3. 11. 2015

Book haul za měsíc říjen 2015

Připadám si stará. Protože jak stárnu, čas mi strašně rychle utíká a já se nestačím divit, že je zase další měsíc pryč. Další knižně velmi bohatý měsíc, nutno dodat.

Pokud dobře počítám, přibylo mi v knihovničce 21 nových knih, 3 e-knihy a 1 audiokniha. Ale já jsem v tom nevinně. Fakt...
Teda skoro.
Pozitivní zprávou pro mou peněženku je, že ačkoli tento haul vypadá monstrózně, tolik peněz mě zase nestál. Vlastně tady v komínku leží moje zhruba čtyři stovky. Víc bych si ani tento měsíc nemohla dovolit. Ale teď už něco málo k jednotlivým titulům.

První a vlastně skoro jedinou čárou přes říjnový rozpočet se stal výprodej Městské knihovny. Když na svém facebooku vyhlásili, že budou vyprodávat knížky kus za 20 korun, nemohla jsem si to nechat ujít a neodradilo mě ani to, že si kvůli tomu budu muset zajet do obce kousek od Prahy. Po značně komplikované domluvě, jak už je naším zvykem jsme nechaly Ivccu doma a s Ellen jsme vyrazily na výlet za dobrodružstvím. Přijely jsme na místo celkem pozdě, ale já byla smířená s tím, že si nic neodnesu, tak mi to nevadilo. Nicméně utržení ze řetězu proběhlo, jakmile jsem zpozorovala některé knížky, které jsem s oblibou četla, když jsem byla mladší. Několik dílů Neohrožené jsem popadala okamžitě, ale když se Ellen podařilo ukořistit i všechny zbývající díly, které v ČR vyšly, bylo vymalováno. Neohrožená je hrozně podceňovaná a málo známá série, ale já jsem ji četla možná i několikrát a hodlám si to zopakovat, když ji teď mám komplet doma. Knížky to jsou tenounké, první díl jsem zkusmo přelouskala hned odpoledne po výprodeji a s hrozně nostalgickými pocity se potýkám ještě teď.

Do domácí sbírky jsem si musela z výprodeje odnést i tři díly Alex Ridera, prvního dětského agenta, kterého jsem si zamilovala a který má velkou zásluhu na tom, že jsem objevila svou nejoblíbenější post-potterovskou sérii - CHERUB. Doufám, že je jednou taky seženu všechny. Jednu dobu je prodávali ve výprodeji v Neoluxoru, ale nechtělo se mi mít doma jen jeden random díl, ale tyhle tři jsem tam za celkem šedesát korun nemohla nechat.

Posledním úchvatným úlovkem jsou pak dva díly knížek Artuhura Ransoma Lysky na severu a Slečna Lee, které mi v mé Ransomovské sbírce chybí. Ještě jsem se nerozhodla, zda se mi tahle nová vydání líbí nebo ne, ale rozhodně si je v nějakém volnějším prázdninovém čase hodlám přečíst, protože tyhle dvě jsou asi jediné, o kterých vím a které jsem ještě nečetla.
V říjnu se mi sešly tři papírové recenzní výtisky.
Pattersonova Smečka byla samozřejmě naprostou nutností. Knížku už mám přečtenou a zcela nepřekvapivě se mi moc líbila. Patterson je zkrátka borec a jeho originální náměty mě nepřestanou udivovat. 
Nejkrásnější byla zpříjemněním čekání na Winter a jsem ráda, že jsem si ji přečetla, ačkoli můj názor na Levanu změnit nedokázala. 
Knížky Všechno, úplně všechno jsem si všimla už když vyšla v angličtině. Na Americkém booktube byla jednu dobu poměrně žhavým tématem a já ani netušila, že ji u nás už vydali. Když jsem ale dostala možnost ji získat na recenzi, nezaváhala jsem ani minutu. Naše obálka se mi moc nelíbí, oproti originální působí dost lacině a přeslazeně, ale doufám v o to kvalitnější obsah.

Dostala jsem i pár opožděných narozeninových dárků.
Příběhy opředený život A.J.Fikryho jsem měla půjčený z knihovny, ale tak moc se mi tahle knížka zalíbila, že jsem ji prostě musela mít doma. Sedmilhářky pro mě byly naprostou samozřejmostí. Obě předchozí knihy autorky se mi moc líbily a tak se neskutečně těším, až si přečtu i tuhle. Obě knížky mi věnoval dědeček.
S Mezi dvěma světy je to trochu komplikovanější. Pro mé přátele je někdy dost složité mě překvapit knížkou, ale vědí, že je to dárek, který mě potěší ze všech nejvíc. K letošním narozeninám jsem tudíž dostala Řeky Londýna, které už jsem měla doma a tak jsem si je vyměnila za novinku Scotta Westerfelda. Jeho sérii Oškliví mám na rozdíl od většiny lidí moc ráda a tak jsem na tenhle zajímavý koncept dvou knih v jedné moc zvědavá.
Dalším dárkem od dědečka byly ještě dvě další knížky. Děsivou literaturu a další podobné Děsivé vědy jsem měla jako mladší moc ráda a z knihovny jsem si je nosila po štosech. Ráda si přečtu zajímavosti o spisovatelích. V téhle formě mi totiž historie přijde celkem poutavá.
Od Coelha jsem ještě nic nečetla a popravdě k němu mám spíš skeptický postoj, ale svou kritiku si nechám pro sebe, dokud si od něj aspoň něco nepřečtu. Teď mám možnost a uvidíme, kdy se k němu dostanu.


Co se týče e-knih, přibyla mi romantická britská komediální knížka Sestrám by se milenci krást neměli, Hostovská kráska Okamžik všeho a novinka mistra severské literatury s názvem Syn
Dvě ze tří už mám přečtené a zrecenzované. Na Syna se chystám pravděpodobně po dočtení Řek Londýna.
No a konečně první knížka, kterou jsem dostala k recenzi v rámci nové spolupráce s audiotéka.cz.
Miroslav Žamboch je mým nejoblíbenějším českým spisovatelem a právě Líheň byla mou první čtenou knihou od něj. Neodolala jsem a chtěla jsem si tuhle skvělou a značně šílenou jízdu zopakovat, protože jsem ji od dob prvního setkání už stihla dost zapomenout. Právě včera jsem s jejím poslechem skončila a chystám samozřejmě recenzi. Prozradím jen, že je to pořádná pecka a je přesně tak fascinující a skvělá, jak si ji pamatuju.

Sečteno podtrženo na tom nejsem v říjnu tak špatně. Knížky z výprodeje byly prakticky za hubičku a navíc jsem skoro všechny četla, tudíž nehromadím knihy, které zůstanou nedočtené další rok, s recenzními výtisky jsem na tom taky dobře a na těch pár, k jejichž čtení jsem se ještě nedostala se neskutečně těším. Zejména na Sedmilhářky, Všechno, úplně všechno, Syna a na nového Westerfelda. Ráda bych je zvládla v listopadu, ale kdo ví, jak to všechno bude. Mám toho teď ve škole nějak moc, ale čas na čtení si najdu vždycky. Aspoň k něčemu je to dlouhé cestování po Praze dobré.
Navíc se mi povedlo i pár knížek, o kterých vím, že si je v životě už nepřečtu a někomu udělají mnohem lepší službu než mě, podařilo prodat a z toho mám taky radost.

Jak jste si v říjnu vedli vy? Posloucháte audioknihy? Koupili byste si knížky z výprodeje knihovny, očtené stovkami očí a ohmatané stovkami rukou? Znáte Neohroženou? Jakou, jinak zoufale vyprodanou a nedostupnou sérii byste rádi takhle, zcela náhodou získali? 

Share:

10 komentářů:

  1. tak na takovej vyprodej bych si taky klidne kousek zajela :-D pekny knizky, Smecku jsem taky cetla a super. jestli Mezi dvema svety je ten film, tak si chci taky knizku poridit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo :D Díky! :)
      Sice byla zatím Smečka druhá nejslabší z Pattersonových knih, které jsem zatím četla (bylo jich tak deset), ale i tak to bylo zatraceně zajímavý :)
      Ty jo, to nevím, jestli je to film, ale skoro bych řekla, že ne, ale i tak je určitě důvod si to přečíst :)

      Vymazat
  2. Úžasné přírůstky! Hned jsi mě nalákala na Smečku, protože zbožňuju seriál Zoo a teprve při čtení této anotace jsem zjistila, že je tahle kniha pro seriál podkladem, takže o knížku hned stojím :D Myslíš, že bys mi mohla jen prozradit, jestli to má dobrý konec? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, taky si myslím! :D
      Jeee, tak přece jen podle toho něco natočili? Tak to musí být naprostá paráda :)
      Vážně? Lehké spoilery? :D Napiš mi na mail MelindaMyAddictions@gmail.com a já ti povím co budeš chtít (případně si nejdřív přečti moji recenzi. Odkaz by měl být v tomhle článku) :) Nechci tady veřejně vytrubovat nic bližšího, než už jsem prozradila v recenzi :)

      Vymazat
  3. Jé, s audiotékou se dá spolupracovat? Mají nějaké speciální podmínky? Strašně bych audioknihy chtěla, protože mám v plánu chodit domů pěšky a každý den hodinka poslechu určitě mé čtenářské statistiky obohatí. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dá :) Někdy v září nebo v říjnu dělali nějaký konkurz, nebo kdosi dával na facebook nějaké oznámení, že nabírají recenzenty, tak jsem po té příležitosti skočila :) Třeba to ještě platí, tak zkus své štěstí (http://audioteka.cz/recenze,info.html) :)
      Audioknihy jsou na delší procházky ideální. Taky hodně poslouchám právě při chození či jiném cestování :)

      Vymazat
  4. OPRAVDUDVACETJEDNAKNIH? No o tom výprodeji Městské knihovny už raději vůbec mluvit nebudu :D Ještě teď mlátím hlavou do zdi, že jsem o to přišla.
    Většinu knih, které jsi tam ulovila, sice neznám, ale mám radost, že jsi měla štěstí a odcházela spokojená i přes to, že jste dorazily chvíli před koncem :)
    Prosím, prosím, přečti si co nejrychleji Sedmilhářky, mám je také v plánu a potřebuji od někoho slyšet, že je to skvělé :D Doufám, že je najdu pod stromečkem a zatím ti tedy jen tiše závidím :)
    Jaká byla Líheň? Já Žambocha ještě nevyzkoušela, ale samozřejmě je na to read listu s nápisem "nutnost". Tedy, je mi jasné, že Líheň je super, ale spíš mě zajímají kvality audioknižní (hodně divný slovo, co?) podoby :D Určitě chci dát poslechu knih ještě šanci, ale ráda bych při druhém pokusu šla rovnou do něčeho ověřeného.
    Bezvadný článek, ale už brzdi nebo nemáš po Vánocích kde bydlet :D Všude samé knihy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No fakt...šílený co? :D Jako za starých časů :D
      Nemluv. Příště jdeš, bez debat, i kdybych si pro tebe měla osobně doklusat! :D
      To jsou právě mé nostalgické vzpomínky. Třeba bys tam taky objevila něco pro mě neznámého, co pro tebe moc znamená :)
      Přečtu, neboj. Doufám, že je stihnu v listopadu. Přece jen si na ně brousím zuby už od září, ale jak se moje oslava narozenin protáhla, tak jsem je dostala se zpožděním :)
      Perfektní. Vážně. Ale to jen proto, že mám tenhle žánr ráda a u tebe si skutečně nejsem jistá, jestli bys ho ocenila. Možná nějakou jinou jeho knihu. Nejspíš predátory? :) Na audioknihu samotnou už mám napsanou recenzi, zveřejním ji brzy, tak si uděláš obrázek potom, ale pro audioknižního začátečníka bych ji asi úplně nedoporučovala... Já nebýt toho, že jsem ji už četla, tak bych se možná úplně ztratila...
      Díky moc. Pár knížek jsem se zase naopak zbavila a dalších se ještě snad zbavím koncem listopadu, takže si dělám místo i na ty Vánoce :D

      Vymazat
  5. Paani, to je hromaadka, ale moc krasna :) tyhle necekane nakupy jsou nejlepsi a ty sis je ocividne hodne uzila :)) Ja se teda priznam, ze serii Neohrozena neznam :)
    Patterson, naprosto necekane :D
    Nejkrasnejsi mam taky uz za sebou a myslela jsem, ze tim vyplnim daleko kratsi pauzu mezi Cress a Winter :D
    Pribehy, Sedmilharky (ja porad necetla jeste ani ty predchazejici, hrozny :/ ) i Mezi dvema svety me hrozne lakaji :)
    Na Coelha jsem slysela pred lety samou chvalu, tak jsem se do nej pustila, zacala jsem asi trochu nastastne Patou horou, na tato temata asi moc nejsem, takze me to neuchvatilo, ale chtela jsem mu at jeste sanci, tak jsem se pustila do Alchymisty a moc nerozumim tomu povyku kolem, trochu jsem se mucila a precetla jeste Veronika se rozhodla zemrit, ta byla z tech tri rozhodne nejlepsi, ale asi uz od autora nic nezkusim :)
    Desivou literaturu atd. jsem mela strasne rada, ty knizky byly skvele :))
    Ja ted nemam moc casu, zvykam si na novy rezim, ale uz si v tom delam jasno, abych zase chytla tempo :) Za říjen jsem toho ani moc nekoupila, ale listopad je stedry :D balicek za balickem, jsem hrozna :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, docela jsem se v říjnu rozjela :)
      Přesně tak. Neplánovala jsem to, ale nelituji :)
      No teda! Možná už nejsme úplně cílová skupina, ale tím, že jsem ji milovala jako mladší, tak si ji s chutí přečtu znovu :)
      Nečekané, já vím :D
      Haha :D nepřesnane mě to rozesmívat :D
      No jo, kdo má pořád brát čas na všechno, co by si rád přečetl!
      No právě, mě neláká vůbec, ale nechci zase kritizovat něco, co neznám a co jsem ani nezkusila :) Vím, že Veronika je trochu odlišnější a proto celkově dost oblíbená, ale ani ta mě moc nebere...
      Že jo! :)
      No jistě, přizpůsobení se něčemu vždycky chvíli trvá, ale však ty tu rovnováhu najdeš :)
      No nevadí, listopad je štědrý,blíží se vánoce, znáš to. Pak zase nebudeš, co se týče čtení a dostávání knih vědět, kde ti hlava stojí :D

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři