2. 5. 2017

Chladná krev - Lisa Jackson (New Orelans #2)

Olivia Benchettová zdědila po své babičce dar vidění. Většinou se její vize omezovaly na rozmazané, ničím zajímavé obrazy. Poslední dobou však přicházejí ve spánku, jsou čím dál tím konkrétnější a stávají se děsivě realistickými nočními můrami o brutálních vraždách. Olivia se pokusí svěřit policii. Jejich skepse však samozřejmě nezná hranic. Aspoň do chvíle, než najdou místo činu přesně v té podobě, v jaké je bláznivka z bažiny, jak Olivii přezdívají, popsala. Jak, si mohla být tak jistá detaily, pokud by sama nevraždila, nebo nebyla skutečně obdařena parapsychologickými schopnostmi?

Olivia se na sklonku života své babičky stěhuje zpět do domu, kde vyrostla a kde ji právě babička Gin vychovala. Její dětství s matkou neschopnou lásky, jejími neustále přicházejícími a odcházejícími partnery a bez otce nestálo za nic a jediné její radostné vzpomínky se pojí právě s babičkou, která, ač vzorná katolička, jako jediná Oliviiným historkám o vizích věřila a podporovala je. Sama totiž koketovala s vúdú, vykládala tarot a četla budoucnost z čajových lístků. Nyní už je však Olivia na svá děsivá vidění sama a jak se zdá, je jediným svědkem vražd, které podle všeho páchá kněz ve jménu Boha. Detektivové Bentz a Montoya se nemohou ubránit pocitu déja vu a do vyšetřování se vrhají po hlavě.
Recenze byla napsána pro web cbdb.cz. Její kompletní znění si můžete přečíst zde.

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji serveru cbdb.cz a nakladatelství Domino.
Share:

2 komentáře:

  1. No jo, zní to opravdu moc dobře. Jedeš neskutečnou rychlostí ty knížky, kroť to, ať stíháme všechno dohánět :D
    A co se konců někdy týká, tak mám taky často pocit, že je to strašně uspěchané. Celou dobu má knížka skvělé tempo, otáčíš stránky, chceš vědět, co bude dál a najednou bum, konec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle už jsem četla dávno, jen jsem je nějak nestíhala dávat na blog ty recenze :D ostuda no...

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři