2. 4. 2017

Book haul za únor a březen 2017

Úvodem bych ráda poznamenala, že mi tenhle book haul byl čert dlužen. Nejen, že jsem si málem udělala kýlu při přenášení a aranžování knih, ale tři minuty po jeho dofocení na mě zazvonil pošťák s dalším přírůstkem. A jelikož bylo 31.3., tak je vám snad jasné, že jsem nemohla podvádět a nezahrnout ho do února a března (#problemyblogera).

Pozornější odhalí, o kterou potvůrku se jedná, která chybí na hlavní fotce, protože zase tak odhodlaná k tomu, aby bylo vše tip ťop v pořádku, abych všechny již uklizené knihy (jo, jsem otravně pečlivá a vzorná a okamžitě jsem vše nastrkala zpět na svá místa) zase vytahala ven a fotku přefotila, jsem nebyla.

Poslední dva měsíce byly zase trochu bohatší, než bych čekala. Nakladatelství ke mně byla štědrá (za což ještě jednou moc děkuji) a i vlastní peněženka tentokrát přispěla se svou troškou do mlýna.
Celkem mi tedy přibylo 20 kousků. Co se týče bilance nové - přečtené, není to tentokrát tak zlé, neboť jsem z těch 20 12 zvládla i přečíst (a mimo to jsem přečetla i něco z dob dřívějších).

Černooké Zuzany měly v době vydání obrovskou propagaci. Většina čtenářů již k podobným titulům přistupuje s jistou skepsí, ale slabší povahy (já) většinou stejně podlehnou. Často se za marketingovou masáží skrývá absolutně obyčejná kniha, která by se jinak prodávala sotva průměrně. To však není případ Černookých Zuzan. Je to sice celkem všedně pojatá detektivka, nicméně určité kouzlo přece jen má. Je plná napětí, překvapení i psychologie. Má zkrátka pro každého něco a tím je tak výjimečná.

Pravda v reklamě byla pro mě naopak velkým zklamáním. Pokud se právě nepohybujete mezi kreativci a markeťáky, nejspíš pro vás polovina humoru této knihy vyzní naprázdno, což je velká škoda, protože autor jistě má nápad. Dá se sice říct, že má kniha skrytý smysl a dokonce je snad i lehce motivační. Otázkou však zůstává, jestli v ní najdete to, co očekáváte. Já to bohužel hledala marně.

O Osamělosti prvočísel vím samozřejmě už celou věčnost. Nikdy jsem si však nemyslela, že by to mohla být knížka pro mě. Až po tom, co jsem se však s Ellen a Ivccou bavila o své lásce ke knihám od Odeonu, mě Ivcca tak trochu nakopla, abych Osamělosti prvočísel dala šanci. A já ji hodlám poslechnout.

K Okamžikům štěstí jsem se dostala víceméně spontánně a náhodou. Po dlouhé době jsem byla na kafíčku s kamarádkou, která se o Hartlových knihách zmínila a já dostala nepřekonatelnou chuť si Okamžiky štěstí přečíst. Hned jsme se vydaly do knihkupectví a každá jsme si pořídila jeden výtisk. Tento oboustranný román, který můžete prožít v pořadí dle vlastního uvážení mě přesvědčil, že i tady doma máme talentované spisovatele. Veroničinu polovinu jsem přečetla za necelý den a bavila mě o něco víc (začala jsem s ní). S Jáchymem jsem pak strávila víc času, kterého však také ani v nejmenším nelituji.

Noční lov se ke mně dostal poté, co jsem z prvního dílu úplně nadšená nebyla. Robert Bryndza mě však pokračováním přesvědčil, že v něm je více talentu, než jsem tušila. Noční lov je plný mrazivé atmosféry, nyní už starých známých detektivů a zvrácených motivů. Tohle mě teda bavilo!

Na Dobře mi tak se teprve chystám, Třeštíková je další autorka, na kterou je třeba si v domácích vodách posvítit.

Knížky o tématice autismu a podobně já můžu a Kluk z kostek mě nevyhnutelně zaujal i Minecraftem. Knížka má poselství a ještě navíc brnkne na tu správnou notu a je kompaktně zabalená do formy, která pohladí po dušičce a vykouzlí úsměv na tváři.

Fontána pak byla bohužel další knihou, která zdaleka nedostála mým očekáváním. Příběh samotný není vůbec špatný, ale zpracování je však takové plytké, nemastné neslané a autor jako by neuměla zacházet s vlastními nápady.

S Norou Roberts jsem ještě neměla tu čest, ačkoli už má na kontě pořádnou řádku titulů, pokud vím. Srdcová dáma mě zaujala svou anotací, tak možná opět najdu oblíbeného autora tohoto žánru (ne že bych jich měla málo).

Krásné nové ilustrované vydání Volání netvora vyšlo u příležitosti premiéry filmového zpracování, u nakladatelství Slovart. Na jejich laskavé pozvání jsem měla možnost vidět film jako jedna z prvních, setkat se s Patrickem Nessem a položit mu svou otázku. Knížka i film pro mě zůstávají spíš průměrné, ale autor sám mi padl do oka. Je to neuvěřitelný sympaťák, skutečný cynik a vtipálek a má to v hlavě neuvěřitelně srovnané. I když ve Volání netvora shledávám určité drobnosti, které mi nepřijdou jako zrovna zdravý příklad pro děti, rozhodně se do Nesse hodlám ponořit víc.

Young adult literaturu už nějaký ten pátek příliš nevyhledávám, ale My ostatní tu prostě žijem mě zaujalo nejen jménem autora, ale i zajímavým uspořádáním a celkovou premisou příběhu. Snad si napodruhé budeme s Nessem rozumět více. Přebal nekomentuji, ale pod ním se skrývá nádherná minimalistická obálka, se kterou bude radost se pyšnit na veřejnosti.

Řekni vlkům, že jsem doma bylo jednu dobu skutečným hitem, který krášlil snad každý blog na internetu. Tehdy jsem měla knížku půjčenou z knihovny asi rok a půl, ale nakonec jsem se nedostala k jejímu přečtení. Nějak jsem nebyla v tom správném rozpoložení, které jsem si ke knize představovala. Nedávno však byla ve velké slevě a já si ji impulzivně pořídila domů s tím, že třeba konečně ta nálada nastane (zatím nic).

Lisa Jackson na poli detektivky také není žádná začátečnice. Její série odehrávající se v New Orelans nyní vyšla s novými obálkami a já jsem okamžitě věděla, že si ji nemohu nechat ujít. Horká krev i Chladná krev byly naprosto skvělé a já si jejich čtení, pěkně jednu za druhou nesmírně užila. Těším se na další díly a rozhodně se na ně chystám. Naštěstí jich není úplně málo. V současnosti je v češtině venku osm dílů, takže mám o zábavu minimálně na letošní rok co se týče Lisy Jackson, postaráno.

Obětinu jsem také pořídila ve velké slevě, protože se mi od autorky moc líbilo Tak to je, tak to bude. Očekávám jízdu od začátku do konce.

No nevypadají ty knížky od Domina vedle sebe nádherně?

Poslední byl jeden z impulzivních nákupů, kdy jsem nemohla ani dospat, jak moc jsem knížku chtěla. A to jsem ani nevěděla, že je to prakticky fanfikce na Survivora, jednu z mých nejoblíbenějších reality show. Bohužel, nutno dodat, že velmi špatná fanfikce a ještě horší thriller. Kniha mě nesmírně zklamala a nebýt toho, že jsem měla opravdu dobrou a vzácnou příležitost si číst dlouho v kuse a nic jiného jsem k dispozici neměla a chtěla jsem jí dát šanci, tak bych ji asi četla pěkně dlouho. Recenzi už mám přichystanou, zveřejním ji brzy.

Patnáctý skandál, moje klasika, v žádném haulu nesmí chybět kniha se jménem James Patterson na obálce. Knížku dneska rozečtu a už se moc těším!

Stopa je sbírkou povídek uzavírajících sérii o Virátech s Tory Brennenovou v hlavní roli. Čtyři krátké povídky se čtou skoro jako román se skoky v čase. Jednotlivé příběhy se řadí mezi hlavní díly série a krásnými detaily doplňují mezírky. Potěší zejména skalní fanoušky.

Manželé odvedle jsou horkou novinkou od Knižního klubu, který je řadí po bok Dívky ve vlaku a Zmizelé - jde opět o snahu knihu prodat, nebo se skutečně vyšvihne na pomyslný stupínek vítězů mezi psychologickými thrillery?

Město zrcadel je závěrečným dílem série Přechod, které se v našich končinách nedostává zdaleka tolik pozornosti, kolik by se slušelo na ságu, která dle mého názoru svou epičností šlape na paty velikánům fantasy. Zapomeňte na všechny Divergence, Labyrinty a další dystopie, zapomeňte na Edwarda. Tohle jsou upíři, tohle je postapokalyptický svět, jak se patří. Pořádně depresivní, nesmírně tragický, pekelně temný. Justin Cronin je můj hrdina a tahle série je prostě láska. Jestli pro sebe chcete něco udělat, přečtěte si Přechod, Dvanáctku i Město zrcadel. Nakladatelství udělalo dotisk prvních dílů, tak vám nic nebrání se (na pekelně dlouho) ponořit do tohohle geniálně promyšleného světa.

No a to je za mě a moje poslední dva měsíce vše. Myslím, že jsem si vedla dobře, ale stanovila jsem si pravidlo, abych se opět dostala do mezí normálnosti a aby mě knihy pomalu ale jistě nevystěhovaly z bytu. Knihu si mohu koupit teprve v momentě, kdy přečtu pět z těch, které již doma mám. Mezi těmi pěti navíc vždy musí být ta nejnovější. Neboť stejně není nic lepšího, než přečíst si knihu "ještě teplou" z obchodu. No ne?

A co za poslední týdny přibylo vám? Chystáte se na některou ze zmíněných? Nebo mě naopak chcete od nějaké odradit? A co by mi podle vás nemělo uniknout do dalšího haulu?
Share:

14 komentářů:

  1. Ahoj, ja jsem akorat docetl Krvave nebe od Mark Roberts a jsem naprosto 100% spokojeny, trosicku takove Mlceni jehnatek. Ted mam Kyvadlo od Adam Hamdy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mi vůbec nic neříká, abych řekla pravdu, ale Mlčení jehňátek tedy úplně není můj šálek :D Kyvadlo by mě naopak lákalo :)

      Vymazat
  2. Z knih jsem četla jen Řekni vlkům, že jsem doma a byla jsem hodně spokojená. Ještě toužím po tom Croninovi, jen jsem si ho nějak zapomněla připsat na seznam. Krásné přírustky, přeji příjemné čtení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ráda slyším :)
      Ty máš ráda Cronina? ♥ Hurá, někdo uvědomělý!!!
      Děkuji, tobě taky! :) Město zrcadel určitě pořiď!

      Vymazat
  3. Začátek mě hrozně pobavil, tou situací, ale i tím, že jsem v tomhle úplně stejná. Taky bych ji musela zařadit a taky už bych všechno měla pěkně na svém místě :D Teď při stěhování, kdy moje nejmilovanější ještě nemají knihovnu a jsou v komíncích (které vůbec nebylo lehké vytvořit :D), se ke mně do bytu přišla podívat ségra, v okamžiku, kdy došla k improvizované knihovně, se podívala na knížky, na mě, zpátky na knížky a naprosto chladně se zdviženým obočím a posunkem hlavy prohlásila: "Kolikrát jsi to přerovnávala, co?" :D Úplně mě tím odzbrojila, protože mě prostě zná :) A našim nedokážu vysvětlit, že mi nevadí, že jsem si s tím teď dala takovou práci a brzo to třeba budu zase přerovnávat do poliček, tohle mě prostě neomrzí :) :)
    Osamělost prvočísel, ta mě z první trojice láká úplně nejvíc, a jak píšeš, navíš je to naše nynější závislost, Světová knihovna :) To mi připomíná, domluvíme se na společném čtení Všechno, co jsme si nikdy neřekli nebo nějaké jiné odeoňácké? :) Ráda bych s tebou nějakou probrala :)
    Na Patrika Hartla se chystám, ten mě láká hodně, musím se k tomu dokopat. Od Třeštíkové mám doma zase To prší moře (kromě Bábovek) a chtěla bych to stihnout, než jí vyjde nový román.
    Nečetli jsme Řekni vlkům, že jsi doma v čtenářském klubu? Ty ses k ní pak nedostala? Teď si to nějak nevybavuju vůbec :)
    Z knihovny mi teď přišlo Tak to je, tak to bude, takže tenhle měsíc padne, moc se na ni těším a uvidím, jestli taky chytnu slinu na další díly.
    Manžele odvedle, asi počkám, co na ně řekneš, bojím se, aby to zase nebyl jen dobře provedeny marketingový tah.
    No a Město zrcadel, ach jo, musím to už zvládnout tuhle sérii.
    Taky si plánuju dát nějaké pravidlo, tak snad něco vymyslím :) Jsi dobrá, že to svoje dodržuješ.
    Já jsem si za březen pořídila Jasno lepo podstín zhyna, První láska, poslední pomazání, Fantastická zvířata, Vegetariánka, Tampa, Enjoy a Magického průvodce městem pod pahorkem. :) A mám teda z nich přečtenou jen Rowlingovou. To se musí změnit!! Zapracuju na tom a omlouvám se za obří příspěvěk :D A v kupičce nejsou Manžele odvedle. :p

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si v tu chvíli úplně říkala, že mu neotevřu, abych si to vyzvedla až v pondělí :D :D :D
      Aaaaa...ty moje duše spřízněná vzorná ♥
      Haha, ségry prostě ví :D
      Společné čtení musíme dát. Jsem ostuda, Vše, co jsme si nikdy neřekli vidím až v létě, ale co právě Osamělost prvočísel? :) Pořiď si do rozšiřující se sbírky a jedem! :)
      To prší moře mám taky a na detektivku jsem od ní teda taky zvědavá. Vůbec si to nedovedu představit :)
      Nečetli :) Já se z ČK nedostala jen k Agnes, to mě nějak nelákalo od začátku. Ale Řekni vlkům jsem se tam snažila procpat asi pětkrát a nikdy to neklaplo :D
      Jeeee! Tak to mi dej vědět! Já to teď půjčila kamarádce, tak jsem taky zvědavá, co na to řekne :)Mně už detaily trochu splývají, ale dojem se pořád drží :)
      Já se držím taky s očekáváními při zemi. Dívka ve vlaku mě taky bavila, ale mnohem míň, než pověstná Zmizelá. Tak uvidíme :) Pustím se do toho brzy, možná ještě dnes! :)
      No to musíš. Vůbec nechápu, že ji propaguje tak málo lidí, protože je to fakt geniální!
      No zatím ho mám asi tři týdny :D :D A je v něm beztak taková klička :D Ale dodržuju! Musím! :D A veřejný prohlášení by tomu mělo pomoci :)
      S Vegetariánkou pořád nevím, začínám si myslet, že by mě to nebavilo :D Ale chvíli jsem jí byla posedlá :D Neomlouvej se, vždyť víš, že je mám ráda! :D
      Jsi pozorná ♥ Máš bod!

      Vymazat
    2. V pondělí, až půjdu pro Dvůr, tak Osamělost prvočísel koupím a domluvíme se :)
      Joo, máš pravdu, spíš asi byla několikrát ve výběru, až jsem si ji nakonec přečetla sama, ale já nevím, těmi ohlasy jsem asi čekala víc. Mamka ji ale třeba prožívala hodně, asi záleží.
      Plánuju to teď co nejdřív, dneska si pro to jdu do knihovny a bude určitě rezervovaná, takže budu muset máknout a fakt se na ni těším, tvoje recenze mě zase nalákala.
      Já mám třeba problém trochu i se Zmizelou, tam mě tak namlsaly všechny reakce a tak moc jsem se na ni těšila, že mi to nakonec tak úžasné nepřišlo. Já mám třeba od ní daleko radši Temné kouty :)
      Pravidlo bez kličky by nebylo ono :D
      Mám bod, yes!! ♥ :)

      Vymazat
  4. Krásné knihy :) Snad se ti zbývajících osm nepřečtených bude taky líbit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Taky doufám a věřím, že ano :) Jen musím brzdit s tím pořizováním, jinak na ně nikdy nedojde :D

      Vymazat
  5. Já jsem se v březnu věnovala četbě na dějepisnou olympiádu, přečetla jsem celkem pět knížek a poslechla jednu audioknihu. Což je dobré skóre.

    Měj se krásně a i v dubnu přeji spoustu knižních zážitků! :)

    OdpovědětVymazat
  6. O Osamělost prvočísel velice přemýšlím, tak se těším na tvoji recenzi :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři