6. 2. 2019

Sklenice srdíček - Jennifer Hillier

Čtrnáct let od zmizení Angely Wongové jsou nalezeny její ostatky. Rozřezané kousky těla jsou roztroušeny v mělkých hrobech nedaleko domu Angeliny někdejší nejlepší kamarádky Geo, která se po takové době konečně rozhodla přiznat, jakou roli sehrála v Angelině případu. Za Angelinu a další tři vraždy je odsouzen Calvin James přezdívaný Škrtič ze Sweetbay, někdejší milenec Geo. Však ani ona sama není bez viny a má za své činy strávit pět let ve vězení. Zatímco Geo si svůj trest odpykává, Calvin krátce po svém odsouzení z vězení uniká. Kaiser Brody, středoškolský kamarád Geo a Angely, nyní úspěšný detektiv se obává, že by Geo po svém propuštění mohla být v nebezpečí. A když se nedaleko místa nálezu Angeliných kostí začnou objevovat další těla, je si jist, že Calvin James opět řádí a bojí se, že Geo by mohla být jeho další obětí.

Angela, Geo a Kaiser. Nerozlučná trojka. Nejkrásnější holka ze školy, její nejlepší kámoška a kluk, který je do jedné z nich zamilovaný. Přesto jim to klape. Angela je panovačná, ale upřímná. Geo je oproti Anglele zakřiknutá, ale věrná. Kaiser je smířlivý typ, který kámošky usměrňuje, aby si nevytrhaly vlasy kvůli malichernostem. Až do toho osudného večera se všechno zdá normální. Kdyby tak Geo nikdy nepotkala Calvina. Kdyby se nevykašlala na přátelství. Kdyby dala na hlas rozumu, nikdy se nemuselo stát to nejhorší.

Jennifer Hillier zaujala české čtenáře už knihami Pronásledovná, Wonderland: Země divů a Řezník. Její nelítostnost, zvrácenost a smysl pro nechutné detaily zaujmou nejednoho milovníka thrillerů a detektivek, protože ona se opravdu s ničím nemaže. Autorka své dějově nesouvisející příběhy zasazuje do polofiktivního světa pacifického Severozápadu a pozornější čtenáři mezi knihami objeví i drobné, i když nepodstatné spojitosti, jež jsou spíš přátelským zamáváním pro věrné fanoušky, než že by byly nějak podstatné pro jednotlivé zápletky.

Sklenice srdíček je oproti ostatním dvěma knížkám poměrně mírná a soustředí se mimo těch opravdu dramatických a násilných chvil i na vnitřní rozpoložení postav, citlivě se zabývá problematikou první lásky, toxických vztahů a toho, jak člověka na celý život ovlivní události, které si nemyslí, že by se jej mohly někdy týkat.

V příběhu se prolíná přítomnost s minulostí a vy pomalu pronikáte do událostí té osudné noci i všemu, co jí bezprostředně předcházelo. Podíváte se zpátky do kolotoče středoškolských dramat a večírků, do soudní síně, do ženské věznice, do místa, kde Geo vyrůstala a kde jí nyní nikdo nemůže přijít na jméno i do období první velké lásky a okouzlení jiným člověkem.

Sklenice srdíček pro fanoušky Jennifer Hillier lehce zaostává za předchozími knihami co se týče násilí, surovosti a nulového filtru nechutností, nicméně zase obsahuje jiné kvality, které milovníci thrillerů v knihách vyhledávají. Skvěle se čte, je napínavá, pomalé odlupování jednotlivých vrstev příběhu čtenáře udržuje neustále v pozoru a zajímavá postava hlavní hrdinky, kterou chcete vidět jako zneužitou chudinku, ale která jí tak úplně není, vás bude bavit s každou stránkou víc. Sklenice srdíček potěší milovníky autorčiny tvorby zase trochu jinak, než předchozí knížky, ale rozhodně nebudete litovat času, který jste s ní strávili, i když od ní možná budete očekávat něco lehce odlišného, než nakonec dostanete. Hillier je Hiller a vy si nebudete moci pomoci, ale hned po dočtení budete litovat, že od ní nemáte po ruce hned něco dalšího. Protože ona vás zkrátka uhrane čímkoli, co napíše.

80 %

Sklenici srdíček, stejně jako předchozí knihy Jennifer Hillier vydalo nakladatelství Baronet, které mi také poskytlo recenzní výtisk. Tímto bych ráda vyjádřila svůj dík.

Sklenici srdíček seženete snadno na webu Baronetu.
Share:

8 komentářů:

  1. Od této autorky mám doma Řezníka, na kterého se chystám už hodně dlouho. Sklenice srdíček vypadá neméně zajímavě, určitě se po knížce podívám a zařadím ji do pomaturitní četby. :)

    Fandom Before Blood

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řezník je jeden z nejlepších thrillerů, který jsem kdy četla :) Doporučují posunout na seznamu k přečtení hooodně nahoru :)

      Vymazat
  2. Super recenze. Musím ale říct, že kniha má dost děsivou obálku... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      Mně by paradoxně přišla možná děsivější bez toho srdíčka na rtech :D

      Vymazat
  3. Pobavilo mě, že knihu hodnotíš jako mírnou. Pro mě by to byl docela horor asi. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je mírná pro někoho, kdo běžně čte surové a krvavé thrillery a lítající vnitřnosti v knihách mu se žaludkem už nic nedělají :D Pro příznivce ostatních žánrů to je možná docela drsné :D

      Vymazat
  4. Ehm, jakže dlouho mám od autorky Wonderland? :D To je katastrofa. Úplně si pamatuju, jak jsem hned po přečtení recenze klikla na odkaz a objednala :D Já jsem ztracený případ. Zní to opět strašně dobře! Musím s tím něco udělat. Skvelá recenze.
    Na konci mi došlo, že jsem Pronásledovanou vlastně četla, já si to vůbec nepamatuju ale!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přibližně tři roky :D :D
      To jsme všichni, to ani nemá cenu komentovat. Jak dlouho já mám některé knihy a musela jsem je mít okamžitě a nečetla jsem je nakonec?
      Děkuji :)
      Četla? :) No vidíš! Já bych si ji teda taky ráda zopákla!

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři