsíci/lety koloval v kosmetické verzi, ale tyto slečny byly tak skvělé, že přetvořily tento tag pro knihomoly :)
Některé otázky jsem lehce poupravila, protože my bohužel nemáme třeba knihkupectví Barnes & Noble...
Každopádně doufám, že vás tag zaujme a třeba se ho taky zúčastníte :) Moc by pro mě znamenalo, kdybyste ve své verzi tagu odkázali na tento můj příspěvek :) (přece jen je to tak trochu slušnost, ačkoli nejsem tak úplně autorem, tak tato česká verze pochází ode mě. Zombie apokalypse book tag se taky rozšířil parádně,ale později už se nedalo zjistit odkud přišel (hm? :) :D)
Takže jdeme na samotný tag:

Would you rather, neboli trochu kostrbatě Raději byste...
Neboli vždy dostanete dvě možnosti odpovědi a jednu z nich si musíte vybrat :)
Zdroj
1) Četli jen trilogie, nebo knihy, jež nejsou součástí žádné série?

Hned první otázka je dost těžká, ale asi budu muset říct trilogie. A to hned ze dvou důvodů. Je totiž pěkné, když můžete s postavami, které jste si oblíbili strávit více času a příběh se snadněji rozvine trochu do hloubky. Pak je tu druhá strana mince. Hodně autorů se v dnešní době snaží z úspěchu své knihy vyždímat co nejvíce a tak téměř všechny knihy cpou do sérií. Někdy je to sice na škodu, ale co se dá dělat. Takže by se mohlo stát, že kdybych četla jen nesériové knížky, tak by mi brzo došly! :D Hodně mých oblíbených knih jsou série. Mám ráda i samostatně stojící knihy, ale když si musím vybrat...

2) Pouze mužské, nebo ženské autory?

Celý tenhla tag je tak trochu jako Sophiina volba :D Když jsem koukala na svou knihovnu, tak mám poměr autorů ženy/muži takřka vyrovnaný. Když jsem se koukla na goodreads, tak v mých oblíbených autorech je skóre 6:3 ve prospěch mužů. Takže se omlouvám ženám. Miluju jejich knihy. Asi jich ženy píšou víc, ale mužští prostě vědí jak na to! ;)

3) Nakupovali pouze v kamenném obchodě, nebo na internetu?

V tomto případě dávám jednoznačně přednost nakupování v kamenném obchodě, protože na internetu téměř nenakupuji. Pouze na bookdepository (neberte mě špatně, mám hrozně ráda dostávání balíčků, ale ve většině případů se mi zásilka s poštovným rozhodně nevyplatí ;))

4) Aby knihy byly zfilmovány, nebo natočeny jako seriál?

V seriálu je víc prostoru a mohl by teoreticky obsáhnout celou knihu. Ne že půlku děje osekají jako pro film. Ale jen takové britské série by to chtělo :) Maximálně deset dílů

5) Přečetli 5 stránek denně, nebo 5 knih týdně?

Eeee...haló? Kdybych toho byla schopná (časově), tak ráda přečtu pět knih týdně! :D Kdo by to vydržel, pouze pět stránek denně?

6) Byli profesionálním recenzentem, nebo autorem?

Tak chtěla bych psát knížky. Asi každý knihomol někdy snil o tom, jaké by to bylo, kdyby vydal vlastní knížku. Ale nejspíš nemám ten dar slova a ani nápad. Bohužel. Zato být recenzent by mi myslím šlo. Mohla bych v tom být fakt dobrá :) A bavilo by mě to. Navíc bych svou prací mohla spousta lidí přivést ke skvělým knihám :)

7) Četli znovu a znovu dokola svých 20 nejoblíbenějších knih, nebo pouze nové knihy, které jste ještě nečetli?

Tohle je nefér. Já zbožňuju své re-readingy!!! Ale život je dlouhý a mých milých 20 knih by se mi asi brzy zprotivilo, kdybych je četla pořád dokola. Takže hurá do objevování nových oblíbených knih!

8) Byli knihovníkem, nebo knihkupcem?

Pravděpodobně bych zvolila knihkupce. Všechny novinky okamžitě po ruce. Voňavé nové knihy a k mé aktuální posedlosti vlastními knihami se to hodí mnohem víc. Knihovny mají hodně do sebe, ale už jsem dloooouho v žádné nebyla.

9) Četli jen svůj oblíbený žánr, nebo všechny žánry kromě svého oblíbeného?

Nejsem si jistá, jestli mám nějaký vyloženě oblíbený žánr, ale číst knihy jen jednoho druhu by mě určitě omrzelo, takže bych se o jeden ochudila celkem ochotně a prozkoumávala taje nových.

10) Pouze fyzické výtisky knih, nebo e-knihy?

E-knihy mám ráda. Nedám na svůj Kindle dopustit, ale rozhodně bych se jich vzdala ve prospěch fyzických knih, které jsou sice nepraktické na skladování, ale zase voní a jsou prostě nádherné :)

Takže to byly všechny otázky tohoto tagu, snad jste si otázky i odpovědi užili, doufám že se zapojíte a nezapomeňte mi napsat odkaz na své verze! Ráda se kouknu!

Mějte se krásně, já jdu pokračovat v učení se na zkoušku, která mi zbývá z letního semestru :(
Share:

10 komentářů:

  1. Zkusila jsem se nad těmi otázkami taky zapřemýšlet. Nerozepsala jsem se sice tolik jako ty, ale je to zde. http://bookthiefka-roxane.blogspot.cz/2014/08/would-you-rather-tag-radeji-byste.html
    :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to jsou pořádně záludné otázky :D Já jsem v tomhle ohledu hrozně nerozhodná, takže bych určitě hned na několik z nich nebyla schopná jednoznačně odpovědět :) Ty jsi se s tím ale hezky poprala :)
    A držím palce na zkoušku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, jak si má člověk vybrat mezi dvěma, nebo nedejbože více možnostmi, tak je to peklo. Navíc když jsou obě možnosti super! :D
      Díky :)
      A díky :) Snad to zvládnu...

      Vymazat
  3. Jsi skvělá, že jsi ho přeložila a bude se díky tobě moci zapojit víc lidí :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je naprosto skvely TAG, taky se do nej s odkazem na tebe pustim :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jupí! :) Těším se, až si ho u tebe přečtu :)

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Paráda :) Jak jednou člověk začne s tagy, tak už nemůže přestat, že? :) :D

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři