22. 8. 2017

Dobré duše - Irena Obermannová

Geniální šachistka Alice Šíma přijíždí do bývalého sklářského městečka Vlčí Úpice odehrát lokální simultánku s místním šachovým kroužkem. Za normálních okolností by se u podobné záležitosti ani nezapotila. Situace se však změní v momentě, kdy doslova zakopne o mrtvolu starostky Vlčí Úpice. Z vlastní iniciativy rozjede pátrání a proniká do četných tajemství jednotlivých obyvatel i celé komunity.

Šachová jednička Alice, dcera jedné velmi úspěšné modelky je trochu jiná než ostatní. Sociální cítění jí do vínku dáno nebylo, jakoukoli mezilidskou interakci analyzuje z racionálního pohledu a na základě předchozí zkušenosti, nikoli pomocí empatie či jakékoli emoce. Kouří doutníky, v hlavě se jí neustále přehrávají šachové tahy, svět vidí černobíle podobný šachovnici, o sexu se vzdělává z drsného porna a dočasně bydlí v bordelu. Do Vlčí Úpice přijíždí se svým trenérem Jonášem, který je také jejím jediným opravdovým přítelem, jež zajišťuje, aby Alice nikým nebyla špatně pochopena a stará se o její psychické i fyzické zdraví. Alice má od něj zakázáno hrát šachy sama se sebou, a naopak ji nutí běhat, protože jí to prospívá hlavně po stránce duševní. Když si však Alice postaví hlavu, nehne s ní ani Jonáš a nezbývá mu než ji v jejím odhodlání podpořit.

Recenze byla napsána pro web cbdb.cz. Její kompletní znění naleznete zde.
Za recenzní výtisk bych touto cestou ráda poděkovala webu cbdb.cz a nakladatelství Motto.
Share:

2 komentáře:

  1. Tohle mě (naštěstí) nějak vůbec neláká, i když se o knížce poměrně hodně mluvilo. Já nevím, ale asi mám nějak problém se samotnou autorkou, i když taky úplně přesně nevím proč, někdy je to takový pocit prostě :D A bohužel to asi ovlivňuje i můj pohled na její tvorbu. I když to v tvojí recenzi zní docela zajímavě, nechám si to ujít :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já asi nikdy jindy neměla chuť si od ní cokoli přečíst, ale tohle mě zaujalo :) Nicméně prostě to je průměr :)
      Člověk nemusí číst všechno, nemusíš mít výčitky :) :D Výjimečně

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři