2. 5. 2016

Pronásledovaná - Jennifer Hillier

Sheila Taoová je uznávanou univerzitní profesorkou psychologie. Poslední tři měsíce udržovala tajný poměr se svým studentem Ethanem Wolfem, ale nyní se zasnoubila se svým přítelem Morrisem, jedním z nejhodnějších lidí v jejím životě a svědomí jí nedovolí v podvádění pokračovat. Ethan však ukončení vztahu nevezme příliš dobře a rozhodne se Sheile pěkně znepříjemnit život. Pro začátek jí hodlá zničit kariéru a vztah se snoubencem, později možná i celý život. Když ji totiž nemůže mít Ethan, tak nikdo.

Sheila Taoová si vždycky zakládala hlavně na kariéře. Má definitivu na univerzitě a je uznávanou odbornicí na lidské chování. Pomalu se pomocí terapie zbavovala svých démonů z minulosti, když její život zasáhla další rána. Zemřel jí otec. V tu chvíli se zhroutila a utopila svůj žal v bezstarostném úletu s mladým a atraktivním Ethanem. Nejdřív to byla zábava a odreagování. Po třech měsících však pochopila, jak moc je to celé špatně a vztah s Ethanem ukončila navždy. Nebo si to aspoň myslela.

Jennifer Hillier má obrovský dar psát neuvěřitelně mrazivé, nechutně realistické a k zbláznění napínavé thrillery s pokřivenými charaktery a šokujícími zvraty. Zkrátka mám pocit, že to nemůže mít v hlavě úplně v pořádku. Jakmile se mi z nějaké postavy typu Ethana Wolfea dělá fyzicky špatně, je to známka toho, že je skvěle napsaná. A jak můžete parádně napsat psychopatickou a sociopatickou postavu, pokud jste se s nikým takovým nikdy nesetkali? 

Při čtení vás neustále chytají záchvaty paranoidního strachu, že takoví lidé skutečně existují a většinou chodí po světě rouše beránčím, nebo minimálně v těle někoho, do koho byste to v životě neřekli a to ani pokud máte rozsáhlé znalosti psychologie.

Sheila mi na profesorku pschologie přišla trochu natvrdlá a slepá, ale myslím, že trochu úmyslnou slepotou se občas proviňujeme všichni. 

Jennifer šikovně propojuje jednotlivé své knihy pomocí postav, takže rozhodně doporučuji číst tituly v pořadí, v jakém bylo zamýšleno a nehledat si informace na internetu. Já mám naštěstí špatnou paměť a některé věci jsem si spojila až na úplném konci, ale někomu by to mohlo zkazit zážitek. 

Pronásledovaná je zvrácená, děsivá, ale neuvěřitelně zajímavá a chytlavá kniha, na kterou jen tak nezapomenu a autorka jen potvrdila a upevnila svou pozici na mém pomyslném žebříčku oblíbenců. Dozvíte se spoustu nových věcí, jako třeba že závislost na sexu je skutečná diagnóza a že existují podpůrné skupiny podobně jako Anonymní alkoholici. Že i renomovaní odborníci mohou dělat špatná životní rozhodnutí a že těm zlým často všechno projde. Že někdy má bankéř lepší instinkt než detektiv a že i když pečlivě sledujete všechna vodítka, můžete nakonec zůstat čučet s otevřenou pusou.


98%
Share:

10 komentářů:

  1. Četla jsem Wonderland a byl dost dobrý, tuhle si nejspíš taky nenechám ujít. Podařená recenze :)
    Kateřina
    trojtecka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem na autorku přišla právě díky Wonderlandu a jsem za to moc vděčná :) Obě knihy jsou skutečně srovnatelně skvělé :)
      Děkuji :)

      Vymazat
  2. Na knihu mne recenze nenalákala, ale napsaná je úchvatně (ta recenze). :-) Leontýna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, asi to není úplně nic pro tebe. Každopádně díky :)

      Vymazat
  3. Super, potřebuju si ji velmi nutně přečíst :D Díky za recenzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to teda potřebuješ. Ani nevíš JAK moc nutně! :D
      Není zač :)

      Vymazat
  4. Pááni, zní to opět skvěle, těším se, až se k autorce dostanu :) Ty stavy, kdy si uvědomíš, že takoví lidé jsou i kolem nás (a jsem o tom přesvědčená), jsou nejhorší :D Pak vždycky chvilku dost pozoruju lidi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těš se :) Vím, že máš už doma Wonderland, ale možná by neškodilo nejdřív sáhnout po této :) Ale nechci ti zasahovat do plánů na čtení (chacha :D :D )
      Já si taky myslím, že jsou a běhá z toho mráz po zádech.

      Vymazat
    2. Ne jen, ze mi neustale rozsirujes muj seznam k precteni, ty mi jeste prehazujes poradi, tomu rikam blogerka :D ne, chapu, sama jsem si to rikala po te tve poznamce o posloupnosti v recenzi, uvidim, co se s tim da delat :))

      Vymazat
    3. Promiň, promiň :D Já si prostě nemůžu pomoci :D Radit lidem, co a kdy mají číst je moje druhá přirozenost :D

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři