14. 10. 2017

Manželský pakt - Michelle Richmond

Alice a Jake nedlouho po svatbě dostanou nabídku vstoupit do organizace s názvem Pakt. Zakladatelka Paktu si dala za úkol chránit instituci manželství a udržet partnery spolu po celý život a za každou cenu ve šťastném a bezchybném svazku. V Paktu platí mnoho pravidel jako například povinnost za každých okolností vzít telefon, když vám volá váš partner, každý měsíc svého milovaného obdarovat nějakou nečekanou drobností nebo jednou za tři měsíce vyjet pouze ve dvou na krátký výlet nebo dovolenou. A hlavně nikomu neříkat o Paktu. To nezní tak složitě, když má být cenou dokonalé a celoživotně šťastné manželství a odměnou jsou luxusní večírky a hromada přátel. Jenže pak jsou tady tresty. A nemožnost z Paktu vystoupit.

Jake je terapeut a pro svou práci se dokáže opravdu nadchnout. Své manželství však bere ještě mnohem vážněji. Alici miluje nade vše a snesl by jí modré z nebe. Svatba byla jeho nápad, ale nyní si vyčítá, že Alici požádal o ruku z nesprávných důvodů. Chtěl si svou přítelkyni tak trochu pojistit, aby mu nefrnkla za svým předchozím stylem života. Příslib členství Paktu, o které Alice zdá se velice stojí, bere Jake jako vykoupení za svůj pocit viny. Alice má za sebou divokou a nespoutanou minulost. Roky byla zpěvačkou rockové kapely a její vztahy by medaili za dlouhé trvání ani hloubku rozhodně nevyhrály. Nyní je po sérii nešťastných životních událostí úspěšnou právničkou a vztah s Jakem její volnomyšlenkářskou povahu trochu uklidnil. Alice a Jake se rozhodnou do Paktu vstoupit, podepsat sérii složitě vyhlížejících dokumentů a zvědavě se pouštějí do studia Manuálu, který do Paktu, potažmo do manželství vnáší principy britského práva. Záhy zjišťují, že vše možná nebude tak sluníčkově pozitivní a nevinně dobromyslné, jak by se mohlo zdát ze základního výkladu, kterého se jim o Paktu dostalo. A že spíše než paktem je organizace fanatickým kultem, který není snadné přechytračit.

Recenze byla napsána pro web cbdb.cz. Její kompletní znění naleznete zde.
Za recenzní výtisk bych touto cestou ráda poděkovala webu cbdb.cz a nakladatelství Domino.
Share:

8 komentářů:

  1. Moc pěkná recenze :) Kniha by mi měla přijít, tak už se těším, až se do ní pustím :)

    OdpovědětVymazat
  2. To mi přijde hodně zajímavé. Leontýna

    OdpovědětVymazat
  3. Pani, o knizce jsem neslysela a vypada teda skvele :) Pakt mi prijde desivy uz svoji myslenkou, pokud nektere ty veci nejdou prirozene, tak nevim, a trestat za nedodrzeni? Myslim, ze to muze byt poradna jizda. A tvoje recenze to jen potvrzuje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neslyšela? Tak to je škoda, protože tohle byla zkrátka pecka. Domino je srdcovka ♥

      Vymazat
  4. O knize jsem neslyšela, ale páni! Zní originálně, zajímavě a jednoduše skvěle! Co nejdřív se po ní podívám. Manželský pakt si musím přečíst :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je skvělá, na Domino je v tomhle ohledu prostě spoleh a ať vybereš cokoli, tak nešlápneš vedle :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři