6. 5. 2017

Kluk z kostek - Keith Stuart

Alexův život, jak ho znal, je v troskách. Vzhledem k neshodám s manželkou Jody je nucen opustit ji i svého autistického syna Sama, a navíc přichází o práci, kterou sice nenáviděl, ale byla v posledních letech jeho jedinou jistotou a hlavní zástěrkou pro nedostatek snahy prohloubit nebo vůbec udržet vztah se svou rodinou. Z ničeho nic je sám a má čas se zamyslet nad vším, co jeho kompletní selhání způsobilo. Pere se se svými traumaty z minulosti a uvědomuje si, že pokud rychle něco nezmění, přijde o Jody i Sama nadobro.

Alex je netrpělivý a vždy má po ruce přesvědčivou výmluvu, proč nemůže trávit čas se svým synem Samem. Není zbabělec, jen se s ním nikdy nenaučil komunikovat, postrádal ochotu mu naslouchat a pokusit se pochopit, jak moc matoucí pro Sama musí být celý ten hlučný svět. Jody Alexovu absolutní apatii a přeměnu v mistra úhybných manévrů snášela několik let, ale nyní i její pohár trpělivosti přetekl. Rozhodne se, že manželské odloučení bude pro všechny nejlepší cestou z průšvihu.

Recenze byla napsána pro web cbdb.cz. Její kompletní znění si můžete přečíst zde.

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji serveru cbdb.cz a nakladatelství Plus.
Share:

2 komentáře:

  1. Tyhle knížky mě zajímají, už jsem se s autismem v příběhu setkala několikrát a nikdy nebyl stejný. Myslela jsem, že se ti knížka líbila tak nějak průměrně, recenze mě ale hodně zaujala, i konečný počet hvězdiček :) Mluvilo se o ní hodně, takže v hledáčku ji mám a snad se k ní někdy i dostanu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak :)
      Jako zpětně to byl takový průměr, už mi detaily splývají, ale v tu chvíli mě to bavilo a ten pohled na autismus byl svým způsobem unikátní :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři