17. 11. 2017

Čekání na smrt - Lisa Jackson (Alvarezová & Pescoliová #7)

Detektiv Pescoliová bude už za pár týdnů novopečenou matkou. Její dvě dospívající děti nejsou z těhotenství své bezmála čtyřicetileté matky nadšené a ani sama Regan nehodlá v nejbližší době odevzdat odznak a služební zbraň. Místo toho, aby se chystala na mateřskou se po hlavě vrhá do vyšetřování. Medvědím brodem se totiž šíří zvěsti o výskytu Bigfoota, který údajně napadá dospívající dívky. Svědkem jeho řádění se stává i Reganina sedmnáctiletá dcera Bianca, která při úprku před touto bájnou stvůrou nešťastnou náhodou narazí na mrtvé tělo své spolužačky. Těhotná dívka je jen první z několika obětí umírajících za záhadných okolností. Kromě intenzivního policejního pátrání se strhává navíc mediální bouře. Bianca se stává tváří reality show slavného režiséra, který přijíždí do Medvědího brodu, aby ve spolupráci s klubem nadšenců věřících v existenci Sasquatche natočil pár epizod o Medvědím brodu a výskytu Bigfoota v této oblasti. Pragmaticky uvažující detektivové nemají z médií těžících z neštěstí druhých velkou radost a o to intenzivněji pátrají po viníkovi série vražd.

Pescoliová je naprosto oddaná své práci. I když si i normálně váží svého zdravého úsudku a dá na pocity a dojmy, její hormony rozbouřená mysl je v těhotenství v takovém střehu, jako nikdy dřív. Oproti tomu její parťačka Alvarezová bere v potaz jen hmatatelné důkazy a čistou logiku. Pro ni zkrátka bájná stvoření typu Yettiho jako hlavního podezřelého v případu vraždy nepřipadají v úvahu. Ani romanticky uvažující Pescoliová však byť na minutu nevěří tomu, že by se v Medvědím brodě objevil Bigfoot napadající puberťačky. Pouštějí se proto společně do honu na mladé výtržníky. S výslechy to nemají jednoduché. Rodiče podezřelých jsou často vlivní lidé, kteří si své soukromí a svou pověst chrání zuby nehty a ve svých dětech vidí naprosté svatoušky. Někdo z nich je však podle policejního dua vlkem v rouše beránčím. Pescoliová a Alvarezová jsou odhodlané záhadě přijít na kloub za každou cenu. I kdyby měly nasadit vlastní krk.

Recenze byla napsána pro web cbdb.cz. Její kompletní znění naleznete zde.
Za recenzní výtisk bych touto cestou ráda poděkovala webu cbdb.cz a nakladatelství Domino.
Share:

2 komentáře:

  1. Sedmý díl, no já se zblázním :D Jak jinak, než že po Lise pokukuju už nějakou chvilku a už jsem ti to určitě psala i u nějaké předchozí recenze této autorky! Co dodat, recenze napsaná opět tak, že prostě hned chceš číst :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj, tady ani já nemám přečtené všechny :D Ale chtěla bych to napravit :)
      Díky ♥

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři