28. 5. 2014

Archiv - Victoria Schwab

Archiv byl fajn. Měla jsem velká očekávání. A tím myslím fakt VELKÁ! A nemůžu říct, že by mě Archiv zklamal, to ne, ale nenaplnil ani ta přehnaná očekávání. Čekala jsem něco ve stylu Nonstop knihkupectví pana Penumbry.
Archiv je místo, kam se do přihrádek ukládají ke spánku Historie. Historie jsou odrazy lidí, kteří již nejsou mezi námi. Jsou to lidé, ale zároveň už nejsou sami sebou. Čas od času se taková Historie probudí a díky zmatku, který po čase pocítí, kvůli svému stavu (přece jen probudit se po tom, co umřete a být v nějaké podivné tmavé chodbě se spoustou dveří, to je trochu šok) nad sebou začnou ztrácet kontrolu a mohou být nebezpečné. A od toho jsou tu Správci. Správci, jako je Mackenzie Bishopová. Ti mají za úkol Historie chytit a vrátit zpět na místo kam patří. Klíčem který nosí stále při sobě si otevřou dveře do Úžin (a takových dveří je všude po světě spousta) a tam chytají Historie. To ovšem není vždy tak jednoduché. Zvlášť na takovém místě jako je bývalý hotel Coronado, kam se Kenzie zrovna nastěhovala. S probuzenými Historiemi jako by se roztrhl pytel. Na Kenziině seznamu se objevují jako na běžícím páse a sotva se zbaví jedné, přibudou další dvě. Kenzie nemá moc přátel, jen kámošku Lyndsey a teď i Wesleyho. Kluka s očními linkami, který zní jako rockový koncert. Kenzie totiž může číst v lidech a věcech, pokud se jich dotkne. To je jeden z darů/prokletí Správců.
V Úžinách (místo, kde se zjevují probuzené historie) se objeví Owen. Chlapec s bílými vlasy, který je naprosto klidný. Na Historii až nepřirozeně. Kenzie vše začne přerůstat přes hlavu. Navíc se ještě stále nevyrovnala se smrtí svého malého bratříčka Bena, který zemřel sotva před rokem. Často koketuje s myšlenkou, co by se stalo, kdyby unikla z Archivu právě Benova Historie.
Postupně se navíc začíná dozvídat čím dál více znepokojivých faktů o Archivu. Není to tam tak svaté, jak to vypadá.
Postava Kenzie nebyla to nejlepší na Archivu. Tím byl Wesley. Neskutečně vtipný a milý sympaťák, možná trochu moc posedlý svými vlasy. Ale má k tomu svůj důvod. A dalším, kvůli komu stojí za to číst Archiv je Roland, jeden z Knihovníků Archivu. Týpek s červenými Converskami.

Čtvrtá (nebo spíš třetí a půltá) hvězdička je právě za tyhle dva chlapy, kteří jsou na Archivu tím nejzábavnějším. Knížku můžu rozhodně doporučit. Není to vůbec špatné, jen mi chvilku trvalo si zvyknout na styl psaní. Nejen kvůli prolínajícím se vzpomínkám na minulost a přítomností. To bylo oddělené velice zřetelně, ale prostě celý styl vyprávění byl jiný, než na co jsem zvyklá. Čtěte, čtěte, nebudete litovat!
P.S.: Obálka je krásná a vnitřní desky ještě krásnější!!! :)
Share:

2 komentáře:

  1. Zní to opravdu zajímavě :) Docela ráda bych si to někdy přečetla :) A Nonstop knihkupectví pana Penumbry super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to fajn :) Čekala jsem od toho víc, ale nejsem zklamaná :) Nonstop knihkupectví se mi možná líbilo víc. I když je to nesrovnatelné :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři