17. 2. 2015

Top týdne #48

Účastním se projektu/meme/čehosi s názvem Top týdne. Původním autorem je Luu
Úkolem je sestavit 52 žebříčků o 10 položkách na nejrůznější témata. Je to zamýšleno tak, že po celý rok budete každý týden přidávat jeden žebříček (52 týdnů = 52 žebříčků = jeden rok)
Téma číslo 48 zní

KNIŽNÍ SRDCOVKY

Knižní srdcovky mě provází celým rokem s tímto meme, protože samozřejmě pořád dokola uvádím knížky, které ve mě zanechaly silný dojem a navždy jsem si je oblíbila. 

1) Harry Potter a Ohnivý pohár
Právě jsem se impulzivně rozhodla, že čtyřka HP je můj nejoblíbenější díl. Nikdy jsem o tom nepřemýšlela, ale řekla jsem si, že je na čase. V Ohnivém poháru se všechno mění. Hlavní trio přestává být dětmi a všechno se tak nějak zdrsňuje. První šokující smrt a další z řady napínavých finále. Konečně se také dočkáme větší nálože stránek.

2) Nováček (CHERUB) 
Ani u CHERUB jsem nikdy nepřemýšlela o tom, který díl mám nejraději. První je však skvělý nejen v tom, že se seznamujeme s Jamesem a chodem celé organizace, ale je tam i první základní výcvik a prostě...srdcovka. To nelze vysvětlit...Hergot, stejně nevím co teď číst, asi si dám pátý (nebo kolikátý) re-reading CHERUB.

3) Nouzový výtah (Řada nešťastných příhod)
Šestka ŘNP mi vždy přišla neskutečně fascinující. Obrovské apartmá se všemi těmi pokoji, nejvíc divní pěstouni, a mega výtahová šachta, která nechá Violetiným vynálezeckým schopnostem opravdu vyniknout.

4) Kapky rosy (Lenka Lanczová)
Jednu dobu moje velmi oblíbená spisovatelka napsala spousta super knížek, které jsou při zpětném pohledu na jedno brdo, ale fakt mě bavily a nikdy na ně nezapomenu a nikdy nebudu dělat, že jsem je vlastně nečetla, protože jsou přece hrozně "trapné". Kapky rosy a pár dalších mám dokonce doma a četla jsem je víc, než jednou.

5) Alice a dooost dobrá rodinka
Alice má tu nejpraštěnější rodinu. Celá série je napsaná jako dopisy pro Alicinu maminku, která s nimi nežije. Ačkoli se může díky názvu zdát pěkně hloupá, zabývá se i vážnými tématy a rozhodně se tu kromě zábavy najde i poučení. Prostě skvělá série, kterou mám taky celou doma.

6) Kamarádky (Dívky v sedlech)
Ačkoli ke koním jsem si nikdy cestu nenašla (moje kámošky z dětství do jedné koně zbožnovaly, já s kamarádem jsme v tomhle byli vždycky trochu mimo), tuhle sérii jsem prostě milovala. Kamarádky Stefi, Lisa a Carol mě bavily a vydržela jsem s  nimi a jejich peripetiemi asi 15 dílů

7) Nejprotivnější holka ze školy (Kamarádky)
Další z dětských vzpomínek. Vlastně už si vůbec nepamatuji, o čem jednotlivé díly byly. Zůstal jen hřejivý pocit. Enid Blytonová holt nikdy nezklamala.

8) Holubí pošta (Arthur Ransome)
Dickovy pokusy s lučavkou královskou se zasloužily o mojí lásku k chemii.

9) Ready player one
Srdce každého nerda, ale i obyčejného smrtelníka zaplesá při čtení nejlepší a nejskvělejší knihy všech dob, kterou RPO je.

   10) Saeculum 
Protože kolikrát se vám stane, že nejen, že máte chuť si knížku okamžitě po dočtení otevřít na první stránce a začít od začátku, ale skutečně to uděláte? 

Jaké jsou vaše knižní srdcovky? 
Tento seznam je impulzivní, stejně jako zbylých 47 top týdne. V žádném případě nepokrývá veškeré moje srdcovky a kdybych ho psala třeba o tři hodiny později, nejspíš si vzpomenu na úplně jiné knížky. 
Share:

16 komentářů:

  1. Harry Potter je skrátka Harry Potter :) Nikdy nesklame, jedna z mojich naj srdcoviek ;) A ohnivá čaša je asi moja obľúbená časť

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak :) Myslím, že jsem asi jedna z několika milionů, kdo mu fandí :) Ohnivý pohár byl prostě zlomový a myslím, že se většině lidí zatraceně dobře vryl do paměti :)

      Vymazat
  2. Lanczovou jsem taky četla (i když asi víc jsem četla Rudolfa). Ale pamatuji si, že knihu Srdcový kluk jsem měla přečtenou za den. Měla okolo 200 stran a byl tehdy to na mě bylo fakt hodně. :-)
    A mou srdcovkou je Kvak a Žbluňk, Jáma a kyvadlo a pár dalších by se ještě našlo. A teď mám chuť si přečíst knihy, které jsem četla na gymplu několikrát, abych zjistila, že se mi pořád líběj. Super jako vždy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee! :) Konečně další fanda, kdo se k tomu přizná :D Rudolfa jsem četla málo, ale taky pár kousků znám :) Taky jsem mnohdy zvládla celou knížku naráz, jednoduše proto, že to bylo strašně pěkně psané :)
      Kvaka a Žbluňka právě vůbec neznám! :)
      Taky mám největší chuť si přečíst nějakou hloupou romantiku pro náctileté, nebo dokonce pohádku :D
      Díky! :)

      Vymazat
    2. Však proč ne. Myslím, že existují i horší knihy a lidi se tím chlubí :-) I když je fakt, že já už mám trochu ten odstup (v 18 bych se k tomu asi moc nepřiznávala :-D).
      Pohádky a příběhy pro děti čtu průběžně, ale romantiku pro náctileté bych mohla :D

      Vymazat
    3. Já myslím, že by se člověk nikdy neměl stydět, za to co čte :) A když se za to stydí, měl by pouvažovat nad tím, proč to teda čte :) A stejně tak i s jinýma věcma v životě :) Ale to si prostě uvědomíme až když jsme starší a zkušení kmeti :D
      :D Jako jednou za čas to holka prostě potřebuje, si zarelaxovat u slaďáku a třeba si i poplakat :D

      Vymazat
  3. Harry Potter, nie je o čom hovoriť :)) Mne sa najviac páči Fénixov Rád :))
    www.universeofwonderfulbooks.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak :) Všichni ho milujeme a navždy zůstane v našich vzpomínkách :)
      Já mám Fénixův řád asi nejméně ráda :) Nebo se mi aspoň na první čtení líbil nejméně a od té doby to tak mám zafixováno :) Ale pamatuji si, že jsem ho četla na dovolené u moře a dočítala epickou bitvu na ministerstvu v autobuse a nedokázala si to pořádně vychutnat :D Tak možná proto :)

      Vymazat
  4. Máš tam opravdu skvělé knihy! Ohnivý pohár je skvělý, tou změnou, ale já mám stejně nejradši sedmý díl, i když je hrozně depresivně, že tím série končí. Lanczovou jsem taky dřív měla hrozně ráda, i když zpětně si uvědomuji to samý. Nemůžu říct jednu jedinou knihu od ní jako nejlepší, protože se mi líbily snad všechny :D Alice a dooost dobrá rodinka je taky skvělý příběh, stejně jako ostatní díly do série o Alici. Člověk se u toho pobaví a na chvíli vypne :) Ready player one je taky skvělá kniha, ale mezi mé nejoblíbenější se bohužel nezařadila, i když má své osobní kouzlo. U mě to vede ještě Eragon, Percy a Bohové olympu. Nad dalšími bych se musela už dost zamýšlet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :)
      Já mám sedmičku taky hrozně ráda :) Jak už jsou velcí a řeší i takové ty starosti s láskou a podobně :) To mě baví :)
      Mně se taky od Lanczovky líbily snad všechny, kromě Lucky Luk a trilogie o Radce :D
      Že? :) Alice je super skvělá! Úplně mám chuť si všechny knížky vytáhnout a pustit se do nich :)
      Škoooda! Snad jsi od ní neměla přehnaná očekávání kvůli mému neustálému opěvování :D
      Eragona jsem nečetla a Percyho musím dohnat, mám za sebou jen dva díly a moc si je nepamatuji :D
      Díky za komentář i výčet srdcovek! :)

      Vymazat
  5. Harry Potter je proste Harry Potter. Ten nikdy nesklame.. ja som inak asi ešte nikdy nerozmýšľala nad tým, ktorý diel je najlepší.. ale tak asi Väzeň z Azkabanu. Lebo tam príde Remus Lupin! :)
    Pekný článok :)
    www.readingbookswithlove467.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak :) Navždy si ho budeme pamatovat a považovat ho za nejlepší literární počin všech dob. Nebo aspoň já rozhodně :) :)
      Také to pro mě bylo poprvé :D A MILUJU Lupina! Je to rozhodně jedna z mých nejmilejších postav celé ságy, takže máš pravdu, že trojka má v tomhle dost navrch :)

      Vymazat
  6. Spoustu z nich jsem tedy nečetla.. Ale zaujalo mě to Seaculum.. Teď si jdu přečíst tvou recenzi a běda jestli se z toho stane must-have!!! :D

    OdpovědětVymazat
  7. Harry Potter je láska na celý život. U mě vede Princ Dvojí Krve, kterou jsem četla nejvíckrát ze všech knížek ze série. Ohnivý pohár mám nejradši z filmů pro změnu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak!! :) Já četla nejvícekrát asi první tři díly, jednoduše proto, že nejdéle existují a při čekání na další jsem si je prostě švihla několikrát a jak knihy přibývaly a já začínala s re-readingem vždy od začátku, prostě to schytaly nejvíc :D
      Filmy mám ráda asi všechny stejně :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři