24. 7. 2014

Top týdne #16

Účastním se projektu/meme/čehosi s názvem Top týdne. Původním autorem je Luu
Úkolem je sestavit 52 žebříčků o 10 položkách na nejrůznější témata. Je to zamýšleno tak, že po celý rok budete každý týden přidávat jeden žebříček (52 týdnů = 52 žebříčků = jeden rok)
Téma číslo 16 zní 

NEJEMOTIVNĚJŠÍ PŘÍBĚHY

Já vím, že většinu čtenářů už tohle meme ani nebaví a to hlavně z důvodu, že asi píšu ty nejočekávanější knížky a vlastně pořád ty samé dokola, ale víte co? Mně to nevadí :) Mně se to líbí a píšu to z velké části hlavně pro sebe. Tak

Předpokládám, že emotivní příběhy by v tomto smyslu mělo znamenat nejsmutnější (možná ne), ale já to každopádně pojmu tak, že ve mně daná knížka dokázala vyvolat jakékoliv emoce. Ať už smutek až pláč, nebo radost, pobavení nebo mi prostě jen vykouzlila úsměv na tváři.

1) Než jsem tě poznala (Jojo Moyes)
Jedna z nejhezčích knížek co jsem kdy četla. A ano, poplakala jsem si slušně. Ale pláči předcházely i nějaké ty radostné okamžiky. Ne že ne.


2) Seznam tajných přání (Lori Nelson Spielman)
Moc a moc milá knížka, která byla místy smutná, ale častěji jsem si nemohla pomoc a křenila se u ní jak praštěná. Hlavně při scénami s jistým právníkem :)


3) Harry Potter a Relikvie smrti (J.K. Rowling)
S touhle knížkou skončila jedna dlouhá a krásná etapa mého života. Už nikdy žádný Potter, vážně? Neeeeee!!!! (teď teda J.K.Rowling napsala 1500 slov z pera Rity Holoubkové, ze života 30letého HP, který se poflakuje na mistrovství světa ve famfrpále, což si rozhodně musím přečíst!)


4) Město z kostí (Cassandra Clare)
Jak já tu Clary nemám ráda. Čili emoce, kterou ve mě tato kniha vyvolává je vztek na naprosto nemožnou hlavní hrdinku, kterou jak se zdá považují všichni za geniální, ale já bych jí prostě propleskla za ten její přístup "nikomu neřeknu, že jdu někam kde je to fakt nebezpečný a samozřejmě že to zvládnu sama, ačkoli jsem mrňavá a nezkušená"


5) Polibek pro Annu (Stephanie Perkins)
Milá knížka, která vyvolá úsměv na rtech a pobavená chichotání. Také se tak trošku zamilujete do Saint Claira. Alespoň než poznáte Cricketa.


6) Čarodějky na cestách (Terry Pratchet)
Jestli se nepopadáte za břicho pokaždé když Stařenka Oggová zazpívá Ježčí píseň, nebo když bábi Zlopočasná nesouhlasně bručí, pak nevím, ale já tyhle čarodějky miluju.


7) Marley a já (John Grogan)
Nejprve jsem viděla film. Plakala jsem. A hodně. A pak jsem četla knížku. A taky jsem plakala. A u toho prostě brečí i kluci. Neznám nikoho, kdo by to zvládl bez jediné slzičky.


8) Hvězdy nám nepřály (John Green)
Dal mi zabrat hlavně film. Nicméně jak knižní předloha tak film jsou doslova nabité emocemi. Možná je tak ten příběh stavěn, že vás prostě musí dojmout. No a? Čte se to perfektně, no ne? :)


9) Mládí v hajzlu (C.D. Payne)
Už si přesně nepamatuju detaily a zápletky této série, ale pamatuju si, že je zábavná. Hodně.


10) Nebezpečná láska (Kateřina Petrusová)
Slovo láska je už v názvu. Emocí je tam hromada. Ale za těmi všemi láskami je i perfektní příběh.


Jaká kniha ve vás v poslední době dokázala vyvolat silné emoce? :)
Share:

6 komentářů:

  1. Mě náhodou u Tebe tohle meme hrozně baví, vždycky skvěle vybereš a s většinou souhlasím. Než jsem Tě poznala jsem ořvala smíchy i pláčem, to samé Seznam tajných přání :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jeeee taky zazivas konec jedne ery zivota, te Pottrovske :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano :( vyrostla jsem s ním. Jsem TA generace. Ta která byla skoro stejně stará jako Harry, když jsem ho četla...je mi smutno :( :D

      Vymazat
  3. Nebezpečnou lásku bych taky zvolila. Ta byla úžasná! :D Polibek pro Annu se mi taky moc líbil. :) A Seznam tajných přání bych si moc ráda přečetla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Seznam je vážně krásný :) Doporučuju ti ho. Vřele :) Zvlášť pokud se ti líbil Polibek pro Annu a Nebezpečná láska :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři