16. 6. 2014

Hvězdy nám nepřály - dojem z filmu

Tak už jsem taky "ochutnala hvězdy"  :) Aneb dnes jsem se zcela impulzivně rozhodla, že půjdu do kina, protože ten film už musím vidět a nechápu, jak jsem to mohla vydržet bez něj. Co vám budu povídat. 
Jedinou chybu, kterou jsem udělala jsem rychle napravila cestou - zapomněla jsem si kapesníčky. 
Film je nádherný, dokonalý a úžasný. A to jako vážně. Ze sálu jsem vyšla naprosto emocionálně vyždímaná, ale měla jsem chuť jít rovnou na pokladnu a znova si jít sednout do sálu a celou tu jízdu si zopakovat. Já nejsem velký kritik. A nebudu zbytečně házet špínu na něco, co se mi tak líbilo. Upřímně tomu filmu podle mě vůbec nic nechybělo. Vážně nic. 

Co se týče castingu. Shailene Woodley začínám vážně zbožňovat. A její hlas. Těžko mohli sehnat lepší vypravěčku. No skutečně. Hrozně mi k Hazel seděla. A Ansel. O něm jsem jako o  Gusovi přesvědčená nebyla. Ale to jen do prvních 10 vteřin, kdy se objevil na plátně přímo ve filmu. Je dokonalý Gus. Přesně takový, jakého jsem si představovala při čtení. Když se směje, září mu oči. 
Dvě oblíbené scény (z milionu)





A ještě když Gus říká "I love when you talk medical to me!" :D

Bilance 
Věrnost s knižní předlohou - na jedničku
Výběr herců - ukázkový
Počet výbuchů pláče - jedenáct (při jedné scéně jsem neměla daleko k hysterickému záchvatu, ale naštěstí jsem své emoce ukočírovala a nevyrušila další diváky svým projevem)
Počet posmrkaných kapesníků - moc

Film se nejspíš zařadí na žebříček mých nejoblíbenějších. A určitě bude patřit do top žebříčku knižních adaptací. Kdo stále váhá, zda to stojí za to, toho ujišťuji, že stojí. Jasně, je to prvoplánový trhač srdce a z vaší citlivé dušičky zbydou na konci jen pošlapané zbytky, ale zážitek je to fenomenální. 


Musím to vidět znova! Brzy!!!


“Some infinities are bigger than other infinities.”


― John GreenThe Fault in Our Stars


Share:

3 komentáře:

  1. Mně trošku vadila až přílišná afektovanost Shailene, taková Hazel podle mě nebyla v knížce aby strašně protahovala Reaaaallllyyy apod. jinak byla vážně dobrá a Gus byl snad ješte lepší než knižní :) Celkově jeden z mála filmů se co knize vyrovná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně teda vůbec nepřišlo, že by byla afektovaná :) Ale já si to možná hrozně idealizuju, protože jsem tam už prostě málem šla s tím, že to bude skvělé :D A prostě se mi to líbilo :)

      Vymazat
    2. No, spíš mi Hazel v knize přišla taková trošku víc "nad věcí" a ve filmu byla právě trošku víc afektovaná oproti mé představě Hazel, ale nic to nemění na tom, že celkově zvládla Hazel skvěle a film se opravdu povedl :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři