9. 10. 2016

Roštěnka - Alice Clayton (Nabíječ #2)

Caroline a Simon jsou nyní nerozlučná dvojka. Božské milování, nekonečné porozumění a samozřejmě cuketová buchta a jablečný koláč, to je jejich recept na štěstí. Kromě společně stráveného času se na jejich životě zatím nic moc nezměnilo. Se vším Simonovým cestováním a Carolininým blázincem v práci, jako by jim na starosti ani nezbýval čas. Jenže i dokonalosti je někdy příliš a pochybnosti, frustrace a neodůvodněná nespokojenost začínají vyvěrat na povrch. Jako by toho bylo málo, Caroline a její kamarádi se ocitají mezi dvěma mlýnskými kameny ohledně vztahu jistého spřáteleného páru. Dokáže tahle Kalifornská šestice vyřešit všechny své problémy a opět se vydat na svou cestu dokonale bezstarostným zbohatlickým životem?

V Roštěnce se vracíme ke Caroline, Simonovi alias Nabíječi, a jejich kamarádům Mimi, Ryanovi, Sophii a Neilovi a jejich prosluněným životům plným vzrušení. Jako by nic nemohlo pokazit sluníčkovou dokonalost jejich životů, snad až na jednu nevěru. Protože by přece bylo až příliš dokonalé, kdyby se daly dohromady tři nejlepší kamarádky s třemi nejlepšími kamarády. Nebo snad ne?

Postavy prochází obrovským vývojem, což se mi vzhledem k tomu, že tak to chodí i v životě, moc líbí. Caroline je, jako asi každá žena občas lehce hysterická a dramatická, ale na to si vyhrazujeme zvláštní právo. Mimi je pořád cákle romantická, Sophia a její smrtící sex-appeal útočí víc, než kdy dřív.

Alice Clayton sází na ověřený koncept. Její humor je bezkonkurenční a přesto, že si rozhodně nehraje na žádnou stydlivku, erotické scény jsou v jejím podání poměrně vkusně ztvárněny. Je jich tu také podstatně více, než v prvním díle a čtenáři se ani na minutu nenudí. Pořád se něco děje, příběh přirozeně plyne a autorka přitom zůstává věrná svému stylu.

Zběsile překotné tempo odtikávajících měsíců na prvních několika stránkách naznačuje, jak moc čas letí, když je v životě všechno tak nějak správně. Jenže jen tak si užívat a nepřemýšlet nad budoucností nelze do nekonečna. Roštěnka je mnohem dospělejší, než Nabíječ a Caroline se Simonem začínají řešit i jiná dilemata, než kterou místnost zvolit pro další milování a která poloha jim zatím zůstala zapovězena.

Roštěnka dostává kvalit prvního dílu a zdatně mu sekunduje jak ve vtipnosti, tak v hlavních zápletkách. Mizí sice všechno to nové a neokoukané, ale návrat k něčemu známému a osvědčenému má taky něco do sebe. Přesto však Rostěnka rozhodně není kopií Nabíječe. Naopak ohromuje přirozeným pokračováním, jako bychom od Caroline a Simona nikdy neodešli. Alice Clayton má v Roštěnce co nabídnout hlavně ženám, které už si prožily nějaký ten vážný vztah, ve kterém šlo takříkajíc do tuhého. Každodenní situace v něm asi najdete jedině coby členové horních deseti tisíc, ale ve vztahové rovině se sympatickým párem pravděpodobně ztotožní naprostá většina čtenářek. Pokračování Nabíječe se zkrátka vyvedlo na jedničku a s Caroline a Simonem jsem se rozhodně nesetkala naposledy.


100%

Ráda bych touto cestou poděkovala nakladatelství Mladá fronta za poskytnutí recenzního výtisku.

Roštěnku si můžete objednat zde.
Share:

4 komentáře:

  1. Paani, rovnaa stovka, tve nadseni nebere konce :) Z tohoto typu literatury mam Nabijece v hledacku, takze se tesim a jsem fakt zvedava :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš, moje láska. Já nějak u téhle série nemohu jinak, ač své mouchy objektivně má :)

      Vymazat
  2. Super recenze!! :) Přesto, že jsem pokračování neměla v plánu, tak si mě tou recenzí docela nalákala :D :D Hned jsem si živě vzpomněla na ten úžasnej humor, kdy jsem se na veřejnosti v tichosti dusila smíchem (to se mi mimochodem u knihy podle mě ještě nestalo - rozhodně ne v takové míře). No, mám Roštěnku ve čtečce, tak možná to zkusím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      Tak to jsem ráda :) Tak uvidíš, třeba někdy natrefíš na to správné rozpoložení a automaticky po této odpočinkové pohodičce sáhneš :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři