13. 2. 2017

Ďábelské hry - Angela Marsons (Kim Stone #2)

Kim a její tým se opět pouštějí do neúnavné a nikdy nekončící práce. Po okolí zřejmě řádí nebezpečný a zvrácený pedofil, který si ve svém vlastním sklepě zřídil hnízdečko zvrhlosti. Co hůř, na své choutky zahrnující jeho vlastní malé holčičky nebyl sám. Po dalším úchylném pachateli však nezůstalo prakticky nic, s čím by policie mohla pracovat a metoda výslechů je v tomto případě nepoužitelná. Mimo to je v jedné zaneřáděné vedlejší uličce nalezen brutálně pobodaný bývalý usvědčený zločinec, kterého nedávno propustili z vězení. Z činu přímo čiší pomsta, takže se zdá, že motiv a pachatel jsou naprosto jasní. Nakonec to však samozřejmě tak jednoduché není.

Kim je stále ta rozzlobená malá žena, která si prožila svoje. Její jizvy jsou tak hluboké, že se pravděpodobně nikdy nevyléčí a její povaha navždycky zůstane na té melancholicky odhodlané a preventivně nakrknuté části spektra. Od lidí si drží odstup, protože ví, že ti, kteří by měli milovat nejvíce umí natropit největší paseku. To ostatně dokazuje i současně aktuální případ s pedofilem, který Kim rozlítí víc, než cokoli co zatím za svou kariéru viděla. Zločinci by se měli mít od této chvíle na pozoru, protože Kim je jako buldok, když se kousne, tak už nepustí, i kdyby to mělo znamenat její smrt.
Vraždy a zneužívání nejsou tím jediným, o co v Ďábelských hrách jde. Situace se zamotává, když se do hry dostává i Alex, psycholožka, která dává do kupy pacienty, kterým byla terapie nařízena soudně. Kim navíc začíná mít pocit, že po ní někdo jde a usiluje o její život. A není tak daleko od pravdy.

Ďábelské hry vás přenesou zpět do Black Country přímo do centra dění, jako kdyby se mezi prvním a druhým dílem žádný čas neodehrál. Okamžitě se přizpůsobíte zběsilému tempu příběhu a fascinovaně sledujete všechny ty propletené dějové linie, jednu šílenější a pokřivenější než druhou. Vyprávění se ujímá samozřejmě Kim a na druhé straně barikády pak stojí právě psycholožka Alex, z jejíhož uvažování vám bude běhat mráz po zádech.

Popisné pasáže jsou přesně tak obrazotvorné, aby nezačaly být rozvlekle zdlouhavé, akční scény jsou správně nervydrásající a ponuré depresivní momenty vám vykouzlí knedlík v krku. Dialogy jsou uvěřitelné, postavy nemluví jako šroubovaní roboti a mají dokonce i reálné emoce, ne pouze divadelní grimasy, které neodpovídají skutečnosti.

Ďábelské hry zkrátka šlapou jako hodinky a nenechávají čtenáře na pochybách o naléhavosti touhy k pořízení dalšího dílu. S Kim se navzdory jejímu chladu sžíváte čím dál více a neskutečně jí fandíte v jejím úsilí pochytat všechny hajzlíky světa. Angela Marsons svým talentem k vybudování atmosféry a logicky vystavěné zápletky zkrátka nadchne každého milovníka detektivek. Děj i pozvolné rozuzlení máte šanci sledovat spolu s hrdiny a dovolíte si hádat, kdo, za tím vším stojí. To, že se pravděpodobně budete mýlit, je věc jiná. Během čtení cítíte stejnou měrou napětí, jako zhnusení nad tím, že podobní lidé opravdu chodí po světě a bez skrupulí páchají zvěrstva, která vás straší v nejhorších snech. Na postavách je dobře vidět, že ti nejnenápadnější zloduchové bývají ti nejhorší a po přečtení knihy vám zůstane pořádný zážitek a šílená husí kůže.

90%
Share:

4 komentáře:

  1. Mně se dvojka líbila ještě více než jednička. Alex byla prostě psychopatů král a byla to jízda. Někdy jsem nemohla ani uvěřit, co všechno dokážala a jak nemá žádnou duši :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně taky :)
      Největší! Já jsem z ní měla fakt husinu.... Br

      Vymazat
  2. Ty jedeš jako ďáběl, to je recenze za recenzí :)) Na autorku si budu muset posvítit, protože to zní opravdu skvěle a o knížkách je poměrně slyšet :) Tohle je moje krevní skupina, naprosto, ráda hádám a ráda se pletu, zvlášť, když přijde ten pravý šokující moment :) Jen doufám, že v prvním příspěvku není spoiler..Ale i kdyby, to asi zapomenu, než se k tomu dostanu :) Skvělá recenze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D A na tyto dvě jsem obzvlášť pyšná, protože jsem je psala hodně zpětně :D
      Je to super! Fakt zase jednou obsah, kterej nepokulhává za marketingem :)
      Neboj, to vážně není spoiler, je to patrné od její první kapitoly :)
      Díky ♥

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři