14. 6. 2017

Déšť smývá stopy - Mikaela Bley

Na Stockholm se snáší nepřetržité provazy deště a nevypadá to, že by pochmurné počasí mělo v nejbližších dnech skončit. Voda zaplavující ulice věstí tragédii. Osmiletá Lycke se beze stopy ztrácí u tenisové haly, od které ji nikdo z rodičů po zrušeném tréninku nevyzvedl. Helena a Harald jsou rozvedení, Harald si založil novou rodinu, s krásnou a o dvanáct let mladší ženou, která Haraldův předchozí život a dceru, která je jeho neustálou připomínkou, nemůže vystát. Děti vycítí více, než si dospělí myslí a Lycke tak trpí ve střídavé péči, má pocit, že vlastně nikam nepatří a že o ni nikde pořádně nestojí. Jediný, ke komu měla Lycke blízký vztah je chůva Mona, která jako jediná tichou a nemluvnou holčičku znala. Nyní je ale Lycke pryč a policie je bezradná. Kdo za její zmizení nese vinu?

Každý z okolí Lycke má nějaké tajemství. Nikdo z nich nemá pocit, že by zmizení holčičky byla jeho vina, a přesto je sžírá jistý neklid a netuší, jak se chovat před všudypřítomnými vlezlými novináři, kteří nemají nic lepšího na práci než čmuchat v cizím soukromí. Hlavní aktérkou je však Ellen, reportérka, která dostane příběh o zmizení Lycke na starost. Ellen je posedlá smrtí a zmizení osmileté dívky se jí osobně dotýká. Její minulost totiž není zrovna nejrůžovější, ačkoli její Porche ano. Ellen je odhodlaná Lycke najít, i kdyby jí to mělo stát život.

Recenze byla napsána pro web cbdb.cz. Její kompletní znění naleznete zde.
Za recenzní výtisk bych touto cestou ráda poděkovala webu cbdb.cz a nakladatelství Motto.
Share:

2 komentáře:

  1. Pááni, ta anotace zní tak strašně dobře, škoda, že to potenciál úplně nenaplní, ale dávám do hledáčku, jinak mě to vážně moc nalákalo a o knížce jsem vůbec neslyšela :) Skvělá recezne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě. Znělo to suprově a nakonec je to spíš bublina. Ale tak průměrné knížky potřebujeme, abychom ocenili ty skvělé :)
      Díky!

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři