2. 6. 2014

Top týdne #11

Účastním se projektu/meme/čehosi s názvem Top týdne. Původním autorem je Luu
Úkolem je sestavit 52 žebříčků o 10 položkách na nejrůznější témata. Je to zamýšleno tak, že po celý rok budete každý týden přidávat jeden žebříček (52 týdnů = 52 žebříčků = jeden rok)
Téma číslo 11 zní

FIKTIVNÍ MÍSTA

1) Bradavice (HP)
To asi nikoho nemůže překvapit a možná už to začíná být kapánek ohrané, ale kdo by se proboha nechtěl podívat do nejlepší Školy čar a kouzel? Se všemi těmi zajímavými hodinami přeměňování, kouzelných formulí, famfrpálu a lektvarů (to je přece něco jako chemie, takže jasný favorit!). Pokecat s McGonagallovou a zajít za Haridem do jeho hájenky. Ach....

2) Základna CHERUB
Chci jít na základní výcvik. Sice bych odpadla tak za dva dny a Large bych tím krumpáčem přetáhla mnohem dřív, ale asi by to stálo za to! Teď už jsem na CHERUB stejně moc stará :( Ale to na Bradavice ostatně taky :D 

3) Základna Sečtělých (Divergence)
Ukamenujte mě, ale nezní to prostě božsky? Takový spousta knih a taková spousta knihomolů, se kterými můžete všechno co jste četli probrat, na dosah ruky? To je paráda!


4) Deltora (Deltora)
Tohle království se mi vždycky hodně líbilo. Teda bylo by lepší se tam dostat za časů, kdy ho nešikanoval Pán stínů, ale nic není dokonalé, že? :)



5) Tam někde před stamiliony let (Predátoři - Miroslav Žamboch)
Tahle knížka je moje nejoblíbenější od Žambocha nejen kvůli celému příběhu, ale i kvůli lokaci. Nikdy jsem se o dinosaury nezajímala, ale nelákalo by vás se podívat do dob, kdy žili a vidět je přímo v akci? Ačkoli taková výprava se může pěkně zvrhnout...

6) Oasis (Ready player one)
Asi bych nechtěla, aby to byla jediná možnost jak prožít zábavný život, ale rozhodně mi to přišlo hodně promakané a vážně bych se do Oasis strašně moc chtěla dostat. A samozřejmě najít zlaté vejce...

7) Základna H.I.V.E. 
Asi nemám moc potenciál stát se skvělým zločincem, ale stejně bych se tam vážně ráda podívala! 

8) Idris (Nástroje smrti)
Tam musí být vážně nádherně!!

9) Lancre (Zeměplocha)
Hrozně bych chtěla pokecat s Bábi Zlopočasnou!


10) Uglyville (Oškliví)
Ani tak nejde o to, že bych nějak toužila žít v tom světě, ale hrozně bych si chtěla zkusit létat na prkně. Musí to být vážně vzrůšo!!!

Na jaká fiktivní, nebo i skutečná, v knihách popsaná místa byste se podívali rádi vy? :)
Share:

4 komentáře:

  1. Bradavice jsou jasná jednička! :) Na Cherubáckým výcviku bys vydržela dva dny? Tak to jsi dobrá, já bych skončila ještě ten den, co bych tam došla :D A Ready player one bych si už měla taky přečíst, strašně mě to láká :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak kdyby před tím výcvikem předcházel nějaký ten trénink, tak bych snad dva dny nějak překlepala :D Pak bych si radši zlomila ruku, nebo tak něco, jinak by mě určitě donutili vlézt do řeky plný hadů, nebo nějaká podobná hrůznost :D Ready player one je nejlepší!! Rozhodně přečti :) Pro mě je to objev roku 2012 a asi si ji letos v létě přečtu znova :)

      Vymazat
  2. Chjo já jsem fakt outsider, většinu z toho vůbec neznám :( :D Bradavice jsou jasné, kdo by tam nechtěl, kecá! :) A Ready player one jsem začala číst a pak odložila kvůli něčemu už před půl rokem, ostuda, bylo to zajímavý, takže hned jak bude příležitost přečtu, láká mě už další člověk na ní! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsi outsider! :) Já se právě snažila vybrat i nějaká ne tak profláklá místa (teda pro ěm jsou skutečně jedny z nejoblíbenějších, ale nejsou to taková ta úplně známá, z knížek, co čtou všichni, protože to je zrovna nové a populární) :)
      Ready player one je nutnost! :)
      A aspoň nějaký ten Pratchett taky! :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři