31. 10. 2016

Book haul - září a říjen 2016


Můj book haul za poslední dva měsíce je naprosto ohromující. Sama jsem zírala, když jsem všechny přírůstky shromáždila na jednu hromadu, která se tyčila do tak úctyhodných výšin, až jsem měla strach, že mě úplně zavalí.

Z tohohle nadělení obviňuji dvě věci. Své narozeniny a nelidsky nabité podzimní ediční plány nakladatelství. Já za to nemůžu. Fakt ne.
Naštěstí mi byly přislíbeny nové poličky do stávající knihovny, tak všechny nové knížky možná budu mít i kam naskládat, ale není vyloučeno, že bych možná měla začít vymýšlet, kam ve svém pokoji umístit další, úplně novou knihovnu. 


Ursula Poznanski je moje oblíbenkyně. Její kniha Pět se mi moc líbila hlavně proto, že miluji geocaching a toto téma mi na detektivku připadalo naprosto geniální. Když jsem zjistila, že pokračování pojednává o facebooku, minimálně jednu zakoupenou kopii v ČR měla spisovatelka zajištěnou. Čekala jsem zhruba rok, než jsem Slepé ptáky konečně držela v rukou. Bohužel jsou až o třídu horší než předchozí díl, ale to tak u druhých dílů podle mě bývá. Věřím, že v následujícím díle se autorka zase vrátí do sedla a překvapí mě. Němý křik jsem dlouho obcházela obloukem, protože jsem si nemohla dovolit kupovat si knížky jen tak. Moje drahé kamarádky mi však k narozeninám věnovaly poukázku do Luxoru (znají mě no :)), tak jsem si ho spolu právě se Slepými ptáky mohla konečně pořídit. Miluji thrillery a tenhle vypadá obzvlášť skvěle. Lisa Gardner mě už několikrát přesvědčila, že je sice šíleně zvrhlá, ale zato geniální spisovatelka. Když se na facebooku Dobrých knih objevil výprodej poničených výtisků, jen tak pro klid duše jsem se podívala na nabídku (protože mě v podobných výprodejích málokdy něco zaujme) a nemohla jsem uvěřit svému štěstí, když jsem spatřila Neboj se za směšných asi padesát korun. Jenže! Knížku jsem si jela vyzvednout a už jsem ji nadšeně strkala do tašky, když jsem si řekla, že si přece jen zkontroluju, co je na ní špatně, že byla tak brutálně zlevněná. Na první pohled vypadala normálně. Když jsem však nalistovala až na konec, zjistila, jsem, že stránka, na které je ještě text je přilepena na zadní desky. Tato stránka navíc končila v půlce věty. Upozornila jsem na to prodavačku a ta mi ochotně přinesla další výtisk. Jaké bylo moje překvapení, když jsem nakonec zjistila, že v prvním obdrženém výtisku nechyběla jen ta jedna nedokončená věta, ale dokonce sedmnáct stránek! Doporučuji si zakoupené knihy vždy kontrolovat. Minimálně v Dobrých knihách vám s nápravou vyhoví, pokud to bude v jejich možnostech. Druhý výtisk vypadá dobře, ale knihu jsem ještě nečetla, tak budu doufat, že je kompletní. U tohoto žánru by byly chybějící stránky obzvlášť k vzteku.


A proto skáču je kniha, o které se hodně mluvilo. Je to zpověď třináctiletého chlapce, který je cizincem ve vlastním těle. Je to krásná a jednoduchá příručka o autismu, která vám pomůže pochopit, jak se lidé s tímto onemocněním cítí.
Bez jablka je geniální sbírka blogových sloupků pojednávajících o stereotypech mezi muži a ženami. Pokud Miloše a Michelle ještě neznáte, doporučuji napravit, ať už přečtením knihy, nebo jejich blogu, protože na vtipnější a trefnější dvojku na internetu nenarazíte. 
Deník fejsbukové matky se v mé poště ocitl trochu nečekaně. Knihu jsem měla objednanou na recenzi někdy v červenci, ale jelikož ke mně nedoputovala, už jsem ji ani neočekávala. Ale zázraky se dějí a teď ji mám konečně doma. Uvidíme, zda to čekání za to stálo.

Díky tomu, že Ellen si nedobrovolně založila sbírku Stránek světa a výtisky této knihy z nejrůznějších zdrojů proudily do jejího vlastnictví, jeden mi věnovala (děkuju ♥) a já se teď mohu fascinovaně nořit do krásně vymyšleného světa, který je snem každého knihomola. No řekněte, nechtěli byste se podívat do města, kde jsou pouze samá knihkupectví? Konečný verdikt uvidíte v recenzi, kterou chystám, ale předesílám, že svět samotný je geniální, zato zpracování už pro mě bohužel značně pokulhává.
Dívka z 6E je úlovkem z Levných knih (ještě ji tam mají). Tak nějak podvědomě jsem tuto knihu chtěla, ale vůbec jsem netušila, že se jedná o erotický román. Ale co jsem tak pochopila, asi to nebude jen o sexu, ale půjde tam i o pěkně drsnou dějovou linku, kdy se hrdinka schovává před světem jen proto, že je posedlá vražděním. 
Kluka mého srdce jsem si odnesla z Humbooku, kde jsem ji vyhrála v kubulínském kvízu. Takže díky!

Tuhle čtveřici krásných knih mi věnoval můj dědeček k narozeninám. Vždy mu napíšu pár tipů na knihy, které bych si ráda přečetla. Nečekala jsem však, že mi koupí všechny, které jsem mu navrhla. Klub rváčů, Myslete na děti, Podle skutečného příběhu a Sůl moře. Jedna krásnější a silnější než druhá (aspoň se domnívám). Sůl moře jsem si pak na Humbooku mohla nechat podepsat od Ruty, protože V šedých tónech, které mám doma už podepsané mám, takže jsem si i já na festivalu YA literatury užila báječné stání ve frontě. Ale stálo to za to. Ruta je tak pozitivní a energií nabitý člověk, že to se jen tak nevidí. I po hodině v šíleném horku a v anaerobním prostředí se stále dokázala usmívat a kdyby ji o to fanoušci požádali, nejspíš by se pro ně i rozkrájela. 

Nejlepší americké krimipovídky mě pochopitelně mimo toho, že miluji krimi zlákaly faktem, že tuto antologii dal dohromady James Patterson. Sbírka rozhodně stojí za přečtení, ale je třeba si ji dávkovat a proložit jinou četbou, jinak povídku jako žánr nějakou dobu nebudete chtít ani vidět. Tak to je, a tak to bude mě zaujalo na facebooku Domina a když jsem zjistila, o čem to je, nemohla jsem odolat. Sice je to třetí díl již rozjeté série, ale to mě nezastavilo. Stalkeři pak vypadají jako kniha, ze které budu mít husí kůži a to já můžu.


Dostala jsem možnost dostat k recenzi Roštěnku a tu jsem nemohla promarnit. Víte, že tahle série je moje ultimátní guilty pleasure a stále si drží mé plné hodnocení, ačkoli objektivně nějaké mouchy samozřejmě má. Okouzlující styl Alice Clayton mě však drží v šachu a já nemohu jinak, než se k této sérii neustále vracet.
V žádném haulu nemůže chybět nová kniha Jamese Pattersona. Ani tentokrát mě tento můj oblíbenec nezklamal a ačkoli jde opět o navazující díl série, jejíž předchozí část jsem nečetla, knihu jsem si neskutečně užila. Druhé líbánky byly senzační. 
Strážní andělé byli mým prvním setkáním s knižním nemocničním prostředím. Jaké bylo mé zklamání, když zde byla nemocnice jen nevýznamným pozadím pro události diametrálně odlišné. Hlavní zápletka odehrávající se ke konci příběhu je navíc vyzrazena už v anotaci a celkově jsem byla spíše smutná, jak to se čtením Strážných andělů dopadlo. 

Všude kolem černý les je dalším narozeninovým dárkem a to od mé nejlepší kamarádky, která už taky ví, čím mi udělat největší radost. Po tomto thrilleru slintám už bůhví jak dlouho a tak se nemohu dočkat, až zase napětím přestanu dýchat. 
Věčné mládí pro mě bylo jednoznačně největším zklamáním tohoto roku. Anotace slibuje vtipný příběh o boji proti stárnutí, ale dostane se vám podivné litanie o plastikách a nevěře. 
Všemi dary obdarovaná je jedním z hitů Velkého knižního čtvrtka a svou anotací mi připomíná (vzdáleně) můj oblíbený CHERUB, takže očekávání jsou vysoká.
Polednice je velmi zdařilá detektivka z českého prostředí. Opět jde již o druhý díl série, který jsem si přečetla, aniž bych věděla, že "něco bylo" již předtím, ale i tak pro mě bylo čtení příjemné a srozumitelné a neměla jsem pocit, že jsem o něco přišla. Po předchozích knihách tohoto autora se však rozhodně podívám.

A to je za poslední dva měsíce vše. Úctyhodné číslo dvaceti tří nových kousků trochu kalí skutečnost, že jsem opět nedodržela svůj úmysl vše nové pěkně okamžitě přečíst. Statečně na tom však pracuji a deset z nich jsem již zdolala. Recenze, které již vyšly najdete vždy schované jako odkazy v názvech knih v tomto článku. Valnou většinu jsem dostala buď jako dárek, nebo v rámci spoluprací (za každou z nich bych ráda poděkovala), ale já nedělám rozdíly mezi "svou četbou" a recenzními výtisky, jak se poslední dobou někteří blogeři snaží naznačit. Na recenze si vybírám knihy, které bych tak jako tak četla a odmítám se za tuto vzácnou možnost se ke knihám dostat jakožto recenzent, která se mi díky blogování naskytla, cítit provinile. 

Jaké knihy jste za poslední dobu ukořistili vy? Jak se udržujete v obraze ohledně titulů, které nově vychází? Také vás vaši známí v rámci vašich narozenin a dalších svátečních dnů zásobují četbou?
Share:

16 komentářů:

  1. To je pořádná hromádka! :D Na Slepé ptáky se chystám taky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trochu masakr no, samotnou mě to šokovalo :D
      Tak snad se ti budou líbit víc, než mně :)

      Vymazat
  2. Nádherné přírůstky, samotnou mě zajímá velká většina knih. Zrovna dnes jsem si objednala Sůl moře, takže se moc těším, ale hodně mě lákají i všechny knihy od Domina, protože tohle nakladatelství teď prostě jede.
    Všemi dary obdarovanou mám na recenzi od Hostu, takže jsem moc zvědavá, no a do budoucna se chystám třeba ještě na Všude kolem černý les (mám ho doma už děsně dlouho) nebo na A proto skáču.
    Zkrátka skvělé přírůstky přesně podle mého gusta, všechny si užij a kvůli spoluprácím opravdu netřeba si dělat hlavu. I já se snažím vybírat knížky, které bych si pořídila i tak anebo naopak výzvy, abych se čtenářsky trochu posunula a vystoupila ze své komfortní zóny :) Moc ti všechny spolupráce přeju a měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :)
      Já mám Domino taky ráda, často si tam vyberu, hlavně z oblasti krimi (jak je vidět).
      Všemi dary obdarovaná právě čtu a pááááni. Zírám a hrozně mě to baví :)
      Díky, nedělám, jen jsem to chtěla uvést na pravou míru, je to taková věc co letí blogosférou poslední dobou, nemám nervy na žabomyší války a psaní článků co si zrovna o tomto myslím, tak jsem to jen chtěla zmínit :)
      Děkuju, ty taky!

      Vymazat
  3. Slušná hromada knih! Nejvíc mě zaujaly ty od dědečka, mimochodem - všechno nejlepší k narozeninám! :)
    Já v poslední době doplňuju svoje sbírky klasických autorů a nakupuju především po všemožných antikvariátech. Za září toho moc nebylo, ale říjen jsem dnes završila dalšími třemi kousky a bude jich zase víc než dost :D Knížky bohužel (možná spíš bohudík) nedostávám, ale třeba teď nedávno se jedna známá stěhovala a nechala mě probrat si knihy, které měla v úmyslu vyhodit. Dalších dvanáct kousků do mé knihovny! :D
    Nové tituly moc nesleduju, většinou na ně narazím na blogu nebo v nějaké PR akci. Co se ke mně má dostat, se snad dostane, beztak toho mám ke čtení tolik...
    A co se týče recenzních výtisků - proč by ses měla cítit provinile, pokud jde o knihy, o které máš opravdu zájem a nejde jen o úmysl "urvat někde další knížku zadarmo a -něco- o ní napsat"?
    fiamorisrunning.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, díky!! :) Jo, nějak stárnu :D
      Antikvariáty já vůbec nenavštěvuju, ne že bych měla něco proti nim, ale nějak jsem nenašla žádný, kde by byly pro mě zajímavé kousky :)
      Vyhodit!!!! No tohle! :D
      Jak už jsem psala výše, jen jsem to chtěla uvést na pravou míru, je to taková věc co letí blogosférou poslední dobou, nemám nervy na žabomyší války a psaní článků co si zrovna o tomto myslím, tak jsem to jen chtěla zmínit :) Protože přesně takhle já to mám. Knížka zadarmo není ta priorita...pokud bych ji vlastně číst nechtěla, tak nevím, k čemu by mi byla, když může někomu jinému udělat skutečnou radost :)

      Vymazat
  4. Tak tomu říkám hromádka. Ale tvůj problém v poměru přečtených knih a nových knih, ten máme snad všichni :-P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šílené, že? :)
      To je fakt, ale mně to jednu chvíli fakt hezky vycházelo! :) Jenže pak přišel ten podzim :D

      Vymazat
  5. No, to je krásná sbírka za dva měsíce. To je pak radost číst. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) Mám ráda ten pocit, že mám hned po ruce další čerstvé čtení :)

      Vymazat
  6. Tolik úžasných knih! Některé z nich mám a musím říct, že čteme dost podobné knihy. Z tohoto článku jsem vážně nadšená! :-)
    Jen musím přiznat, že kniha Bez jablka si mě tolik nezískala, spíš to pro mě bylo knižní zklamání. Sice místy vtipné, ale očekávala jsem mnohem víc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, tak to je paráda, můžeme se vzájemně inspirovat! :)
      Ach, škoda. To mě úplně uhranula :)

      Vymazat
  7. Naprosto nádherné přírůstky! :) Sůl moře jsem četla a patří k tomu nejlepšímu, co se mi tento rok dostalo do ruky. Neskutečný příběh. V budoucnu se chystám na Všude kolem černý les a zajímá mě také Podle skutečného příběhu. Stalkery jsem dostala od Domina k recenzi, brzy je začnu číst a myslím, že to bude super... Tohle nakladatelství mě bavilo vždycky, ale tenhle rok je to prostě úplně top. Co se mi od nich dostalo do ruky, to mě naprosto zasáhlo. Užívej čtení a měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :)
      Tak teď se těším ještě víc. Ruta je výjimečný člověk, stejně jako její příběhy, tak se nemůžu dočkat :)
      Domino se letos vytáhlo no, hlavně krimi od nich mě hodně baví :)
      Díky, ty taky, budu se těšit na případnou výměnu názorů ohledně Stalkerů, Všude kolem černý les a Podle skutečného příběhu :)
      Díky, ty taky! :)

      Vymazat
  8. To je zase nálož :D Ale on to člověk asi vážně ani nevnímá, dokud to neseřadí na jednu hromádku (ehm, hromadu :D).
    Ta historka s Neboj se je opravdu neuvěřitelná i napodruhé :)
    Bez jablka mě hodně zajímá. Sice už jsem trochu skeptická k tomu, s čím se roztrhl pytel po PS a Kafe a cigárku, ale tohle vypadá opravdu perfektně, přiznám se, že jsem blog neznala a byla to chyba a do Bez jablka se určitě pustím.
    Na Stránky světa jsem se nechystala, po Humbooku zase jo a teď zase spíš ne, mám z nich zmatek v hlavě, budu se těšit na recenzi a uvážím to.
    Ach, ty Odeon knížky, za poslední měsíce jsem se na nich stala závislou a mám trochu pokemon syndrom - "chyť je všechny" :D Úplně si to představuju, ale to by mě zruinovalo, takže si vybírám. Ian McEwan je jeden z mých srdečních autorů od přečtení Pokání. Ten příběh mi láme srdce. Mám od něj hrozně ráda Na Chesilské pláži - úzká novelka, která říká ale hrozně moc, takže pokud se ti bude líbit Myslete na děti (četla jsem nedávno a to téma se mi strašně líbilo), tak se koukni i po jeho dalších, on fakt umí :)
    Na Klub rváčů se těším a líbí se mi tohle nové vydání a zároveň už si musím dojít pro Podle skutečného příběhu, to byla pecka, ale víš jak, udržuj očekávání na uzdě a spíš se nech unést :) Jsem zvědavá asi tak na všechny recenze těch knížek, tak už to nebudu opakovat :D
    Už jsem si říkala, že by nebyl ani jeden Patterson :D Máš opravdu úžasný výběr, Všude kolem černý les, Polednice.. hrozně mě to zajímá :)
    Já jsem za říjen byla dost skromná, koupila jsem si vlastně jen Když pan Pes kousne, ty jo, to je asi fakt všechno... Ale listopad bude krušný, naštěstí mám narozeniny, tak snad jich pár uhraju i na to :D Ségra mi ještě ke svátku dá Winter (jooo, konečně, jooo!!), vychází Život po tobě, Armáda, chtěla bych ten Mischling od Odeonu, Šepot v podzemí, těším se na Pasažérku a to jsem si teď na další nevzpomněla :)
    A obdiv, že opravdu to, co nakoupíš/dostaneš prakticky hned čteš, mně se teď sešly rezervace z knihovny a nějak nestíhám a přitom mám v knihovně takové poklady :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, jsem fakt šílená :D
      Hromádku... :D
      Jako jsem fakt ráda, že jsem tak opatrná. Asi bych byla při čtení fakt vytočená :D
      Rozhodně omrkni aspoň blog, fakt to stojí za to. Já u toho slzím smíchy, dokonce jsem pár článků předčítala kamarádům v hospodě a byli na tom stejně :D
      Recenze na Stránky světa stále čeká rozepsaná v konceptech, nějak nejsem schopna si utřídit myšlenky a prostě to dopsat (mimo to byl tenhle týden tak šílený, jako už dlouho nic, tak na nějaké psaní čas nebyl vůbec...)
      Já mám taky Pokémon syndrom, ale zkompletovat tuhle řadu by stálo hodně času, peněz a místa. Navíc by se mi možná asi nelíbila úplně každá :)
      Přiznám se, že jeho knihu jsem si vybrala právě na tvé doporučení, úplně se mi nechtělo do Pokání, ale chtěla jsem ho zkrátka vyzkoušet, tak jsem náhodně po jedné sáhla :)
      Klub rváčů mám hrozně ráda jako film, jsem zvědavá na knihu :)
      Všechny ty detektivky co jsem už četla stály za to :) Jen do nich :)
      Ty jo, jen jednu? To je pro mě utopie momentálně :D
      Život po tobě mě teď pořád láká na facebooku, Armáda už ke mně snad pomalu putuje, jak doufám. Pasažérku asi číst nebudu, ale uvidím :)
      No tenhle měsíc (dva) jsem to fakt trochu zazdila, ale snažím se!

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři